حجت الاسلام محمد حسن نبوي، معاون تبليغ و آموزشهاي كاربردي حوزه علميه قم در گفتگو با خبرنگار مهر ، اصول دين را بدون تغيير دانست و گفت: اصول اوليه دين همچون قواعد حاكم بر طبيعت ثابت و غير قابل تغيير هستند و عاقلانه نيست كه در پي تغيير اين اصول و پايه هاي بنيادين آن باشيم، اما نهادهاي بيروني آن دچار دگرگوني مي شود براي مثال محبت به پدر و مادر يك اصل است اما روشهاي ابراز محبت به نسبت افراد و در زمانهاي مختلف تغيير مي كند.
وي براي نوگرايي حد و مرزي تعريف كرد و با تأكيد بر اينكه نبايد از حدودي فراتر رفت، گفت: حضرت علي(ع)، از انسان مي خواهد تا فرزند زمان خويش باشد و به گونه اي او را به نو شدن و نوانديشيدن دعوت مي كند اما اين نوگرايي در همه زمينه ها جائز نيست چرا كه بعضي از اصول همواره ثابت هستند. براي نمونه حلال پيامبر هميشه حلال و حرام آن همواره حرام است، اما شيوه هاي انجام آن تغيير مي كند.
نبوي در ادامه يادآور شد: اسلام از ما خواسته تا فرزندان خود را به نماز واداريم و اين واداشتن به معني موظف كردن اجباري آنان به نماز و عبادت خدا نيست، ما مي توانيم كودكان را به انجام فرائض ديني تشويق كنيم و از ابزارهاي مناسب براي اين كار بهره ببريم.
معاون معاون تبليغ و آموزشهاي كاربردي حوزه علميه قم با اشاره به گستردگي ابزار ارتباطي در زمان فعلي، گفت: روزگاري اين امكان وجود داشت كه در قالب سخنراني به امر به معروف و نهي از منكر پرداخت، اما امروز نمي توان تنها به اين روش مردم را به انجام امور خير دعوت كرد بلكه بايد از همه وسايل ارتباط جمعي، به ويژه قالبهائي چون سينما و برنامه هاي تلويزيوني براي اين منظور كمك گرفت.
نبوي دانش انسان را موجب تعميق انديشه او نسبت به خداوند برشمرد و گفت: علم و آگاهي انسان موجب دگرگوني باورهاي عقيدتي او نمي شود بلكه به او عمق بخشيده و او را به خداوند نزديك تر مي كند.
وي با اشاره به اينكه بايد فرهنگ حاكم بر زمانه خود را به خوبي بشناسيم، افزود: وقتي پيامبر مبعوث شد خداوند به او فرمان داد تا دين اسلام را به "لسان قوم" خود تبليغ كند يعني فرهنگ زمان خود را بشناسد، ما نيز براي فعاليت مطلوب و تأثيرگذاري مناسب و شايسته، بايد به گسترش اطلاعات خود و شناخت شرايط زمان بپردازيم.
نظر شما