علی رهبری درباره خرید سازهای جدید برای ارکستر سمفونیک با وجود ردیف بودجه ای که برای این مجموعه در نظر گرفته شده است به خبرنگار مهر گفت: وقتی اسفند ماه سال گذشته وارد ایران شدم، مدیر وقت دفتر موسیقی وزارت ارشاد (پیروز ارجمند) به من گفت قرار است فقط تعدادی تیمپانی خریداری شود که من گفتم اگر امکان دارد قبل از خریدِ این سازها من حتما آنها را ببینم ولی تا به امروز هیچ کس نه سازی به من نشان داده و نه کسی درباره ماجرای خرید سازهای جدید با من صحبتی کرده است.
این آهنگساز و رهبر ارکستر تاکید کرد: برای خرید سازهای جدید برای ارکستر سمفونیک تهران لازم است با من مشورت شود که تاکنون چنین چیزی اتفاق نیفتاده و من نیز نمی دانم باید با چه مدیری درباره این موضوع صحبت کنم.
خرید ساز برای ارکستر سمفونیک تهران به نقطه ضروری رسیده است
وی ادامه داد: چهل سال پیش وقتی به ارکستر سمفونیک تهران وارد شدم یک کارخانه بزرگ انگلیسی از من دعوت کرد که سازهای آنها را خریداری کنم، وقتی هم این آقایان من را به کارخانهشان بردند به آنها گفتم سازهایی که شما می سازید به درد ارکسترهای شهرداری در خیابان می خورد و من در نهایت به کشور آلمان رفتم و از آنجا با کیفیت ترین سازها را خریداری کردم. الان هم اگر روزی به لطف خداوند بزرگ بودجه ای باشد که بتوان با آن ساز جدید خریداری کرد، این اقدام باید با نظارت کامل صورت گیرد. ضمن اینکه هم اکنون خریداری ساز جدید برای ارکستر سمفونیک تهران امری لازم و ضروری است و باید هر چه سریعتر اقدام کرد.
دشمنان من بیش از ۱۰ نفر نیستند
مدیر هنری ارکستر سمفونیک تهران در بخش دیگری از صحبت های خود درباره انتقادهایی که طی ماه های گذشته از نحوه مدیریت وی صورت گرفته است، توضیح داد: من یک عمر مدیر هنری ارکسترها بودم و در این مدت هم رفیقبازی نکردم و تلاش کردم به سهم خودم به بهترین شکل ممکن کاری را که به من محول شده است، انجام دهم. درباره کسانی که به نوعی دشمنان من در عرصه موسیقی هستند فقط می توانم به این نکته اشاره کنم که «دشمن دانا بهتر از دوست نادان است». البته من فکر می کنم دشمنان من را روی هم بگذارید ۱۰ نفر بیشتر نمی شود.
وی افزود: دوستان من همه رسانه ها هستند که با نقدها و نظرهای خود همراه همیشگی اند، یعنی چیزی که مسئولان وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی آرزوی آن را دارند به من مجانی هدیه شده است. دوم ۱۳۰ نفر نوازنده و خواننده کر است که همگی رفقای درجه یک من هستند که عقیده کوچک ترین آنها مهم تر از بسیاری از استادانی است که از همان اول دائما ما را نقد می کردند و حتی سر کنسرت هم نمی آمدند. اتفاقا برخی از این دوستان افرادی بودند که ۱۰ سال پیش آرزو داشتند بنده در خدمت ارکستر سمفونیک تهران باشم اما حالا حتی نمی آیند به بچه های ما تبریک بگویند که شما اکنون به جایی رسیدید که کشورهای چین و اتریش برای اجرای برنامه از شما دعوت رسمی می کنند.
رهبری در بخش دیگری از صحبت های خود به ترککرده های مجموعه ارکستر سمفونیک تهران که با عنوان اختلاف با وی از بدنه ارکسترها خارج شده اند اشاره و تصریح کرد: فکر نمی کنم که حتی یک نفر به دلیل مشکل مستقیم با شخص بنده ارکستر را ترک کرده باشد. کسی که کار خود را بلد است مشکلی هم برایش به وجود نمی آید. به عنوان نمونه همین آقای بردیا کیارس نه تنها با بنده مشکلی ندارد بلکه در انجام امور ارکستر همراهی هم میکند. من هم اکنون می توانم ۷۵ نفر را اسم ببرم که مانده اند و با نظم کامل کارهای لازم را انجام می دهند.
رهبر ارکستر سمفونیک تهران در پایان تاکید کرد: چند نفر به دلایل مختلف ارکستر ما را ترک کرده اند زیرا به آنها برخورده که من به آنها گفتم کنار آن نوازنده کمسابقه تر بنشیند. ما هنرمندی داشتیم که دایی یک نوازنده بوده اما چون پسر خواهرش از او کوچک تر بود اما باسطحی بالاتر و ما این نوازنده جوان را کنار وی قرار دادیم ناراحت شد و ارکستر را ترک کرده است.
نظر شما