به گزارش خبرنگار مهر، علی لاریجانی رئیس مجلس شورای اسلامی پس از دیدار با رئیس مجلس لوکزامبورگ در نشست مشترک خبری با وی گفت: امروز مذاکرات خیلی خوب و سازندهای با رئیس مجلس لوکزامبورگ و هیات همراه ایشان به ایران داشتیم.
وی ادامه داد: در زمینه گسترش روابط پارلمانی بین دو کشور و گسترش روابط صحبت کردیم و بعد از این جلسه هم کمیسیون امنیت ملی و مرکز پژوهشها با هیات همراه آقای رئیس دیدار خواهند داشت.
رئیس مجلس با اشاره به تجربههای خوب کشور لوکزامبورگ در زمینه بانکداری، صندوق سرمایهگذاری و موضوعات مالی گفت: بخشی از مذاکرات ما به این موارد و گسترش سرمایهگذاریها معطوف بود.
وی افزود: در این سفر رئیس بانک مرکزی هم دیداری با رئیس مجلس لوکزامبورگ خواهد داشت و مذاکراتی در زمینه بانکداری انجام میشود.
لاریجانی گفت: سفر آقای رئیس مجلس لوکزامبورگ در ابتدای سال جدید میلادی به ایران انجام شد و همزمان با روزی است که مذاکرات نهایی برای برداشتن تحریمها انجام شد که ما به فال نیک میگیریم.
رئیس مجلس شورای اسلامی ابراز امیدواری کرد این مذاکرات گامی خوبی برای سرمایهگذاری مشترک و گسترش روابط دوجانبه باشد.
وی تصریح کرد: بخشی از مذاکرات هم مربوط به مسائل و بحرانهای منطقهای مخصوصا جریانهای تروریستی که مشکلی برای منطقه است، بود و طرفین اعتقاد داشتیم که نیاز به اراده قوی برای مقابله با تروریسم وجود دارد.
لاریجانی اظهار داشت: بخش پایانی مذاکرات هم در مورد حضور زنان در پارلمان ایران بود که آقای رئیس مجلس لوکزامبورگ در آستانه انتخابات ایران توضیح دادند که در لوکزامبورگ هم نسبت زنان به مردان در مجلس کم است. من هم به آقای رئیس مجلس لوکزامبورگ گفتم در قانون اساسی ایران زن و مرد برابر هستند و میتوانند در مجلس حضور داشته باشند و حتی زنان میتوانند اکثریت کرسیهای مجلس را به دست آورند.
وی در پایان ابراز امیدواری کرد مذاکرات اخیر ایران و لوکزامبورگ یک شروع خوب بعد از لغو تحریمها برای روابط دوجانبه باشد.
در ادامه این دیدار مارس بارتو لومئو رئیس مجلس لوکزامبورگ خطاب به لاریجانی گفت: شما به نقش دیپلماسی پارلمانی برای پیشبرد مسائل سیاسی و صلح و آرامش در منطقه اشاره کردید.
وی ادامه داد: ما هر دو نمایندگان ملت هایمان هستیم و وظیفه داریم برای صلح و رفاه ملت هایمان تلاش کنیم.
رئیس مجلس لوکزامبورگ تصریح کرد: لوکزامبورگ مانند ایران از جایگاه مرکزی در نقشه منطقه ای برخوردار است و ثبات سیاسی فوق العاده ای دارد و از سیستم اجتماعی مبتنی بر همبستگی اجتماعی برخوردار است.
بارتو لومئو مراتب خرسندی و قدردانی خود را از توافق هسته ای اعلام کرد و گفت: توافق هسته ای نشان می دهد که توانسته اید اعتماد را به جای بی اعتمادی جایگزین کنید.
وی تاکید کرد: این توافق درهای بزرگی را به روی ما باز کرده است و باید از این درها رد شویم زیرا این درب ها تا ابد باز نخواهد بود.
رئیس مجلس لوکزامبورگ تصریح کرد: باید بتوانیم با همکاری هم اعتماد، صلح و ثبات را ایجاد کنیم.
بارتو لومئو با اشاره به نقش کلیدی ایران در منطقه گفت: ایران تلاش های زیادی را برای ایجاد صلح در منطقه انجام می دهد اما نمی تواند به تنهایی به این اهداف دست پیدا کند باید کشورها و قدرت های بزرگ برای رسیدن به این اهداف به ایران کمک کنند تا بر مشکل تروریست ها فائق آییم.
وی افزود: بعضی اوقات ما فراموش می کنیم که اروپا ۷۰ سال پیش مرگ بارترین جنگ ها را تجربه کرد و توانست با اتحاد میان دشمنان دیروز بر این مشکلات فائل آیند و دشمنان دیروز دوستان امروز شدند.
ایران نقش کلیدی در منطقه خاورمیانه دارد
رئیس مجلس لوکزامبورگ با اشاره به مهاجرت آوارگان سوری گفت: موج فقر و بیچارگی باز هم با مهاجران به درهای اروپا آمد. این مشکل با همکاری همه کشورها قابل حل است.
بارتو لومئو با اشاره به اظهارات لاریجانی در جلسه دو جانبه مبنی بر اینکه درهای همکاری باز شده است، گفت: برای همکاری در زمینه های اجتماعی و انسانی نیز شرایط فراهم است و می توانیم با مهر و محبت همکاری ها را توسعه بخشیم.
وی خطاب به لاریجانی گفت: برای جنابعالی هم برای توفیق در افزایش نقش بانوان در مجلس ابراز امیدواری می کنم. در کشور ما ۳۰ درصد نمایندگان بانوان هستند که به نظر من نقطه آغاز خوبی است.
رئیس مجلس لوکزامبورگ با بیان اینکه می توانیم به جای سرزنش با هم دوست باشیم گفت: ما در لوکزامبورگ نقاط مثبت بسیار زیادی در دفاع از حقوق و آزادی ها داریم که قطعا ایران هم در این زمینه توفیق های خوبی دارد.
بارتولومئو در پاسخ به سوال خبرنگاری درخصوص همکاری های لوکزامبورگ با ایران در صورت برداشته شدن تحریم ها گفت: من خبرنگار سابق هستم و برای من آزادی خبرنگاران ارزشمند است.
وی خاطرنشان کرد: لوکزامبورگ از جایگاه مالی و سیستم بانکی بالایی برخوردار است و بحث شفافیت در فعالیت های مالی از اولویت های لوکزامبورگ است که قطعا خرسند خواهیم بود در زمینه های مالی و بانکی به صورت شفاف با طرف ایرانی همکاری داشته باشیم.
نظر شما