۲۲ دی ۱۳۹۴، ۱۰:۵۱

بذرپاش در نشست خبری:

تنها هنر طراحان قراردادهای جدید نفتی، کرسنت است

تنها هنر طراحان قراردادهای جدید نفتی، کرسنت است

نماینده مردم تهران در مجلس با بیان اینکه برجسته کردن بخشی از پرونده‌های فساد با هدف فروکش کردن کرسنت مطرح می‌شود، گفت: قراردادهای جدید نفتی توسط کسانی منعقد شده که تمام هنرشان کرسنت است.

به گزارش خبرنگار مهر، مهرداد بذرپاش عضو هیات رئیسه مجلس در نشست خبری با موضوع قراردادهای جدید نفتی و پرونده کرسنت که صبح امروز(سه شنبه) در خبرگزاری تسنیم برگزار شد، اظهار کرد: در موضوع هسته ای به زمان توافق شده برای تخفیف تحریم‌ها نزدیک می‌شویم در حالی که خبرها حاکی از خارج شدن قلب راکتور اراک است.

وی با بیان اینکه بارها گفتیم غربی‌ها هیچ اطمینانی نمی‌توان کرد، گفت: ما شاهد ۲۰ تحریم جدید بعد از توافق ژنو و ۵ تحریم جدید بعد از نهایی شدن توافق برجام هستیم.

بذرپاش با تاکید بر اینکه برجسته کردن بخشی از پرونده‌های فساد با هدف فروکش کردن پرونده کرسنت مطرح می‌شود، خاطرنشان کرد: اینکه با نگاه سیاسی، فساد بد و فساد خوب داشته باشیم قابل قبول نیست.

نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی افزود: قراردادهای جدید نفتی توسط کسانی منعقد شده که تمام هنرشان قرارداد کرسنت است.

وی با اشاره به اینکه با دولت پرخرج و کم بازدهی مواجه هستیم، ادامه داد: هزینه های جاری دولت در سال ۹۱ حدود ۸۹ هزار میلیارد، در سال ۹۳ حدود ۱۴۳ هزار میلیارد و در سال ۹۴ تا به امروز حدود ۱۷۰ هزار میلیارد تومان بوده است.

عضو هییت رئیسه مجلس خاطرنشان کرد: در ۲ و نیم سال گذشته که وارد مراودات متفاوت در عرصه بین الملل شدیم ۵۴/۷۵ میلیارد دلار خسارت ناشی از کم شدن قیمت نفت به کشور وارد شده است. این نشان دهنده دیپلماسی ضعیف انرژی است.

بذرپاش در ادامه نشست خبری خود با رسانه ها در پاسخ به سوال خبرنگار مهر مبنی بر اینکه در شرایطی که قیمت نفت در نازل ترین قیمت قرار دارد و این بهترین فرصت برای کاهش وابستگی بودجه کشور به نفت است، مجلس برای این مسئله چه اقدامی انجام داده است؟ گفت: ابتدا باید برنامه ۵ ساله ششم به مجلس برسد تا بتوانیم بودجه را بر حسب آن تصویب کنیم.

وی ابراز امیدواری کرد دولت در زمان کوتاه باقیمانده تا پایان سال، لایحه بودجه سال ۹۵ و برنامه ششم توسعه را به مجلس ارائه کند.

بذرپاش افزود: البته بر اساس آئین نامه داخلی مجلس، در صورتی که دولت از ارائه بودجه در زمان قانونی تاخیر داشته باشد، باید چند دوازدهم به مجلس ارائه کرده تا دست نمایندگان برای تصویب بودجه باز باشد.

باید از رکود صحبت کرد تا از آن عبور کنیم

وی با اشاره به اینکه حداقل ۲۶۰ تا ۲۷۰ هزار میلیارد بودجه کل کشور خواهد بود، ادامه داد: از این رقم، ۶۰ هزار میلیارد از درآمدهای نفتی و ۲۰۰ هزار میلیارد دیگر از محل دریافت مالیات و فروش اموال دولتی باید تامین شود.

این نماینده مجلس با اشاره به اینکه ما نگران تامین ۲۰۰ هزار میلیارد از بودجه کل کشور هستیم، تصریح کرد: با رکودی که در کشور وجود دارد، دولت بلافاصله برای درآمدهای مالیاتی به سراغ کسانی می رود که قبلاً مالیات می دادند و بیشترین فشار به شرکتهای نوپا و اصناف وارد می شود.

بذرپاش ادامه داد: اتکا به نفت به اجبار بوده و این مسئله امر مهمی است اما اینکه آقای رئیس جمهور می‌گویند از رکود صحبت نکنید و از رکود عبور کردیم، چیزی است که اتفاقاً ما می گوییم باید از آن صحبت کرد چون کشور باید از رکود عبور کند.

وی با اشاره به اینکه کشور توان تامین ۲۰۰ هزار میلیارد درآمد مالیاتی را ندارد، یادآور شد: نباید فشار کاهش قیمت نفت را به مردم تحمیل کنیم.

اختفا تا دقیقه ۹۰؛ روش دولت برای قراردادهای بین‌المللی

بذرپاش همچنین در پاسخ به سوال دیگر خبرنگار مهر مبنی بر اینکه چرا وزارت نفت بر مخفی بودن متن قراردادهای نفتی اصرار دارد؟ خاطرنشان کرد: به نظر می رسد روش دولت برای قراردادهای بین المللی اختفا تا دقیقه ۹۰ است و در دقیقه ۹۰ کل توافق را برملا کرده و بگوید یا تائید کنید یا رد، چون امکان تغییر وجود ندارد، همانطور که در مسئله برجام اینگونه عمل کردند.

بذرپاش ادامه داد: درباره قراردادهای نفتی هم توافقات را تمام کرده، بعد می گویند اگر قبول ندارید به دادگاه شکایت کنید، در حالی که وقتی قرارداد با یک شرکت خارجی منعقد می شود، تنها امکان شکایت نسبت به آن در دادگاه های بین المللی وجود دارد و ما تجربه شکایت از پرونده کرسنت در دادگاه لاهه را داریم.

عضو هیات رئیسه مجلس در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به اینکه در قرارداد فاجعه‌بار کرسنت محدودیت‌هایی برای رسانه‌ها ایجاد شده که کار درستی نبوده است، گفت: حق مردم است که موضوع را بدانند. در این قرارداد در سال ۲۰۰۱ با قیمت تقریبا نصف منطقه معامله کردیم، پرونده در دادگاه لاهه مکشوف شد و ما اسنادی ارائه دادیم که در این قرارداد فساد وجود دارد، چون در دادگاه بین‌المللی نمی‌شود قراردادی را نقض کرد مگر آنکه آن قرارداد دارای فساد باشد.

وی با اشاره به اینکه مخالف انتخاب آقای زنگنه به عنوان وزیر بودیم، خاطرنشان کرد: دلیل مخالفت ما با انتصاب مجدد وی در وزارت نفت، فساد پرونده کرسنت بود.

بذرپاش گفت: ابهامات مختلفی در این پرونده وجود دارد از جمله اینکه این قرارداد در شورای اقتصاد تصویب نشده است. ابهام در وجود شرکت کرسنت از جمله این ابهامات است و ابهامات دیگری که در این پرونده وجود دارد به نظر می‌رسد در دادگاه صالحه داخلی ویز باید بررسی شود.

وی با اشاره به اینکه باید به پرونده کرسنت رسیدگی شده و مجرمان به حق مجازات خود برسند، خاطرنشان کرد: رویکردهای سیاسی دولت با هدف فروکش کردن پرونده کرسنت در مجلس مسجل است، چون هر وقت کرسنت مطرح می‌شود، هزار و یک زمین و هوا فعال می‌شوند تا درباره آن حرفی زده نشود. اگر فساد بابک زنجانی بد است، حتما بد است و باید مجازات شود؛ پس فساد کرسنت هم باید بررسی شود.

نماینده مردم تهران با بیان اینکه باشگاهی با نام باشگاه نفت و نیروی ایرانیان ایجاد شده که بسیاری از وزرا و مسئولان ارشد کشور عضو هیات مدیره این باشگاه هستند، گفت: یکی از اهداف این باشگاه، تسهیل قراردادهای نفتی است که این مسئله خود ابهام دارد.

هزینه‌های جاری در این دولت به طور متوسط سالی ۳۰ درصد رشد داشته است

وی با اشاره به هزینه‌های بالای دولت فعلی ادامه داد: هزینه‌های جاری در این دولت به طور متوسط سالی ۳۰ درصد رشد داشته است که این رقم در دولت قبل متوسط سالی ۱۹ درصد بوده است.

بذرپاش با بیان اینکه نقدینگی در این دولت رشد صددرصدی داشته و به بیش از ۹۱۰ هزار میلیارد تومان رسیده است، خاطرنشان کرد: دلیل اصلی این موضوع رشد پایه پولی است که به دلیل تبدیل درآمدهای ارزی به ریالی و تزریق آن به خزانه کل کشور صورت گرفته است.

این نماینده مجلس دلیل اصلی کاهش تورم را شوک ارزی سال ۹۰ دانست که در اثر تحریم‌ها به وجود آمد و یادآور شد: از میان ۱۲ قلم کالایی برای محاسبه تورم، ۵ کالا بیشتر از دیگر کالاها اهمیت دارد که مربوط به اقلام آشامیدنی و خوراکی است، اگر مردم کاهش نرخ تورم را احساس نمی‌کنند به این دلیل است که قیمت این ۵ قلم به طور متوسط سالانه ۳۴ تا ۳۵ درصد افزایش یافته است.

بذرپاش در ادامه با اشاره به اینکه علائم حیاتی بورس خوب نیست، یادآور شد: طی دو سال اخیر ۲۸ هزار واحد شاخص بورس کاهش یافته و از ۸۹.۵ هزار واحد به ۶۲ هزار واحد رسیده است.

وی با اشاره به اینکه طبق قانون باید ۵۰ درصد درآمدهای حاصل از آزادسازی قیمت به مردم داده شود، خاطرنشان کرد: وزارت نفت به بهانه طبقه‌بندی جایگاه‌ها به دنبال آن است که بنزین را گران کند، اما مجلس مخالفت خود را با این موضوع اعلام خواهدکرد.

نماینده مردم تهران با بیان اینکه دولت می‌گوید اتکای بودجه به نفت ۲۵ درصد شده است و این رقم نسبت به گذشته کاهش داشته، ادامه داد: عدم اتکای بودجه به درآمدهای نفتی زمانی هنر است که پول وجود داشته باشد، نه اینکه به خاطر کاهش قیمت‌ها و به تبع آن کاهش درآمدهای نفتی مجبور به کاهش اتکای بودجه به درآمدهای نفتی شویم.

بذرپاش افزود: مجلس در بحث قانونگذاری نمره خوبی می‌گیرد، اما در بخش نظارت نمره قابل قبولی ندارد.

در شأن مردم نیست که برخی وزرا پرداخت یارانه نقدی به مردم را عذاب الیم بدانند

وی با اشاره به اینکه در شأن مردم نیست که برخی وزرا پرداخت یارانه نقدی به مردم را عذاب الیم بدانند، یادآور شد: ثروت برخی مسئولان دولتی در حدی است که می‌توان یک سوم یارانه‌ها را با آن پرداخت کرد، اما برخی مردم با همین مقدار اندک یارانه روزگار خود را می‌گذرانند.

عضو هیئت رئیسه مجلس درباره آخرین وضعیت کرسنت گفت: در این پرونده دو طرح دعوی مطرح است که یکی علیه ایران است که اگر دادگاه علیه کشور حکم دهد و جریمه توسط ایران پرداخت نشود پول مورد نظر از املاک بلوکه شده پرداخت می‌شود. پرونده دوم مربوط به افرادی است که در این قرارداد نقش داشته‌اند که حکم آنها صادر شد و اعتراض به حکم به دیوان عالی ارسال شد و در حال حاضر روند آن ادامه دارد.

نماینده مردم تهران در مجلس افزود: کرسنت حربه‌ای بود تا دارایی‌های بلوکه ایران از ابتدای انقلاب تا کنون توسط دادگاه‌های بین المللی برای غرامت‌های ساختگی پرداخت شود، در واقع اینگونه پرونده‌ها دام‌هایی هستند در مقابل شرکت‌های ایرانی، به‌گونه‌ای که بعد از قرارداد طرف مقابل به گونه‌ای عمل می‌کند تا با شکایت به دادگاه‌های بین‌المللی از ایران غرامت دریافت کند. این غرامت نیز از اموال بلوکه شده ایران پرداخت می‌شود.

وی درباره اینکه اولین رونمایی از قراردادهای جدید نفتی در باشگاه نفت و نیرو انجام شد، چرا باید چنین اتفاق مهمی در شرکتی که هویت آن مشخص نیست انجام شود؟ گفت: برای ما هم جای سوال است که بخش خصوصی که مدیرعامل آن یکی از نزدیکان وزیر است و اعضای آن را دولتی‌ها تشکیل می‌دهند از طریق شرکت‌های خارجی انتخاب شده‌اند، در واقع این باشگاه کانال ورود شرکت‌های خارجی به صنعت نفت طی 25 سال آینده شده است . باید حق بدهند که ما نگاه بدبینانه‌ای به این موضوع داشته باشیم. در واقع حضور مسئولان دولتی کنونی و سابق در باشگاه نفت منشأ رانت خواهد شد.

این نماینده مجلس تصریح کرد: البته در بحث قراردادهای نفتی می‌توان از طریق سوال، استیضاح وزیر و انجام تحقیق و تفحص مشکلات مربوط به قراردادهای جدید نفتی را برطرف کرد.

بذرپاش درباره اینکه وزیر نفت انتقادات وارده به مدل جدید قراردادهای نفتی را فحاشی خوانده است گفت: بهتر است وزیر نفت پاسخگوی زیانی باشند که در دوره قبلی و دوره فعلی به کشور تحمیل کردند. انتقادات فحاشی نیست برای مردم سوال است چرا وقتی ایشان وزیر می شوند قیمت نفت به پایین ترین حد ممکن سقوط می‌کند. ما مسئول شده‌ایم و باید در مقابل کار خود پاسخگوی مردم باشیم مردم نگران هستند که دوباره قراردادی مثل کرسنت به کشور تحمیل نشود.

کد خبر 3023007

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha