به گزارش خبرنگار مهر، عبدالله بحر العلومی ظهر سهشنبه در آیین نکوداشت ۱۹ ژانویه بابیان اینکه منطقه قفقاز قدمت دینی عمیقی دارد، تصریح کرد: نمونه این غنا در عهدنامه ترکمان چای و گلستان مشاهده میشود.
وی با ذکر مثالی به تحریف الفبای دین اشاره کرد و افزود: هرچند بهظاهر این عهدنامهها ۲۰۰ ساله است اما لفظ علل بد عنوانشده و درواقع دلیل ۲۰۰ ساله نوشتن برای مقابله با مقاومت مردم با این تحریفات بود.
مدیر کانال آذری شبکه سحر تلاش برای تغییر الفبا را باهدف تلاش برای جدا کردن مردم از اصالت خود عنوان کرد و افزود: در مقابل اینها میخواهند آنچه خود تمایل دارند بهعنوان فرهنگ تزریق کنند.
بحر العلومی با اذعان به غنای ادبیات این منطقه در ۱۰۰ سال قبل اضافه کرد: بااینوجود تلاشها و ترفندهای مختلفی به کار بستهشده تا الفبا تغییر کند.
وی ۱۹ ژانویه را تمایل مردم آذری برای شکستن حصار کمونیسم و آتئیزم عنوان کرد و متذکر شد: هرچند تلاشهایی برای تغییر رویکرد پانترکیسم به پان آذریسم وجود داشت اما تجربه ثابت کرد نمیتوان آذربایجان را از دین جدا کرد.
مدیر کانال آذری شبکه سحر ۱۹ ژانویه را خط بطلانی برای این ترفندها دانست و تصریح کرد: در این روز مردم به دنبال آن چیزی بودند که بهزور از آنها گرفتهشده بود و آن همان اسلام بود بطوریکه صحبت از قرآن و اسلام و امام حسین (ع) بود.
بحرالعلومی تکرار این اجبار را در نارداران دانست و تأکید کرد: دوباره در این واقعه بهزور همین پرچمهای اسلام بود که کنده میشد و همه این اتفاقات نشان میدهد امروز ما مسئولیت خطیری داریم.
وی بهضرورت بهرهگیری از گنجینههای متعدد در تاریخ و ادبیات اشاره کرد و افزود: نباید اجازه داد خواستههای اینها به نسل جوان تزریق شود و باید الفبای دین را احیا کرد.
به گفته مدیر کانال آذری شبکه سحر آذربایجان با اسلام شناخته میشود و به دنبال برگشتن به اصالت خود است و باید در این مسیر همت کرد.
نظر شما