به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از سازمان جهاد کشاورزی آذربایحان غربی، یوسفعلی اسدپور ظهر سه شنبه در گفتگو با خبرنگار سایت خبری این سازمان اظهارداشت: طرح تکثیر و پرورش انبوه آرتمیا در استخرهای پرورشی مرکز تحقیقات آرتمیای کشور از اول آذر ماه به دلیل شرایط آب و هوایی و سرمای هوا و نیز کاهش دمای آب استخرهای پرورشی و متعاقب آن کاهش تولید آرتمیا در استخرها خاتمه یافت.
وی ادامه داد: کار پرورش انبوه و متراکم آرتمیا به دلیل شرایط نامساعد و بحرانی دریاچه ارومیه که از فروردین امسال به منظور حفظ گونه ارزشمند آرتمیای ارومیه و ترویج تکثیر و پرورش آن و حل مشکل منطقه آغاز شده بود، با همکاری بخش خصوصی انجام پذیرفت.
اسدپور افزود: در این طرح پرورش آرتمیا در مساحتی بالغ بر یک هزار متر مربع و به مدت هفت ماه به طول انجامید و در این باره در این مدت بیش از یک هزار و 200 کیلوگرم توده زنده آرتمیا و حدود 30 کیلوگرم سیست آرتمیا تولید شد که در داخل کشور توزیع و به مصرف رسید.
رئیس مرکز تحقیقات آرتمیای کشور عمده مصرف کنندگان آرتمیا را تولید کنندگان و پرورش دهندگان ماهیان زینتی از استانهای مختلف عنوان کرد و اظهارداشت: آرتمیا ارزش غذایی بالایی به خصوص برای آبزیان دارد.
وی با اشاره به دستاوردها و مزایایی تولید انبوه آرتمیا در مرکز تحقیقات آرتمیای کشور گفت: استفاده از پوشش نایلونی و جلوگیری از نفوذ آب بری، نخستین بار در منطقه جهت رعایت اصل صرفهجویی در آب، کاهش مصرف آب و جلوگیری از نشت آب شور به زمینهای اطراف انجام شد.
رئیس مرکز تحقیقات آرتمیای کشور اضافه کرد: مزایای تولید انبوه آرتمیا، کاهش هزینههای مربوط به تامین آب و افزایش تولید در واحد سطح و کاهش هزینههای تولید آب سبز و هزینههای جانبی تولید است.
وی همچنین عنوان کرد: نتایج حاصله نشان میدهد که تولید انبوه آرتمیا در استخرهای نایلونی میتواند در این شرایط جایگزین مناسبی در برآورد نیازهای کشور به آرتمیا، افزایش تولید در واحد سطح، سودآوری مناسب و در نهایت جایگزین کشت مناسب در منطقه شود.
نظر شما