به گزارش خبرنگار مهر، علی مرگدری در جلسه ستاد راهبردی اقتصاد مقاومتی که ظهر یکشنبه در دفتر استاندار گلستان برگزار شد، با بیان این که کشاورزی علیرغم ظرفیت ها و پتانسیل های مثبت، به تنهایی پاسخگوی توسعه و پیشرفت استان نیست، گفت: باید از ظرفیت های دیگر سرزمینی در فرآیند توسعه ملی استفاده کرد. لذا توسعه استان حول چهار محور و به ترتیب اولویت کشاورزی، گردشگری، صنعت و نهایتاً تجارت و توسعه صادرات تغییر وضعیت یافت.
وی افزود: با توجه به چارچوب و دستورالعمل نقشه راه و سند جامع دستگاه های اجرایی استان، معاونت برنامه ریزی طی برگزاری ۱۳۰ جلسه کاری با حضور مدیران و کارشناسان ۴۳ دستگاه اجرایی اقدام به تهیه و تنظیم سند توسعه کرد که پس ازارائه در جلسات کارگروه آمایش محیط زیست و توسعه پایدار، شورای برنامه ریزی و توسعه استان و شورای راهبردی تحول با حضور استاندار، معاونین و مشاورین بازبینی و نهایی انجام شد.
وی بیان کرد: با تلفیق سندهای ذکر شده به تفکیک امور تولیدی، امور زیربنایی و امور فرهنگی، اجتماعی نشریه گلستان در افق ۱۴۰۴ در قالب ۱۲ فصل تهیه و تنظیم شد و در این نشریه ۳۱ هدف کلان توسعه استان، ۸۹ راهبرد، ۲۱۵ سیاست اجرایی و ۱۵۷ پروژه و طرح محوری و کلان ارائه گردیده است.
مرگدری افزود: در حوزه رشد پویا و پایدار و از دل اسناد تهیه شده تعداد ۱۵۷ طرح و پرژه مهم و شاخص استخراج و در ادامه نیز به دلیل محدودیت منابع و غیره مقرر شد پروژه های مهم و محرک توسعه استان تهیه و اعلام شود که این مهم نیز در دستور اقدام قرار گرفت.
وی بیان کرد: پس از چندین جلسه در شورای تحول راهبردی و با استناد به نامه فروردین سال ۹۳ معاون هماهنگی معاون اول ریاست جمهوری ۵۴ طرح و پروژه شناسایی و در دستور اقدام فوری تر قرار گرفت که در سال ۹۳ و پس از سفر ریاست محترم جمهوری و هیئت دولت به استان، نیازمندی های مکملی که در فرایند پیگیری ها شکل گرفت این تعداد به ۷۴ طرح و پروژه رسید.
مرگدری تصریح کرد: پیرو گزارش تهیه شده در خصوص درآمد سرانه استان و تاکید استاندار مبنی بر تهیه سندی در زمینه افزایش درآمد سرانه در سال ۱۳۹۴ موضوع پیگیری و مکاتبه و جلسات متعددی با دستگاههای اجرایی انجام شد تا این طرح به وضع موجود و راهکارهای افزایش درآمد از روش های مختلف منتهی شود.
وی بهبود و ارتقاء بهره وری در وضع موجود فعالیت ها و دانش بنیان کردن آن ها را یکی از روش های افزایش درآمد سرانه استان عنوان کرد و گفت: در رویکردهای کلان اقتصادی و به منظور افزایش درآمد استان چند اتفاق اساسی باید مورد توجه قرار گیرد که شامل افزایش سرمایه گذاری داخلی و خارجی از طریق جلب و جذب فعالین اقتصادی در چهار حوزه محور توسعه استان، افزایش اعتبارات دولت، کاهش مالیات و پرداخت یارانه در قالب های متنوع از جمله تسهیلات بانکی تامین منابع پولی و مالی از جمله این موارد است.
وی پیگیری تصویب منطقه آزاد، پیگیری تکمیل راه آهن گرگان-اینچه برون، پیگیری تکمیل برنامه های حاکمیتی راه آهن در منطقه صفر مرزی اینچه برون، پیگیری تعیین تعرفه حمل و نقل مشترک سه کشور ایران-ترکمنستان-قزاقستان، پیش بینی فضای سرزمینی در منطقه آزاد برای استقرار صنایع در قالب شهر متالوژی و شهر پتروپالایش و تلاش برای اجرایی شدن برنامه های موردنظر استان و سرمایه گذار بخش خصوصی در بندر خواجه نفس را از اولویت های استان نام برد.
نظر شما