دكتر شيوا دولت آبادي در گفتگو با خبرنگار اجتماعي خبرگزاري مهر ، افزود: نياز به هيجان در افراد مختلف به شيوه هاي متفاوت بروز پيدا مي كند. چون كودكان به هيجانات خود به صورت منطقي نگاه نمي كنند ، بنابراين ممكن است خطراتي براي آنان در پي داشته باشد.
وي اظهار داشت: نظارت و صحبت والدين با كودكان بايد به گونه اي باشد كه كودكان گمان نكنند والدين درصدد حذف شادي آنان هستند ، بلكه هدف پيشگيري از بروز مشكلات و خطرات است.
اين روانشناس تصريح كرد: به طور حتم هر كس كه معلوليتي را تجربه مي كند ، آسيب هاي ناشي از آن را نيز حس مي كند اما احساس نامطلوب ناشي از معلوليت با توجه به علت آن متفاوت است. به گونه اي كه معمولا افرادي كه توسط خودشان دچار معلوليت مي شوند به صورت مستمر احساس گناه مي كنند.
وي گفت: احساس پشيماني و آزردگي ناشي از آسيب رساندن به خود براي كسب شادي لحظه اي ، شور و هيجان ، همواره در وجود كودكان و نوجوانان دچار آسيب ، وجود خواهد داشت. در صورتي كه فرد دچار مصدوميت به هنگام ورزش به علت اينكه اين مصدوميت را با رفتار سالم توجيه مي كند دچار صدمات روحي و رواني نمي شود.
اين روانشناس اظهار داشت: آتش افروزي محدود در چهارشنبه سوري در زمان هاي گذشته معنا دار بوده است ، به گونه اي كه باعث تخريب ، آلودگي صوتي و ايجاد خطر نمي شد اما امروزه اين سنت تغيير شكل منفي داده است كه منجر به وقوع اتفاقات خطرناك و بسياري از معلوليتهايي شده كه غير قابل جبران هستند. بنابراين بايد با ايجاد فرهنگ سازي از وقوع آن جلوگيري كرد.
نظر شما