۱۷ دی ۱۳۹۴، ۱۰:۱۴

شماره دوم منتشر شد؛

چندرسانه‌ای شدن «دانش بنیان»

 چندرسانه‌ای شدن «دانش بنیان»

دومین شماره ماهنامه «دانش بنیان» ویژه دیماه ۱۳۹۴ و با محوریت ضرورت و لزوم پیشبرد اقتصاد دانش بنیان در همه عرصه‌ها به چاپ رسید.

به گزارش خبرنگار مهر، پرویز کرمی سردبیر ماهنامه، در سرمقاله این شماره  ماهنامه «دانش بنیان»، به ضرورت مقوله دانش بنیان در کشور اشاره کرده و نوشته است: «ما می‌توانیم عقب ماندگی‌های خود را جبران کنیم و اشتباهات خود را تصحیح کنیم. هر جا که دیوار کجی بالا رفته، باید برگردیم و اصلاحش کنیم. بعد باید دور تازه رشد و پیشرفت را آغاز کنیم؛ دوری که با اقتصاد دانش بنیان در آمیخته است.»

اما مجموعه مدیریتی ماهنامه دانش بنیان، یک گام از علم تا عمل برداشته است و گفتار و شعارش را در شماره دومش به رفتار و کردار تبدیل کرده است. به این معنا که از این پس مخاطبان این ماهنامه می‌توانند از طریق موبایل‌های هوشمند خود و با نصب اپلیکیشن بارکدخوان، از خدمات کد QR بهره مند شوند. یعنی با اسکن کردن بارکدهایی که در برخی از مطالب این نشریه درج شده است، فیلم، صوت و متن کتاب‌ها را می‌توانند دریافت کنند. در حقیقت ماهنامه دانش بنیان، عملا دانش‌بنیان‌محور شده است و آن را از این پس شما یک مولتی مدیا یا چندرسانه ای بدانید. 

گزارشی از برگزاری جایزه مصطفی (ص)، برنامه جیوگی، معرفی طرح‌های کلان ملی فناوری و نوآوری معاونت علمی و کتاب راهبرد تولید دانش بنیان» که شامل مجموعه ای از بیانات مقام معظم رهبری است، توسط بارکدخوان به صورت فیلم و کتاب در اختیار شما قرار خواهد گرفت.

در بخش‌های دیگر این ماهنامه نیز یادداشت‌ها، گزارش‌ها و گفتگوهای متعدد و مختلفی را می‌توانید مطالعه کنید. سیدرضا علوی از لزوم پیشبرد دانش بنیان در همه عرصه‌ها نوشته و مهدی الیاسی معاون سیاستگذاری و ارزیابی راهبردی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری نیز در گفتگویی بر نگاه دقیق و روشن به موضوع دانش بنیان به موضوع اقتصاد دانش بنیان پرداخته است. 

میثم نریمانی مدیرکل دفتر سیاستگذاری معاونت علمی هم چالش‌های سیاست گذاری فناوری در ایران را هویدا کرده و بر تجربه تدوین برنامه توسعه محصولات دانش بنیان نگاهی انداخته است. ماهنامه دانش بنیان، برای مقوله‌های مرتبط، بخش‌هایی را طراحی کرده است، یافتن اولویت‌ها برای خوانندگان کار را آسان تر می‌کند. به عنوان مثال، بررسی پیروزی‌ها و شکست‌های برندها و صنایع بزرگ معروف ایران و جهان، در شماره قبل آمده بود و این شماره نیز با موضعی دیگر است. نساجی مازندران و چگونگی به گل نشستن کشتی آن، یکی از این مطالب است.

از آنجا که موفقیت شرکت‌های ترکیه‌ای در بخش‌های از اقتصاد و تجارت اش، موضوع ملموسی برای اهالی عام و خاص ایران است، مطلبی با عنوان «نقش تشکل‌های اقتصادی در سیاست گذاری اقتصاد خارجی ترکیه» خواهید خواند و تجربه‌های این عرصه را به خوبی لمس خواهید کرد. 

مطلبی هم درباره یک اپلیکیشن جدید در این شماره «دانش بنیان» آمده است که دلیل مرگ را به شکلی سریع و قابل اعتماد ثبت می‌کند. همچنین چند فناوری مفید در اتومبیل‌های آینده مورد بررسی قرار گرفته است که علاوه بر تفننی بودن آن، نکته‌های علمی ارزشمندی در خود دارد.

گفتگو با فرحناز موسوی مدنی یک کارآفرین فعال در کشور هم از مطالب دومین شماره «دانش بنیان» است. او در این گفت وگو صریحا گفته است: «فرهنگ کارآفرینی نداریم». در بخشی از گفت وگوی این کارآفرین می‌خوانیم: «دانش بنیان بودن یعنی شما باید تمام ارکان دانش را در شرکتتان برقرار کنید و همه پرسنل تان را به سمتی ببرید که در کار خودشان متخصص باشند و دانششان را منتقل کنند...»

مجید متقی طلب رییس پارک علم و فناوری گیلان هم در یک گپ کوتاه، توصیه کرده است به جای خنثی کردن نیروها، هم افزایی کنید.  مصطفی قانعی دبیر ستاد توسعه زیست فناوری معاونت علمی هم در یک گفت وگو، هر آنچه که شما باید درباره کلیات زیست فناوری بدانید، توضیح و شرح داده است.  علاوه بر اینها، گزارش‌ها و یادداشت‌های مختلفی درباره زوایای مختلف مرتبط با موضوع اقتصاد دانش بنیان، در این شماره ماهنامه «دانش بنیان» ارائه شده است که با نصب کردن نرم افزار بارکدخوان بر روی موبایل‌های هوشمندتان، هم فال خواهید داشت و هم تماشا. 

دومین شماره ماهنامه «دانش بنیان» ویژه دی ماه ۱۳۹۴، به صاحب امتیازی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، مدیرمسوولی سورنا ستاری و سردبیری پرویز کرمی در ۱۳۲ صفحه روی دکه رفته است.

کد خبر 3018946

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha