غلامرضا همایون پور در گفتوگو با خبرنگار مهر گفت: عصر روزگذشته بر اثر نشت گاز منوکسیدکربن در یک منزل مسکونی در شهرستان سقز دو نفر که مادر و فرزند بودند جان خود را از دست دادند.
وی عنوان کرد: بر اساس تحقیقات بعمل آمده جدا شدن لوله آبگرمکن از دیوار و نشت گاز CO باعث مرگ این مادر و دختر شده است.
وی با بیان اینکه گاز مونوكسید كربن گازی بدون رنگ و بو است، اظهارداشت: عمده ترین منبع تولید این گاز سوختن ناقص نفت و گاز است ولی اصولاً در اثر احتراق هر نوع ماده سوختنی به ویژه در محیط های در بسته و فاقد اكسیژن ممكن است تولید شود.
مدیرکل پزشکی قانونی کردستان ادامه داد: استفاده از آبگرمكن یا بخاری های مستعمل یا دارای نقص فنی و فاقد دودكش یا دارای دودكش بدون عملكرد مناسب در منزل بیشترین موارد ابتلا به مسمومیت را تشكیل می دهند.
همایون پور افزود: از آن جا كه تمایل این گاز برای تركیب با هموگلوبین خون ما ۲۵۰ برابر بیش از اكسیژن است لذا با بالا رفتن درصد آن در هوای اتاق، به سرعت باعث ایجاد مسمومیت خواهد شد و اكسیژن رسانی به بافت های مختلف بدن از جمله مغز و قلب را دچار اختلال می کند كه به علت بی رنگ و بی بو بودن این گاز، ممكن است وجود آن در محیط تا زمان ایجاد علایم مسمومیت شدید مورد توجه واقع نشود.
وی علایم مسمومیت حاد با این گاز را شامل سردرد، سرگیجه، تهوع و استفراغ و احتمالاً درد شكمی و سپس حالت بیهوشی، تشنج و اغما ذکر کرد و گفت: در بیماران مبتلا به ناراحتی های قلبی ممكن است تشدید بیماری یك علامت هشدار دهنده باشد.
وی ادامه داد: از سایر علایم مسمومیت می توان به سفتی عضلات، افزایش تعداد تنفس، كاهش فشار خون و گاه تنگی مردمك ها اشاره كرد و باید توجه داشت كه اگر فردی در اثر ابتلا به مسمومیت با گاز مونوكسید كربن جان خود را از دست ندهد ممكن است دچار نواقص عصبی و روانی پیشرفته نظیر فلج عضوی یا اختلال قوای مغز یشود.
مدیرکل پزشکی قانونی کردستان در خصوص نحوه برخورد با موارد مسمومیت با گاز مونوکسیدکربن، اظهارداشت: در صورت مواجهه با مصدومان، سریع آن ها را از محیط خارج كنید و پس از خارج ساختن مصدوم از محیط آلوده فوراً با اورژانس تماس بگیرید وسپس علائم حیاتی مصدومان را کنترل و از باز بودن راه های هوایی مصدوم اطمینان حاصل کنید.
نظر شما