فرهاد زارع در گفتگو با خبرنگار مهر، اظهار داشت: پژوهشکده غله کشور دارای سیستم مجهزی است که نمونههای گندم و آرد تولید شده و همچنین نان پخته شده در سطح استانها را جمعآوری و از نظر کیفیت مورد بررسی قرار میدهد.
وی ادامه داد: استان قم در کیفیت نان سنگک دارای رتبه اول کشوری و در کیفیت نانهای لواش و تافتون رتبههای دوم و سوم را کسب کرده است.
مدیرکل غله و خدمات بازرگانی استان قم در خصوص کارخانههای فعال آردسازی در قم، افزود: پنج کارخانه فعال آردسازی و همچنین ۷۰۰ نانوایی فعال در استان قم وجود دارد.
برخورد جدی با متخلفان
وی بیان کرد: بازرسی روزانه بوسیله اکیپی متشکل از سازمان بازرسی، سازمان صنعت، معدن و تجارت، تعزیرات حکومتی و مرکز بهداشت به صورت دورهای از نانواییها به منظور بررسی کیفی، کمی و بهداشتی انجام میگیرد و با واحدهای متخلف بلافاصله برخورد جدی میشود.
زارع با اشاره به اهمیت وجود سبوس در نان افزود: وجود سبوس در نان مورد توجه ویژه قرار دراد زیرا سبوس دارای اسید آمینه و آهن است که نقش مهمی در سلامتی انسان ایفا میکند.
وی همچنین در خصوص کیفیت نان افزود: ۳۰ درصد از کیفیت نان مربوط به نوع گندم، ۳۰ درصد مربوط به آسیاب، ۳۰ درصد مربوط به تخمیر و ۱۰ درصد مربوط به PH آبی است که در نان استفاده میشود.
نظر شما