به گزارش خبرنگار مهر، درنشست تخصصی استاندار و مسئولان استان قزوین با مسئولان شرکت ایران خودرو که روز چهارشنبه در استانداری برگزار شد در خصوص رفع موانع راه اندازی شهرک تخصصی ایران خودرو در محدوده شهرک صنعتی حیدریه تاکستان تبادل نظر شد.
افلاطونی: بلاتکلیفی ۱۰۰۰ هکتار زمین در اجرای شهرک ایران خودرو
رضا افلاطونی مدیر امور اراضی استان قزوین در این جلسه از بلاتکلیف ماندن حدود ۱۰۰۰ هکتار از اراضی ملی خبرداد و اظهارداشت: در سال ۷۶ ایران خودرو برای انتقال برخی واحدهای تولیدی خود از تهران به استان قزوین درخواست یک هزار هکتار زمین کرد که مسئولان استان برای اجرای طرح اعلام آمادگی کردند.
وی افزود: پس از اعلام محیط زیست مبنی بر قرار گرفتن برخی از قسمتهای زمین در محدوده منطقه حفاظت شده باشگل این میزان زمین به ۸۲۰ هکتار کاهش یافت تا نظر محیط زیست هم تامین شود و قرار شد در مدت سه سال طرح اجرایی شود.
افلاطونی تصریح کرد: تا سال ۸۶ هیچ پیشرفتی در طرح ایجاد نشد و پس از انقضای مدت قرارداد، شرکت ایران خودرو اعلام کرد قادر به سرمایه گذاری مستقیم نیست و از مشارکت قطعه سازان استفاده خواهد کرد.
وی گفت: برای همکاری با ایران خودرو میزان اجاره بها از ۱۰۰ درصد به ۱۰ درصد کاهش یافت هرچند کار قانونی نبود اما تصمیم مدیریت در آن مقطع برای خروج از توقف طرح بود تا کار تسهیل شود و در ادامه این همکاری برای ۳۰۰ هکتار از اراضی مجوز بهره برداری صادر شد.
مدیر امور اراضی استان یادآورشد: متاسفانه تمامی همکاریها و تصمیم گیری مدیریتی در استان که برای تسهیل در کار سرمایه گذار صورت گرفت بعدها مشکل ساز شد و مدیران استان را با چالش های قانونی روبرو کرد و پس از شکایت حقوقی نتیجه به فسخ قرارداد منجر شد.
وی اضافه کرد: دادگاه ضیاء آباد که محدوده زمین در این منطقه است به نفع بازگشت زمین به جهاد کشاورزی رای داد و امروز با گذشت بیش از یک دهه سرنوشت ۸۲۰ هکتار زمین بلاتکلیف است که باید به سرانجام برسد.
محمد علی قاسمی مدیرکل امور اقتصادی و دارایی استان قزوین هم در این نشست بیان کرد: از آنجا که ایران خودرو به تعهدات خود در راه اندازی بموقع واحدهای قطعه سازی در شهرک ایران خودرو در استان قزوین عمل نکرد مشکلات حقوقی ایجاد شد و با شکایت این شرکت برخی مدیران استان که با هدف همکاری همه جانبه تسهیلات لازم برای استقرار قطعه سازان را فراهم کرده بودند دچار مشکلات جدی شدند.
وی افزود: نگاه مسئولان ایران خودرو از بالا به پایین بود و احساس کردند فقط باید زمین را دریافت کنند و هر وقت اراده کردند کار کنند به همین دلیل بیش از ۱۴ سال است که کار متوقف شده و استان نتوانسته به اهداف خود دست یابد و تداوم این روند اصلا منطقی نیست.
مدیرکل امور اقتصادی و دارایی استان یادآورشد: در میزان اجاره بهای زمین اشتباهاتی در توافق صورت گرفت که نهادهای بازرسی و دیوان محاسبات به موضوع ورود کردند و پس از طرح شکایت دستگاه قضایی به فسخ قرارداد به نفع استان رای داده شده است.
وی بیان کرد: اجاره بهای ۱۰۰ درصدی زمین واگذار شده برای همکاری با ایران خودرو و تسریع در کار ۲۰ درصد محاسبه شد که مشکل ساز شد که دیوان محاسبات به آن ایراد گرفت و کار متوقف شد و چون در گذشته تعامل مسئولان این شرکت مناسب نبود یک بی اعتمادی ایجاد شد اما نگاه مدیران فعلی تغییر کرده و به نظر می رسد بتوان به نتیجه مناسبی رسید.
قاسمی بیان کرد: پیشرفت فیزیکی طرح اصلا مناسب نبود و در شرایطی که قرار بود ایران خودرو وارد سر مایه گذاری شود پس از دریافت زمین و مقداری آماده سازی تنها سه قطعه ساز وارد کار شدند که تداوم مشکلات منجر به خلع ید شد و هنوز تکلیف مشخص نیست.
در ادامه مصطفی پارسا به عنوان نماینده تام الاختیار شرکت ایران خودرو گفت: در حال حاضر سه راه حل برای برون رفت از این مشکل داریم که ارائه می کنیم تا مسئولان استان تصمیم گیری کنند.
پارسا تصریح کرد: به دلیل آنکه ایران خودرو قادر به سرمایه گذاری مستقیم در این طرح نیست از قطعه سازان دعوت کردیم در این شهرک حضور یابند که سه قطعه ساز اعلام آمادگی کردند و صدها میلیارد تومان هزینه کرده اند و متضرر شده اند و اگر این ضرر و زیان از سوی استان جبران شود حاضر به فسخ قرارداد هستیم.
وی افزود: پیشنهاد دیگر ما این است این زمین به شهرک صنعتی ایران خودرو واگذار شود و ما عملیات واگذاری را انجام دهیم و استان حمایت تسهیلاتی کند و در طرح بعدی اسناد زمین واگذار شود تا ما طرح را ادامه دهیم.
در این نشست مقرر شد برای حل و فصل نهایی این موضوع بلافاصله کارگروه تخصصی تشکیل شده و یکی از راهها برای حل نهایی موضوع انتخاب شود.
جلسه با مدیرعامل ایران خودرو با حضور استاندار قزوین و تسریع در تعیین تکلیف نهایی احداث شهرک تخصصی ایران خودرو در هفته آینده از دیگر تصمیمات گرفته شده در این نشست بود.
نظر شما