به گزارش خبرنگار مهر، قنبر موسی نژاد شامگاه پنجشنبه در جریان بازدید معاون اداری و مالی کمیته امداد کشور از کانون فرهنگی و تربیتی ولایت قروه در جمع خبرنگاران اظهار داشت: ۵۳ هزار خانوار نیازمند تحت پوشش کمیته امداد کردستان هستند که فعالیت های فنی و حرفه ای برای حدود ۲۷ درصد مخاطبان مستعد اشتغال برای توانمند سازی افراد نیازمند است.
وی افزود: در سال جاری برای ۱۲ هزار نفر ارائه آموزش های فنی و حرفه ای و ترویجی هدف گذاری شده است که ضمن ارائه آموزش، اعتبار لازم برای اشتغال کسانی که موفق به کسب مهارت های فنی و حرفه ای شوند در نظر گرفته شده است و با همکاری بانک ها با کمترین کارمزد، تسهیلات پرداخت خواهد شد.
به گفته موسی نژاد بحث اشتغال یک حلقه مفقوده در بازاریابی و فروش محصولات است که تلاش بر این است خوشه هایی در سطح استان و کشور تشکیل شود که مخاطبان کمیته امداد و مجریان طرح ها بتوانند محصولات خود را عرضه و نیز بازار کار و بازاریابی را تقویت کنند که اگر این حلقه آخر را تکمیل شود یقیناً حلقه اصلی اشتغال هم شکل خواهد گرفت.
وی از هدف گذاری چهار هزار طرح خودکفایی مددجویان برای سال جاری خبر داد و بیان کرد: از این میزان هدفگذاری تا کنون هزار و ۴۰۰ طرح آن اجرایی شده است.
به گفته این مقام مسئول بیش از دو هزار پرونده نیز در بانک ها در انتظار دریافت تسهیلات هستند و حدود ۶۰۰ میلیارد ریال اعتبار قرض الحسنه برای استان تعیین شده است که تاکنون ۳۶۰ میلیارد ریال آن توسط بانک ها پرداخت شده است.
مدیر کل کمیته امداد کردستان از بانک های عامل خواست در ارائه تسهیلات سخت گیری نکنند و با پرداخت به موقع تسهیلات علاوه بر اینکه سرمایه بانک ها برگشت خواهد خورد در بازار کار نیز در توسعه و درآمد محرومان مؤثر خواهد بود.
قنبر موسی نژاد با بیان اینکه مخاطبان کمیته امداد جزء خوش حساب ترین مخاطبان بانکی هستند، تأکید کرد: در سطح استان محدویت بانکی وجود ندارد اما در بخش کشوری با مقداری مشکلات مواجه هستیم و این در حالی است که درصد معوق در بین مددجویان کمیته امداد زیر پنج درصد می باشد و این نشان دهنده خوش حسابی این قشر از جامعه است.
وی در ادامه سخنان خود با اشاره به وجود ۱۲ هزار و ۲۷۰ جوان آماده ازدواج تحت پوشش کیمته امداد کردستان تصریح کرد: هم اکنون هزار و ۷۰۰ نو عروس زیر پوشش این نهاد در نوبت دریافت جهیزیه هستند.
به گفته موسی نژاد از سه هزار و ۸۰۰ نفر در نوبت دریافت جهیزیه در سال جاری تعداد دو هزار و ۱۰۰ نفر با اعتبار ۳۹ میلیارد ریال موفق به دریافت جهیزیه خود شدند.
این مسئول با بیان اینکه هم اکنون هزار و ۷۰۰ نفر دیگر منتظر دریافت جهیزیه خود هستند عنوان کرد: برای تهیه جهیزیه این تعداد نیز ۳۳ میلیارد ریال اعتبار نیاز است اما اعتبارات ما محدود بوده و جوابگو نیست لذا در این زمینه حمایت های خیرین و سازمان های مرتبط را می طلبیم.
موسی نژاد شهرستان قروه را یکی از شهرستان برتر تهیه جهیزیه برای زوجین دانست و افزود: شهرستان قروه جزء شهرستان هایی است که در سال ۹۴ به دلیل مشارکت خیرین و مردم پشت نوبتی دریافت جهیزیه را به روز کرده است.
وی تحکیم بنیان خانواده و توجه به استحکام و توانمندی خانواده ها را یکی از سرفصل های کمیته امداد دانست و اظهار داشت: این نهاد با استفاده از امکانات، ظرفیت های خانوارها، کمک های خیرین، مجموعه مدیران و در رأس آنها کمک های مقام معظم رهبری تلاش می کند خانواده های نیازمند شرافتمدانه زندگی کنند.
موسی نژاد به مسکن نیازمندان اشاره کرد و بیان داشت: در حال حاضر بیش از سه هزار و ۱۸۰ خانوار تحت پوشش کمیته امداد کردستان مستأجر هستند و تلاش در راستای خانهدار کردن آنان از مهمترین اهداف نهاد و نیازمند توجه و عنایت دولت و کمکهای افراد خیر است.
به گفته وی هماکنون هزار و ۱۰۰ زن سرپرست خانوار در استان فاقد مسکن بوده و احداث مسکن برای این خانوادهها از مهمترین اولویتهای این نهاد می باشد.
موسی نژاد با بیان اینکه پیشبینی این نهاد بهسازی و مقاومسازی ۵۲۷ واحد مسکن مددجویی در روستاهای استان در سالجاری بوده است، تصریح کرد: متأسفانه به علت برخی محدودیتها و سختیگیریهایی که در بانکها در بحث قبول ضامن وجود دارد از ابتدای سال تاکنون ۲۷ مددجو موفق به دریافت تسهیلات مقاومسازی شدهاند و این رقم بسیار پایین می باشد و باید فکری اساسی کرد.
مدیر کل کمیته امداد کردستان افزود: بانک های عامل در بحث ضمانت جهت مقاوم سازی مددجویان تسهیلاتی را در اختیار کمیته امداد بگذارند تا هر مددجوی تحت پوشش این ارگان بتواند از تسهیلات مقاوم سازی استفاده و مسکن خود را مقاوم سازی کند و کمیته امداد ۷۰ تا ۱۰۰ میلیون ریال تسهیلات بلاعوض به صورت بسته های تشویقی به مددجویان ارائه می دهد.
وی از اقدامات کمیته امداد کردستان در زمینه احداث مسکن برای مددجویان شهری تحت پوشش خبر داد و تأکید کرد: هدفگذاری این نهاد در بحث مسکن مددجویان شهری تا پایان امسال ساخت ۲۲۴ مورد بوده است که حدود ۵۰ مورد آن عملیاتی شده است و مابقی نیز به دلیل محدودیت های اعتباری در دستور کار قرار دارد که حدود ۱۷ میلیارد ریال در این بخش کمک می شود.
به گفته موسی نژاد حدود ۴۰۰ مسکن مددجویان نیازمند تعمیر و بهسازی منازل هستند که میانگین سرانه هر خانواده ۲ میلیون تومان تعمیر و بهسازی است،
وی هدف کمیته امداد را توانمندسازی خانواده ها دانست و افزود: تلاش ما این است که بتوانیم خانواده های نیازمند اقتصادی، آبرومندانه در جامعه زندگی کنند و امنیت آنان نیز حفظ شود و با کمک همه مردم، خیرین و مجموعه نظام برای سطح اقشار آسیب پذیر تلاش کرد.
وی با اشاره به اینکه در سه سال گذشته در کردستان حدود ۱۵ هزار خانوار از مددجویان، خودکفا شدند بیان کرد: حدود ۶ هزار زن سرپرست خانوار و مجریان طرح خودکفایی در کردستان بیمه هستند که بعد از بازنشستگی از خدمات مستمری بهرهمند میشوند.
موسی نژاد در خاتمه استقلال اقتصادی و درآمدزایی با حمایت های لازم برای توانمند سازی خانوارهای تحت حمایت را مهمترین برنامه کاری نهاد کمیته امداد دانست.
نظر شما