مجتبی میرحسینی، عضو پژوهشکده نانوی سیستان و بلوچستان و مجری طرح «کفش هوشمند نانویی» به خبرنگار مهر گفت: این کفش ها برای کوهنوردان و سربازان نظامی که در مناطق سردسیر هستند مناسب است.
وی در خصوص کارایی این کفش ها اظهار داشت: کفش های هوشمند نانویی طوری طراحی شده اند که می تواند بلافاصله بعد از اینکه دما به منفی ۱۰ درجه می رسد، شروع به افزایش دمای درون کفش کند تا از یخ زدگی پا جلوگیری شود.
میرحسینی با بیان اینکه کاربرد این کفش ها در مواقع بحرانی و در مناطق سردسیر است، اظهار داشت: کفی این کفش های هوشمند از نانو سیلیکون ساخته شده و نانو المنتهایی در آن استفاده شده تا بدین واسطه دمای درونی کفش را افزایش دهد.
میرحسینی خاطرنشان کرد: همچنین یک سنسور حرارتی در این کفش هوشمند قرار گرفته که همین باعث تشخیص سرما در لحظات بحرانی می شود.
وی با بیان اینکه کفش هوشمند می تواند تا ۴۰ درجه سانتیگراد، فضای درون کفش را گرم کند، اظهار داشت: اگر دمای بیرون تا منفی ۱۰ درجه کاهش پیدا کند، کفش به صورت هوشمند شروع به افزایش دمای درون کفش می کند ولی این دما قابل تنظیم است و می توان در دمای کمتر از منفی ۱۰ درجه کفش را تنظیم کرد.
این محقق با بیان اینکه می توان به دلخواه و بر حسب نیاز، سیستم هایی را روی این کفش هوشمند نصب کرد، عنوان کرد:GPS ، اندازه گیری نبض پا و رویت آن در گوشی تلفن همراه با سیستم های اندروید، مین یاب و... روی این کفش ها قابل نصب هستند.
وی افزود: اکنون این سیستم در شرف ثبت اختراع بوده و درپژوهشکده فناوری نانو دانشگاه سیستان و بلوچستان انجام شده است.
نظر شما