به گزارش مهر ، در اين نشست علي جعفري - رئيس اداره فرهنگ و ارشاد شهرستان اسلامشهر درباره اهميت كتاب گفت : يكي از موارد مهمي كه در چرخه كتاب وجود دارد اين است كه اگر هر كدام از عوامل مرتبط با كتاب اعم از مولف، ناشر، كاغذ، كتابفروشي ضعف داشته باشند كل چرخه داري آسيب جدي مي شود و اين نياز به كار تخصصي بالايي دارد .
وي افزود : يكي از راه هاي كمك به فرهنگ چاپ و كتاب و كتابخواني برپايي نمايشگاه مي باشد ، اگر تبليغاتي كه در مورد تنقلات كه چندان كمكي به سلامت كودكان نمي كند را حذف كنيم و به جاي آن تبليغات كتاب را در راديو و تلويزيون داشته باشيم ، سطح آگاهي مردم خصوصا جوانان بالا مي رود و جوانان دانش آموز و دانشجوي ما فقط به كتاب درسي اكتفا نمي كنند.
جعفري گفت : ما در حوزه هاي مختلف فرهنگي، هنري و .. پرچمدار بوديم ، خصوصا در حوزه ادبيات اما امروزه عكس اين قضيه اتفاق افتاده كتابخانه هاي ما تبديل به انبار نگهداري كتاب شده است و سطح كتابخواني دركشور بسيار پايين است و كتابفروشي هاي ما تبديل به نوشت ابزار فروشي شده است.
علي جعفري درپايان ادامه داد : با سرمايه گذاري در امر تبليغات و پايين آوردن هزينه كتاب مي توانيم خريد كتاب را در سبد روزانه مردم جاي دهيم.
بلالي نائب - رئيس چاپخانه داران استان تهران در ادامه اين نشست گفت : صنعت چاپ يكي از عمده ترين صنعت هايي است كه ما بيش از همه با آن سروكار داريم ، درسال 6000 عنوان كتاب دانشگاه چاپ مي شود و كتابهاي مذهبي ما حرف اول را در دنيا مي زند و چاپخانه هايي كه در حوزه مذهبي كار مي كنند بيشترين تيراژ را دارند.
وي گفت : متاسفانه ما نتوانستيم در زمينه كتاب تبليغات وسيعي داشته باشيم و كتاب را به بطن روستاها ببريم و با سوبسيدي كه در اختيار ناشران گذاشتيم باعث شديم كه كتاب با قيمت مناسبي به دست مصرف كننده نرسد ، دركشورهاي اروپايي تيراژ كتاب به 10 الي 15 ميليون مي رسد درحالي كه تيراژ كتاب در كشورمان 1000 الي 1500 مي باشد .
بلالي اضافه كرد : وظيفه همه ما ، نويسندگي - كتابفروشي در كتابفروشي و ناشران و... اين است كه تا كتابهايي را به جوانان برسانيم كه جلو انحطاط و بيراهگي آنان را بگيرد و با فراهم كردن كتابهايي با محتواي غني جوانان را درراه درست سوق دهيم .
صحرايي مدير اجرايي انشارات رشد هم دراين زمينه گفت : عمده ترين مشكل را مترجمان و مولفان دارند . عدم آشنايي با كار كتاب از ابتدا تا انتها ، بعضي از ناشران ما به ابتدايي ترين كار نشر وارد نيستند واين نشأت گرفته ازشيوه سنتي نشر در كشور ما است و حاضر به تغييرات اصولي و امروزي در نشر نيستند و يكي ديگر از مشكلات ما مشكل اقتصادي است كه ما نمي توانيم خريد كتاب را در سبد روزانه مردم پيدا كنيم.
نظر شما