به گزارش خبرنگار مهر، ماهنامه آموزشی، پژوهشی، خبری، اطلاعرسانی و تحلیلی «انشا و نویسندگی» به مدیرمسئولی سیدحسین حسینینژاد، این بار نام برخی از اساتید خوشنام روزنامهنگاری و علوم ارتباطات ایران را در کنار جمعی از اهالی مطبوعات روی جلد نشانده است.
یادداشتی از احمد توکلی با عنوان «ایدهها از کجا به سراغ ما میآیند؟» و گفتگویی با حسن نمکدوست تهرانی با یاداشت «نگارش مطبوعاتی؛ خبربنیان و پرمحتوا و شیرین»، «یادداشتنویسی، قلمی ساده اما سنجیده میخواهد» عنوان گفتگو با علیاکبر قاضیزاده است در کنار «رورنامه دیگر کاغذ اخبار نیست» از زبان محمود اکرامیفر، گفتگویی با ایرج رستگار با تیتر «یادداشت خوب، مخاطب را تشنه و سیراب میکند» و «یادداشت، زمان و مکان و موضوع را درمینوردد» از محمد سلطانیفر، از جمله این مطالب هستند.
«انشا و نویسندگی» سراغ حجتالاسلام محمدرضا زائری، روزنامهنگار باسابقه و چهره نامآشنای سالهای دور «خانه روزنامهنگاران جوان» رفته که حاصل این گفتگو «از تجربیات یک ستوننویس» است، در کنار یادداشت «رابطه ذهن و زبان» به قلم حجتالاسلام سیدحسین شاهمرادی، دبیر شورای فرهنگ عمومی کشور. در شماره جدید این نشریه، دو یادداشت از مرتضی مجدفر هم آمده است: «سرمقاله، به مثابه یک یادداشت مطبوعاتی» و «از گوشهنویسی تا فیکرهنویسی!».
همچنین مطالبی از روزنامهنگاران باتجربه در شماره تازه «انشا و نویسندگی» آمده است؛ «یادداشتنویسی و ویژگیهای آن» نوشته سهیلا ارجی، «ویژگیهای یادداشت» به قلم علی قشمی، «۲۰ نکته درباره یادداشت و یادداشتنویسی» نوشته رضا بابایی و «طرحوارههای ادبی در ساختار سرمقاله روزنامهها» از علیاصغر ارجی.
علاوه بر یادداشتی با عنوان «ستوننویسی و فرهنگ عمومی» از حمیدرضا چاکری، ترجمههایی درباره ستوننویسی هم در این شماره از «انشا و نویسندگی» منتشر شده است؛ از جمله نوشتهای از برندن هنسی با عنوان «نکتههایی در ستوننویسی» و «ستوننویسی» از بث مند کانی. در این شماره همچنین چند معرفی کتاب میبینیم از جمله معرفی «حاشیه بر کتاب»، «تیتر سوم» و «کتاب مطبوعات ایران».
انشا و نویسندگی البته طبق معمول و بعد از انتشار یک ویژهنامه مفصل درباره ویرایش، در این شماره هم درسنامههای ویرایش برای مخاطبان همیشگی خود را دارد؛ این بار به قلم دکتر الهام باقری و سیدحمید حیدری ثانی که برای دومین بار، یک متن روزنامهای را زیر ذرهبین برده است.
نظر شما