خبرگزاری مهر - گروه استانها: استان چهارمحال و بختیاری یکی از استانهای پیشرو در تولید فرش دستباف کشور و جهان است که هماکنون اکثر فرشهای تولیدی این استان به خارج از کشور صادر میشود.
استفاده از رنگهای طبیعی تهیهشده از محصولات باغی و کشاورزی و دامی و پشم مرغوب موجب شده است که فرش این استان یکی از باکیفیتترین فرشهای دستباف کشور و جهان شود.
فرشهای دستباف استان چهارمحال و بختیاری در چهار سبک بختیاری، یلمه، نـاییــنی و گبه تولید میشود که بیشترین درصد تولید آن به کشورهای غربی و حوزه خلیجفارس صادر میشود.
طبقهبندی طرحها و نقوش قالی ایران ازجمله مباحث مهمی است که در شناسایی و حفظ و حراست از طرحهای ایرانی دارای ضرورتی اساسی بوده و بهویژه اهمیت آن در دوره معاصر با توجه به گستره وسعت طرحها، تقلید و عدم شناسایی آنها روبه فزونی است.
فرش بختیاری یکی از مهمترین فرشهای تولیدی در کشور است که شهرت بالایی در خارج از کشور دارد. فرش بختیاری با توجه به نوع تولید و کیفیت بالا و رنگهای ثابت توانسته در خارج از کشور در کشورهای غربی مانند آلمان، آمریکا وکشورهای حوزه خلیجفارس شهرت و معروفیت بالایی کسب کند.
مدیرکل صنعت، معدن و تجارت استان چهارمحال و بختیاری به خبرنگار مهر گفت: فرش استان چهارمحال و بختیاری یکی مهمترین صنایعدستی کشور به شمار میرود که شهرت جهانی دارد.
هماکنون طبق آمار میزان تولید فرش در استان چهارمحال و بختیاری به ۲۰۰ هزار مربع رسیده استنعیم امامی با اشاره به اینکه هماکنون تولید فرش دستبافت اشتغال قابلتوجه برای زنان روستایی و شهری این استان ایجاد کرده است، اظهار داشت: زنان روستایی استان با تولید فرش دستبافت درامد خوبی دارند و با تولید فرش مخارج زندگی خود را تأمین میکنند.
وی اظهار داشت: ظرفیت تولید فرش در استان چهارمحال و بختیاری ۴۰۰ هزار مترمربع است.
نعم امامی ادامه داد: هماکنون طبق آمار میزان تولید فرش در استان چهارمحال و بختیاری به ۲۰۰ هزار مربع رسیده است.
رئیس اداره فرش سازمان صنعت، معدن و تجارت استان چهارمحال و بختیاری نیز در این خصوص به خبرنگار مهر گفت: فرش تولید استان چهارمحال و بختیاری بهواسطه بهرهگیری از مواد اولیه باکیفیت تولیدی استان و رنگهای طبیعی توانسته به بازارهای جهانی راه پیدا کند.
علیرضا جیلان اظهار داشت: هم اکنون در استان چهارمحال و بختیاری بیش از ۱۰۰ هزار نفر در بافتن فرش مشغول به فعالیت هستند.
وی اظهار داشت: هماکنون ۶۵ کارگاه در تولید فرش دستبافت در سطح استان در حال فعالیت است.
وی بابیان اینکه در استان چهارمحال و بختیاری هشت تعاونی روستایی تولید فرش روستایی و دو تعاونی فرش شهری تولید فرش روستایی در چهارمحال و بختیاری فعالیت میکند، اظهار داشت: مواد اولیه فرش تولید استان بیشتر با مواد طبیعی استان رنگآمیزی میشود.
یکی از فروشندگان فرش دستبافت در استان چهارمحال و بختیاری در خصوص کیفیت فرش تولیدی استان به خبرنگار مهر گفت: فرشهای تولیدی استان چهارمحال و بختیاری بهواسطه بهرهگیری از مواد اولیه ضخیم(خامه) و نوع گره زدن ضخیم هستند و از مقاومت و عمر فراوانی برخوردار هستند.
درگذشته فرشهای تولیدی استان چهارمحال و بختیاری به بازار اصفهان برده میشد و توسط تاجرها خریداری پو به کشور آلمان صادر میشده که هماکنون فرشهای تولیدی استان در کشور آلمان شناختهشده هستندرحمتالله منافیان اظهار داشت: فرش تولید استان چهارمحال و بختیاری از دیرباز بازار جهانی داشته است.
وی افزود: درگذشته فرشهای تولیدی استان چهارمحال و بختیاری به بازار اصفهان برده میشد و توسط تاجرها خریداری و به کشور آلمان صادر میشده است که هماکنون فرشهای تولیدی استان در کشور آلمان شناختهشده هستند.
وی اظهار داشت: در حال حاضر تاجران فرشهای تولیدی استان را پیشخرید میکنند و این صنعت دستی جای توسعه در استان چهارمحال و بختیاری را بیش از گذشته دارد.
مدیر بخش سازندگی سپاه قمربنی هاشم استان چهارمحال و بختیاری در گفت و گو با خبرنگار مهر اظهار داشت: هم اکنون بیش از ۵۰۰ نفر از زنان روستایی و شهری استان توانسته اند با بهره گیری از تسهیلات اقتصاد مقاومتی در راه اندازی کارگاه تولید فرش وارد شوند.
شریفی افزود: هم اکنون تسهیلات از پنج میلیون تومان تا ۲۰ میلیون تومان در اختیار متقاضیان برای احداث کارگاه تولید فرش گذاشته می شود.
با توجه به اینکه استان چهارمحال و بختیاری یکی از استان های تولید کنند پشم است و از طرفی ماد اولیه تولید فرش در این استان با قیمت پایین تر تامین می شود ضرورت دارد سرمایه گذاری بیشتر در زمینه تولید فرش دستبافت در استان انجام شود تا اشتغال بسیاری از جوانان استان فراهم شود.
خبرنگار: ناهید شبانیان
نظر شما