رئیس سازمان آموزش و پرورش استثنايی کشور:

استان های قومیتی تست ژنتیک را جدی بگیرند

استان های قومیتی تست ژنتیک را جدی بگیرند

زاهدان- رئیس سازمان آموزش و پرورش استثنايی کشور گفت: استان های قومیتی به منظور حفظ سلامت فرزندان، تست ژنتیک را قبل از ازدواج جدی بگیرند تا شاهد به دنیا آمدن نوزاد معلول نباشیم.

به گزارش خبرنگار مهر، مجید قدمی شامگاه سه‌شنبه در شورای آموزش و پرورش سیستان و بلوچستان اظهار داشت: تا سال ۸۵ شاهد کاهش ازدواج‌های فامیلی در کشور بودیم، اما از سال ۸۵ به بعد آمار ازدواج فامیلی در کشور افزایش دارد که باید تبعات بهداشتی آن را بیشتر مورد توجه قرار داده و انجام تست ژنتیک را قبل از ازدواج جدی بگیریم.

وی به اهمیت سواد والدین اشاره کرد و گفت: در کل کشور نزدیک به هشت درصد والدین دانش‌آموزان بی‌سواد هستند در حالی که در سیستان و بلوچستان میزان بی‌سوادی والدین بیشتر است.

رئیس سازمان آموزش و پرورش استثنائی کشور بیان کرد: در مجموع یک میلیون و ۲۰۰هزار دانش‌آموز کلاس اولی در ۸۶۱‌ پایگاه در سراسر کشور سنجش شدند که ۴۹ درصد آنها دختر و ۵۱ درصد‌شان پسر بودند.

مجید قدمی با بیان اینکه پس از اجرای این طرح در مجموع ۷۳۹ دانش‌آموز با نیازهای ویژه به مدارس استثنایی هدایت شدند، افزود: در آغاز سال تحصیلی امسال برای هر کودک استثنایی ۲۵ هزار تومان سرانه به مدارس واریز کردیم البته جمع اعتبارات ما بالغ بر ۶۰ میلیارد تومان است و اگر میانگین را در نظر بگیریم به ازای هر دانش‌آموز استثنایی شش میلیون تومان به مدارس اختصاص می‌یابد.

اختلالات یادگیری چالش جدی آموزش و پرورش استثنائی است

رئیس سازمان آموزش پرورش استثنایی افزود: بیش از ۶۶ درصد دانش‌آموزان در مناطق دوزبانه ساکن هستند که این خود یکی از عوامل ایجاد اختلالات یادگیری است.

وی خاطرنشان کرد: گروه اختلالات یادگیری در مدارس عادی هستند و علی‌رغم داشتن هوش عادی، در یک یا دو درس دارای مشکل هستند که نیاز به تغییر روش‌های آموزش و محتوا برای این دانش‌آموزان است و در سال جاری ۱۲۷‌هزار و ۹۵۰ دانش‌آموز با نیازهای ویژه داریم که ۵۴‌ هزار دانش‌آموز در سیستم تلفیقی و فراگیر و ۷۳‌ هزار دانش‌آموز در مدارس خاص تحصیل می‌کنند.

دانش آموزان سیستان و بلوچستان از مشکل سو تغذیه رنج می برند

قدمی با اشاره به اینکه دانش‌آموزان سیستان و بلوچستان با مشکل سوءتغذیه مواجه هستند، افزود: لاغری در دانش‌آموزان این استان محسوس است.

وی افزود: باید برنامه جدی حمایتی در دستور کار قرار داشته است و با همدلی این چالش را هر چه زودتر بر طرف کنیم.

رفع سو تغذیه دانش آموزان سیستان و بلوچستان در دستور کار قرار دارد

استاندار سیستان و بلوچستان نیز در این نشست اظهار داشت: در کارگروه بهداشت و امنیت غذایی سیستان و بلوچستان بررسی این موضوع و ارائه راهکارهای مناسب در دستور کار قرار گرفته است.

علی اوسط هاشمی گفت: توجه به دانش‌آموزان استثنایی باید در اولویت قرار گرفته تا حق آنها ضایع نشود و هیچ کوتاهی در این راه پذیرفته نیست.

وی به اهمیت فرهنگ سازی در استان تاکید کرد و گفت: نباید گذاشت تا نگاه قومیتی سلامت افراد را تحت شعاع قرار دهد، باید با مشارکت علما و بزرگان طایفه ای در این راستا آگاهی لازم را به جامعه داد تا بیش از این خسارت به جامعه تحمیل نشود.

کد خبر 3007349

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha