۱۶ آذر ۱۳۹۴، ۱۰:۴۴

داعش به دنبال رعب آفرینی بین زائران اربعین بود

عروسک‌های مشکوک؛ از سوغات تا چاشنی انفجاری

عروسک‌های مشکوک؛ از سوغات تا چاشنی انفجاری

اهواز – داستان عروسک‌های خریداری شده توسط زائران و ورودشان به کشور امسال با حکایت ترفندهای مخرب دشمن برای ضربه زدن به مردم عجین شد؛ ترفندی که البته در نطفه خفه شد.

به گزارش خبرنگار مهر، زائران اربعین امسال در عراق و به‌ خصوص در مسیر نجف به کربلا در کنار شور و شعف مردم برای زیارت اربعین و خدمت بی‌منت مردم عراق در قالب موکب‌های بی‌شمار، عروسک‌های بی‌شماری را می دیدند که به‌وفور و با قیمت مناسب در گوشه و کنار به فروش می‌رسید.

عروسک‌هایی که ظاهراً مثل همه کالاهایی که این روزها به‌ صورت انبوه به بازارهای مختلف کشورها هجوم می‌برد، محصول کشور چین هستند. در کنار این‌ها هم می‌توان به فروش انبوه برخی اسباب‌بازی‌های چینی مثل بالگردهای شارژی به قیمت مناسب به زائران اشاره کرد. حتی برخی زائران روایت می‌کنند که برخی افراد عروسک‌هایی به‌ صورت رایگان و به عنوان هدیه و با اصرار فراوان به آنها داده‌اند و گفته‌اند که این‌ها هدیه به زائران امام حسین (ع) است.

طبیعت سفر برای ما ایرانیان نیز این‌گونه است که سوغات جزئی لاینفک از سفرمان به شمار می‌رود به‌خصوص برای افرادی که کودکی در خانه یا نوه‌ای چشم‌انتظار دارند. شاید همین استقبال بود که باعث شد دشمن برای ضربه زدن و ترور به نیرنگ استفاده از اسباب‌بازی در قالب نوعی چاشنی انفجاری دست بزند که کثیف‌ترین نوع ضربه زدن و ترور است؛ ترفندی که اولین هدفش ضربه زدن به کودکان است.

همزمان با موج ورود زائران از عراق به کشور، آن چیزی که بیش از هر چیز نقل محافل بود همین داستان و عروسک‌هایی بود که در دست برخی زائران مشاهده می‌شد. همین امر خیلی فوری مأموران انتظامی را حساس کرد و آنها با بررسی‌هایی که روی برخی از این عروسک‌ها انجام دادند متوجه شدند که در دل برخی از این عروسک‌ها از وسایلی غیر متعارف استفاده‌ شده است. همزمان برخی مردم نیز به عروسک‌های خریداری‌ شده از عراق مشکوک شده بودند و این موضوع را به اطلاع مراکز انتظامی رساندند.

این در حالی بود که بسیاری از مردم عروسک‌های خریداری شده را وارد کشور کرده بودند. در این خصوص دو راهکار به‌سرعت در دستور کار قرار گرفت. اولین قدم، تشدید کنترل هرگونه اسباب‌بازی در مبادی ورودی بود و دومین کار در این زمینه، اعلام عمومی به زائرانی که عروسک‌های خود را تا آن زمان وارد کشور کرده بودند. البته به گفته مسئولان برخی از زائران خودشان به عروسک‌های خریداری‌شده مشکوک شده بودند و آنها را تحویل مقامات انتظامی داده بودند.

رسانه‌ای شدن خطرناک بودن عروسک‌های خریداری شده توسط زائران

جمعه ۱۳ آذر بود که رئیس ستاد مرکزی اربعین با حضور در شبکه صداوسیما، موضوع خطرناک بودن عروسک‌های خریداری‌شده از سوی زائران را بعد از کشف چند مورد و اطمینان از وجود وسایل خطرناک در این عروسک‌ها، رسانه‌ای کرد و به اطلاع مردم رساند.

حسین ذوالفقاری معاون امنیتی وزیر کشور در گفت‌وگو با بخش خبری ساعت ۲۱ در هشداری به زائران گفت: زائرانی که از عراق اسباب‌بازی خریداری کرده‌اند قبل از استفاده به واحدهای انتظامی محل سکونت خود اطلاع دهند تا اگر مواد مشکوکی داخل این اسباب‌بازی‌ها باشد، موردبررسی قرار گیرد.

رئیس ستاد مرکزی اربعین خطاب به زائرانی که هنوز وارد کشور نشده‌اند، گفت: زائران این‌گونه وسایل را خریداری نکنند و کسانی که در مسیر هستند نیز اگر کالایی همراهشان است در محل‌های ورودی مرز این اجناس را به نیروی انتظامی تحویل دهند تا بررسی‌های لازم صورت بگیرد.

وی گفت: در بررسی‌های انجام‌شده در مهران دو مورد از این عروسک‌ها کشف‌ شده است، پنج مورد هم در خوزستان داشتم و در برخی موارد هم مردم خود مشکوک شده بودند و این اسباب‌بازی‌ها را تحویل داده‌اند.

ذوالفقاری افزود: زائران مراجعه‌کننده به استانداری‌ها و نیروی انتظامی اعلام کردند که عروسک‌هایی در سفر به عتبات عالیات با پافشاری به آنها هدیه شده است.

وی از زوار خواست که وسایل خریداری‌شده در عراق را به‌هیچ‌عنوان دست‌کاری نکنند و به مراکز انتظامی مراجعه کنند تا این وسایل بررسی شوند.

معاون امنیتی و انتظامی وزیر کشور تأکید کرد: زائران همچنین به‌هیچ‌عنوان از وسایل خریداری‌شده در سفر به عتبات عالیات که قابلیت اتصال به برق یا باتری دارند آزمایش و استفاده نکنند.

خوشبختانه با کنترلی که در مرزها صورت گرفته ورود تمامی عروسک‌های با فناوری‌های نوین و پیشرفته کنترل شد و از ورود عروسک‌هایی جدید ولی دارای مشکلات امنیتی در همان مبادی ورود جلوگیری شد.

امنیت در مرزهای كشور صد در صدی بود

فرمانده نیروی انتظامی نیز روز یکشنبه در بازدید از مرز شلمچه گفت: خوشبختانه با تدابیر امنیتی اندیشیده شده و استفاده از تجهیزات و نوآوری‌های نوین، در طول مراسم اربعین در هیچ‌کدام از مرزهای كشور با مشكلات امنیتی روبرو نبوده‌ایم و در تلاش هستیم از این‌ پس نیز از این فناوری‌های جدید در ارتقاء شاخص‌های امنیتی ناجا بهره ببریم.

سردار اشتری همچنین گفت: با کنترل مناسب مرزها از سوی مرزبانی ایران، مردم نگران ورود عروسک‌های خریداری‌شده از سوی زائران به کشور نباشند ولی اگر مورد مشکوکی بود حتماً آن را به نزدیک مرکز انتظامی نشان دهند تا موردبررسی قرار بگیرد.

این در حالی بود که در اغلب بازرسی‌های صورت گرفته از عروسک‌های تحویلی مردم، مورد مشکوکی مشاهده نشده است ولی این انتظار می‌رود که مردم  هوشیاری خود را از دست ندهند.

در همین زمینه سردار کامرانی صالح فرمانده انتظامی استان البرز در جمع خبرنگاران از تحویل ۳۰ عروسک خریداری‌شده از سوی زائران کربلا به پلیس البرز خبر داد و اظهار کرد: پس از بررسی‌های انجام‌شده از این عروسک‌ها هیچ مورد مشکوکی دیده نشده است.

ظاهراً این عروسک‌های الکترونیکی و شارژی حاوی مواردی بودند که در صورت اتصال به برق مشکل‌ساز می‌شدند. استاندار خوزستان و رئیس ستاد اربعین استان خوزستان نیز در خصوص این عروسک‌ها به خبرنگار مهر گفت: بحث استفاده از عروسک برای رسیدن به اهداف شوم تروریستی موضوع رایجی است که پیش‌ازاین طبق اعلام برخی رسانه‌ها از سوی همین گروه داعش مورد استفاده قرار گرفته بود.

عبدالحسن مقتدایی بیان کرد: معمولاً گروه‌های تروریستی و مخرب وقتی نتوانند یک تحرک امنیتی را داشته باشند از حرکت‌های ایذایی و مزاحمت‌هایی که می‌تواند به لحاظ روانی ناامنی ایجاد کند، استفاده می‌کنند.

وی توضیح داد: تهدیدی که در قالب این عروسک‌ها متوجه مردم می‌شود قطعاً یک انفجار مهیب نیست ولی به‌عنوان وسیله برای ایجاد رعب و وحشت می‌تواند تأثیرگذار باشد. خوشبختانه مأموران انتظامی منشأ آنها را نه در مرز و ایران بلکه در همان مبدأ متوجه شدند.

استاندار خوزستان عنوان کرد: خوشبختانه مسئولان نظامی و امنیتی کشور تذکرات لازم را به‌موقع به مردم دادند و مردم هم کاملاً با هوشیاری عمل کردند. ضمناً دقت مضاعف هم در مرزها هم به‌صورت بازرسی عینی و چشمی و هم به‌صورت الگترونیک صورت گرفت.

قدرت الله دهقان معاون امنیتی استانداری خوزستان نیز در خصوص این عروسک‌ها به خبرنگار مهر گفت: پیدا کردن چند مورد عروسک‌ مشکوک در مرزهای خوزستان گزارش‌شده است. آن وسیله‌ای که در این عروسک‌ها بوده، بمب نبوده ولی می‌توانستند مشکلاتی برای استفاده کننده ایجاد کنند که با هوشیاری عوامل امنیتی و سیاسی نتوانست خطری برای زائران ایجاد کند.

به‌هرحال کنگره عظیم اربعین امثال با امنیت و نظم مثال‌زدنی و با همکاری خوب کشورهای ایران و عراق برگزار شد و به پایان رسید ولی لازم است برای سال‌های بعد، قبل از آغاز سفرهای اربعین تذکرات لازم به مردم ارائه شود که چه مواردی را به‌خصوص هنگام خرید وسایل مختلف باید رعایت کنند. همچنین باید تجهیزات امنیتی در مرزها از لحاظ کمیت و کیفیت ارتقا پیدا کنند و نباید شلوغی و ازدحام در مرزها، باعث نادیده گرفتن موارد امنیتی شود.

از سوی دیگر مردم باید بدانند که سفر اربعین، یک سفر صرفاً معنوی و مذهبی است که به‌قصد تجدید بیعت با آرمان‌های امام حسین (ع) صورت می‌گیرد و آنها از خرید موارد غیرضروری و به‌خصوص کادو و هدیه در جریان این سفر که به دلیل ازدحام میلیونی جمعیت می‌تواند متأثر از برخی موارد ناامنی هم باشد، خودداری کنند.

کد خبر 2993246

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha