به گزارش خبرنگار مهر، رضا احمدیان، مدرس کارگاه و استاد دانشگاه تهران، در این کارگاه که عصر شنبه برگزار شد، با بیان این که در سطح سواحل مسائل و مشکلات زیادی داریم و اصلیترین مشکل متعادل نبودن بین عرضه و تقاضا است، اظهار کرد: ۲۰ درصد جمعیت جهان در محدوده ۲۵ کیلومتری دریا زندگی میکنند.
وی با تاکید بر این که محدودیت فضا و منابع در مقابل تقاضای زیاد کاربران، از مشکلات حوزه دریایی است، تصریح کرد: کاهش توان اقتصادی و کیفیت سواحل به دلیل کاهش منابع زنده، تخریب و دگرگونی محیط، آسیبپذیری نسبت به تحولات و ناهماهنگی فعالیتها با یکدیگر و یا ظرفیت محیط از نتیجه چالشهایی است که براثر این مشکلات به وجود میآید.
وی تصریح کرد: مدیریت پایدار به دنبال به نظم درآوردن استفاده انسانی از سرزمین است.
احمدیان با بیان این که در ایران ۱۰ مشاور تخصصی مطالعات مختلف در سه مرحله تبیین، تشریح و تلفیق انجام دادهاند، اظهار کرد: مخدوش شدن حریم دریا، نوسانات آب دریای خزر، شدت یافتن تغییر کاربری، آلودگی آبهای زیرزمینی سطحی مناطق ساحلی، کاهش منابع آبزی و تهدید زیستگاههای حساس، فرسایش و رسوبگذاری در سواحل از مهمترین چالشهای سواحل خزری است.
وی بیان کرد: طول سواحل ایران بالغبر پنج هزار و ۸۰۰ کیلومتر است که ۸۹۰ کیلومتر در شمال، ۴ هزار و ۹۰۰ کیلومتر در جنوب و ۸۴۰ کیلومتر پیرامون جزایر است.
وی افزود: گیلان، ۲۷۳ کیلومتر، مازندران ۴۸۷ کیلومتر، گلستان ۱۲۱ کیلومتر، سیستان و بلوچستان ۵۴۱ کیلومتر، خوزستان یک هزار و ۱۸۵ کیلومتر، بوشهر ۹۳۷ کیلومتر و هرمزگان ۲ هزار و ۲۳۸ کیلومتر ساحل دارد.
نظر شما