به گزارش خبرنگار مهر، اسداله حیدری ظهر سه شنبه در جلسه ستاد مناسب سازی استان با بیان اینکه بحث مناسب سازی معابر برای معلولین و جانبازان در استان مغفول مانده است اظهار داشت: بنا به ابلاغیه بهزیستی استان به سایر دستگاه ها بنا بود همه دستگاه های اجرایی یک کارشناس رابط در امر مناسب سازی اعلام کنند که جز دو دستگاه مابقی در این زمینه اقدامی نکرده اند.
وی با بیان اینکه بر اساس قانون جامع حمایت از معلولین صدا و سیما وظیفه دارد دو ساعت در هفته وقت خود را در اختیار سازمان بهزیستی استان قرار دهد عنوان کرد: ۱۰ درصد جمعیت استان یعنی حدود ۱۶۰ هزار نفر ناتوانی و معلولیت دارند.
مدیرکل بهزیستی لرستان افزود: نمی توان حقوق انسانی و اولیه ۱۶۰ هزار نفر انسان را در یک استان نادیده گرفت زیرا این بی عدالتی باعث می شود این افراد از مزایا و امکانات اجتماعی نیز محروم شوند که این افراد به منزوی شدن معلولین و بروز بیماری های روحی و روانی منجر می شود.
حیدری بر ضرورت فرهنگسازی در خصوص رعایت حقوق معلولین در جامعه تاکید کرد و گفت: مهمترین شریک کاری سازمان بهزیستی در این امر فرهنگسازی صدا و سیما است.
وی تصریح کرد: اگر اقدامات صدا و سیما و دستگاه های متولی توجه به معلولین خوب پیش می رفت اکنون شاهد وجود ۱۶۰ هزار معلول در لرستان نبودیم چرا که بسیاری از علل شیوع اختلالات فیزیکی، ذهنی و روانی عدم آگاهی مردم در خصوص انجام مشاوره های ژنتیک قبل از ازدواج فامیلی است.
مدیرکل بهزیستی لرستان با اشاره به اینکه در برخی خانواده های لرستانی به علت ازدواج فامیلی بعضا هشت فرزند معلول نیز یافت می شود اضافه کرد: متاسفانه ما در برنامه ریزی هایمان جامعه معلولین را نمی بینیم و وضعیت آن ها اصلا به چشم نمی آید.
حیدری به رویکرد جدید دولت مبنی بر پیشگیری از معلولیت ها و آسیب های اجتماعی اشاره کرد و بیان داشت: پیشگیری از معلولیت ها هزینه بر بوده و مهمترین شریک های کاری ما در این زمینه دستگاه های اجرایی، رسانه ها و به ویژه رسانه ملی هستند.
نظر شما