باشگاه خبرنگاران نوشت: "مفت باشه کوفت باشه" این ضرب المثل حال و روز بسیاری از ماست که دست رد به هیچ نرم افزاری نمی زنیم، برخی از افراد به هر قیمتی حاضر به استفاده از امکاناتی در فضای سایبری هستند و به پیامد های احتمالی آن یا واقف نیستند ویا اهمیت نمی دهند.
اما ماجرا به همین جا ختم نمی شود چراکه برخی افراد در فضای مجازی به سراغ محصولاتی رایگان مانند برنامه های تلفن همراه می روند که گاهی صدمات جبران ناپذیری را وارد می کند . آسیب هایی که کابران گوشی های هوشمند از آن بی خبر اند و نمی دانند که خود اجازه نفوذ هکرها را می دهند.
در این بین فرصت برای افراد سود جو نیز فراهم شده، با دسترسی و نفوذ به این غول های اطلاعاتی کوچک که همه جا همراه ما هستند می توانند به راحتی اطلاعات را به سرقت برده و مورد سوء استفاده قرار دهند.
یکی از راه های دستیابی و سرقت اطلاعات از طریق نرم افزار های موبایلی صورت می گیرد . نرم افزار هایی که خود ما در ابتدای نصب و راه اندازی اجازه دسترسی به خیلی از امکانات گوشی همراه خود را داده و راه را برای سرقت اطلاعات مان باز می کنیم.
نرم افزار های جاسوسی که با روش ساده " رایگان " ما را جذب کرده و مجاب به نصب آن می کند. تنها با کمی جستجو در فضای اینترنت با انبوهی از سایت ها و وب گاه هایی که نرم افزار را رایگان در اختیار کاربران و بازدیدکنندگان خود قرار می دهند در صفحه مانیتور صف می بندند.
سرگرد حمید کیانی سرپرست اداره تشخیص جرائم سایبری پلیس فتا با بیان اینکه متأسفانه کاربران هنگام دانلود از وبگاهها دقت لازم را در خصوص دامهای اینترنتی ندارند، اظهار کرد: "این امر باعث آلودگی سیستم تلفنهای هوشمند یا سیستمهای تبلت و نتبوک میشود؛ برخی از این بدافزارها که در پی دانلود بر روی سیستم قرار میگیرند، توانایی عکاسی و فیلمبرداری بدون اطلاع کاربر را دارند."
سرگرد کیانی در ادامه می افزید: «بنابراین کاربران آگاه باشند که دانلود نرمافزار از وبگاهها و منابع نامعتبر قطعاً تبعات ناخوشایندی را برای کاربران به دنبال دارد.»
وی تصریح کرد: «نرمافزارهایی که ما آنها را تحت عنوان Free میشناسیم به معنی رایگان نیست بلکه این دسته از نرمافزارها در مقابل اجازه دسترسی آسان به برنامه، اطلاعات شخصی ما را به سرقت میبرند و معمولا در دنیا از این برنامهها استقبالی نمیشود اما ایرانیها با بیخبری از تبعات این قبیل برنامهها، بیشترین استقبال را از آنها میکنند.»
بسیار از ما برای تهیه یک محصول مورد نیاز در زندگی شاید پس از ماه ها تحقیق و مشورت از دوست و آشنا باز هم برای خرید آن کمی تردید به خرج دهیم اما چرا برای گوشی همراه خود به راحتی هر برنامه ای را انتخاب می کنیم. به همین دلیل است که سود جویان برای به دام انداختن قربانیان از واژه رایگان استفاده می کنند. شاید بهتر باشد برای انتخاب برنامه های تلفن همراه خود وسواس بیشتری به خرج دهیم.
نظر شما