به گزارش خبرنگار مهر، حسین عشقی ظهر دوشنبه در جلسه شورای اداری شهرستان قائمشهر، با بیان اینکه دادستانی یکی از مراجع چهارگانه پاسخگو نسبت به تأیید صلاحیت کاندیداهاست، گفت: در فاصله کمتر از یک هفته دادستانی به استعلام ۷۶۰ نفر کاندیدای مجلس خبرگان رهبری و ۱۲ هزار و ۴۰ نفر کاندیدای مجلس در سطح کشور پاسخ داد.
وی ادامه داد: در حوزه شورای نگهبان سه نفر و در مجلس شورای اسلامی ۳۹ نفر دارای سابقه بودهاند.
دادستان قائمشهر بابیان اینکه از ۳۰۵ نفر کاندیدای مجلس شورای اسلامی در سطح استان مازندران، ۱۲ نفر دارای سابقه بودند، اذعان کرد: در شهرستان قائمشهر ۵۰ نفر ثبتنام کننده داشتیم که پس از بررسیهای بهعملآمده شش نفر سابقه کیفری داشتند.
عشقی تصریح کرد: نقش و رسالت دستگاه قضایی در جریان برگزاری انتخابات در دو حوزه پیشگیری و مبارزه با جرائم و تخلفات انتخاباتی تعریف میشود.
وی از تشکیل ستاد پیشگیری و مبارزه با جرائم انتخاباتی در شهرستانها خبر داد و عنوان کرد: تاکنون این ستاد در شهرستان چهار جلسه برگزار کرد که از ۲۱ مصوبه آنها، ۱۹ مصوبه اجرایی شده است.
دادستان قائمشهر خاطرنشان کرد: در دادسرا و دادگاه شهرستان، شعبه ویژه رسیدگی به جرائم و تخلفات انتخاباتی تشکیلشده است.
عشقی در بخش دیگری از سخنان خود، به اصلاح قانون مجازات اسلامی در سال ۹۲ اشاره کرد و عنوان داشت: یکی از عمدهترین اصلاحات این قانون بحث مجازات جایگزین حبس است که در ماده ۶۴ آن، قانونگذار دست قاضی دادگاه را برای این امر باز گذاشته است.
وی تأکید کرد: در ماده ۷۴ این قانون هم آمده که قضاتی که پیشبینی اجرای مجازات جایگزین حبس را برای متهم دارند باید تابع آییننامههای قوه قضاییه باشد.
دادستان قائمشهر خاطرنشان کرد: این مجازاتهای جایگزین حبس شامل خدمات عمومی رایگانی است که از سوی قاضی، مجرمین، در جرائم کماهمیت در اختیار ادارات و نهادها قرار میگیرند.
نظر شما