به گزارش خبرنگار مهر، دکتر سید حسن قاضی زاده هاشمی پس از ورود به چابهار در حاشیه بازدید از نقاط حاشیه ای این شهر ساحلی سیستان و بلوچستان اظهار داشت: متولیان حوزه سلامت معضل حاشيه نشيني را در آغاز فاز دوم طرح تحول نظام سلامت، در صدر برنامهريزی های خود قرار داده اند و در دو محور تدوين استراتژی كلان و راهبردی و برنامهريزی خرد در حوزه بهداشت اقدامات موثری را انجام دادند.
وی افزود: در محور نخست، برون رفت از مسئله حاشيه نشينی و به ويژه معضلات ناشی از بحران بهداشت و سلامت، نيازمند تدوين استراتژی و برنامه فرابخشی مبتني بر آمايش سرزمين است.
وزیر بهداشت بیان کرد: سپس برای برون رفت از مشكلات ناشی از حاشيه نشيني نيازمند تدوين برنامه برای جلب مشاركت همگاني هستيم.
هاشمی تاکید کرد: بنابراین مهمترين عامل در موفقيت برنامهها بهسازی، تعهد و الزام همه افراد جامعه است. در واقع بايد احساس مشاركت عمومي و درك نياز واقعی به بهسازي و ارزش آن، در ميان همه افراد جامعه و سازمانهايي كه در اين زمينه تلاش ميكنند، توسعه پیدا کند.
جلوی رشد حاشیه نشینی در چابهار را باید گرفت
وی با اشاره به شرایط حاشیه نشینی در چابهار اظهار داشت: بیش از یک پنجم جمعیت این استان در سکونت گاههای غیر رسمی و حاشیه شهرها زندگی می کنند که این خود خطری بالقوه و نهادینه در حوزه های مختلف زندگی اجتماعی در روستاها و شهرهای استان است و مبارزه با آن اهتمام جدی را می طلبد.
وی افزود: در سیستان و بلوچستان چهار عنصر خشکسالی، پراکندگی جمعیت، زایش روستاهای جدید و برخی اختلافات قومی باعت رشد مهاجرت غیرمعقول مردم شده که شهرستان چابهار از این میان سهم بزرگی دارد و این خود ضرورت و حساسیت معضلات حاشیه نشینی را در این شهرستان دو چندان می کند.
دکتر هاشمی در ادامه این بازدید از نحوه ارائه شاخص های بهداشتی در چابهار بازدید کرد.
نظر شما