به گزارش خبرگزاری مهر، كتاب «شور اشراق» گفت- نوشته هایی درباره شعر و شخصیت شماری از اصحاب حکمت و ادب، اثر آیت الله علی اکبر رشاد، منتشر شد.
پژوهش حاضر، نتيجه تلاش علمي محقق ارجمند جناب آیت الله علی اکبر رشاد است كه در گروه ادبیات اندیشه پژوهشکده فرهنگ و مطالعات اجتماعی، سامان يافته است.
مؤلف در بخشی از مقدمه کتاب خود، به معرفی فصول مختلف این کتاب پرداخته و چنین نگاشته است:
اين نسخه شور اشراق، شامل دوازده فصل مستقل به شرح زير است:
مقالهي «آيا مولانا تكثرگراي ديني است؟» گَرد اتهام پلوراليسم ديني از دامن مولانا جلال الدين مولوي مي سترد؛ در «شاعر طرهها» به اجمال و ايجاز درباره ي شعر و شخصيت ادبي متكلم ـ فيلسوف برجسته قرن يازدهم، جناب عبدالرَّزاق فيّاض لاهيجي(قدّه) سخن رفته است؛ «شعر اسرار» در حد خود، پرده از هويت شاعرانه و منزلت ادبي حكيم سترك صدرايي، جناب حاج ملا هادي سبزواري برميافكند.
«شهود و شيدايي» متن ديباچه اي است كه راقم بر نسخهي دوم ديوان شعر حضرت امام خميني (ره) نگاشته است، اين مقال به ضميمه ي چهار مطلب ديگر، يعني «حجبالنّور» و «ميخانهي عشق» كه شرحي است بر غزل «چشم بيمار» آن حضرت و نيز گفتار «من به خال لبت اي دوست گرفتار شدم» و «بازتاب جهان بيني شهودي حضرت امام (ره) در شعر او»، حجاب از سيماي شاعرانه ي آن راحل رستگار برمي دارد و مخاطب مشتاق را با بخشي از آموزهها و آراي عرفاني و اشراقي آن بزرگوار كه در متن اشعارش بازتابيده است آشنا مي سازد. به جهت آنكه اين پنج مقاله و مقالت در مناسبت هاي گوناگون و در قالب هاي مختلف طرح شده، لاجرم حاوي پاره اي تكرار مضموني نيز ميباشد.
«بازآفرين چكامه» پرتويي كم سو مي افكند بر شأن و شخصيت ادبي و ميراث شعري شادروان مهرداد اوستا. مقالهي «شور اشراق: نگاهي است گذرا به منزلت ادبي و ويژگي هاي شعر علامه ي ذوفنون حسن زاده آملي»، «باني شعر اعتراض» حاصل گفت و گويي است كه به بهانه ي نكوداشت شاعر معاصر عليرضا قزوه، دربارهي شعر و شخصيت ادبي وي با مؤلف صورت بسته است. «نماز در محراب شعر پارسي» كوته نگاشتي است درباره ي كاربردهاي واژه ي نماز در شعر شاعران پارسي گوي و شرح نگرش آنان به اين فريضه ي ارجمند كه به جهت تناسبت با محتواي كتاب، در آن جاي گرفته است.
گفتني است كتاب «شور اشراق» گفت - نوشته هایی در باره شعر و شخصیت شماری از اصحاب حکمت و ادب، اثر آیت الله علی اکبر رشاد با قيمت ۱۹۰۰۰ تومان در اختيار مخاطبان قرار گرفته است. علاقمندان جهت کسب اطلاعات تکمیلی و تهیه کتاب می توانند به نشانی www.poiict.orgمراجعه کنند.
نظر شما