دكتر قاسم پورحسن معاون آموزشي دانشكده علوم قرآن تهران در گفتگو با خبرنگار مهر، ميل به نو شدن و تغيير و تحول را كاملا اختياري و نه اجباري عنوان كرد و گفت: خداوند دين اسلام را پايه و اساسي براي زندگي جديد دانسته و معتقد است انسانها بدون رسالت پيامبر مرده و زندگي آنها بي ارزش بود، اما با بعثت پيامبر(ص)، حياتي تازه و هدفمند را آغاز كردند كه تفاوتهاي آشكاري با زندگي پيشين داشت.
دكتر پور حسن، نوگرايي ديني را متفاوت با حيات تازه مورد نظر اسلام و آيات قرآن دانست و گفت: نوگرايي ديني، اصطلاحي امروزي و متعلق به نيازهاي جامعه فعلي است و تفاوتهاي بنيادين با انديشه اسلام گرايان در دوران پيش و آيات قرآن دارد و معتقد است كه كوچكترين تحول معرفتي در دنيا بر دين اثر مي گذارد، براي مثال اثبات مركزيت خورشيد و گردش زمين به دور آن منجر به دگرگوني در ارتباط انسان با خدا مي شود.
وي يادآور شد: در احياي دين ما با احاديث و روايات روبه رو هستيم در حالي كه در نوگرايي ديني، علاوه بر دين و كتب مرتبط با آن با چندين علم ديگر از جمله رياضيات، فيزيك و فلسفه مواجه خواهيم بود .
پورحسن، نوگرايي ديني را برآمده از دل احياي ديني عنوان كرد و افزود: نقطه اشتراك اين دو در طراوت بخشيدن به دين و نگاه تازه به آن افكندن است اما از منابع متفاوتي براي رسيدن به اين زاويه ديد بهره مي برند.
وي اظهار داشت: قدم گذاشتن دردوره جديد به معني به مسلخ بردن دوران قديم نيست چرا كه سنت را نمي توان كهنه، منسوخو ضد ارزش دانست و همه پديده هاي نو را نيز نمي توان ارزشمند به حساب آورد از اين رو بايد با تكيه بر سنتهاي خوب گذشته پا به عرصه جديد گذاشت و سنت را پشتوانه اي براي روزگار تجديد كرد.
نظر شما