۷ بهمن ۱۳۹۴، ۱۰:۲۸

مهر گزارش می دهد

چشم امید مردم سیریک به اتمام اسکله چندمنظوره سیریک

چشم امید مردم سیریک به اتمام اسکله چندمنظوره سیریک

سیریک - اسکله چند منظوره سیریک با گذشت هشت سال از زمان کلنگ زنی همچنان در فاز دوم معطل مانده است. پروژه ای که نیازمند ۱۵۰ میلیارد ریال اعتبار برای تکمیل است.

خبرنگار مهر - گروه استان ها، مختار رحیمی: از سال ۱۳۸۸ کلنگ اسکله بزرگ سیریک بر ساحل این شهرستان زده شد که در صورت بهره‌برداری کامل این پروژه شاهد تحولات عظیمی در شکوفایی و رونق صید و صیادی، تجاری و مبادلات بازرگانی منطقه سیریک و شرق استان هرمزگان می‌شویم. از اولین نکاتی که در زمان ایجاد اسکله در این شهرستان موردتوجه قرارگرفت نگاه به خواسته های مردم و رفع مشکلات پیش روی آن‌ها بود. عملیات فاز اول اسکله چندمنظوره سیریک به طول‌موج‌شکن اصلی هزار و ۵۰۰ متر و عرض فرعی ۹۰۰ متر و وسعت حوضچه ۳۴ هکتار بعد از اسکله شهید رجایی بندرعباس دومین اسکله بزرگ استان و مهم‌ترین اسکله شرق هرمزگان محسوب می‌شود.

از زمان شروع احداث اسکله چندمنظوره سیریک هشت سال می‌گذرد. برای اتمام فاز دوم اسکله چنده منظوره که شامل لایروبی، تأسیسات ساختمان اداری، انبار، سوله، آسفالت راه ورودی اسکله، سایبان، آتش‌نشانی، باسکول و دیگر پس‌کرانه‌ها است، اعتباری بالغ‌بر ۱۵۰ میلیارد ریال اعتبار نیاز است. از چهار فرمانداری که در مسند فرمانداری سیریک بودند ۳ فرماندار قول ایجاد اسکله شناور به صیادان سیریکی را داده‌اند و تحقق نیافتن این امر و مساعد نبودن شرایط لازم برای پهلوگیری لنجها باعث ناراحتی و گله‌مندی تجار و لنج داران سیریکی شده است.

لنج داران به دنبال اسکله شناور هستند

لنج داران می گویند: باوجوداینکه سیریک سابقه‌ای تاریخی در امر تجارت و دریانوردی دارد ولی از یک اسکله‌ درخور و شایسته‌ای برخوردار نیست. حتی لنج داران به دنبال ایجاد اسکله شناور بوده‌اند که آن هم تحقق پیدا نکرده است.

سلیمان طاهری، یکی از صاحبان لنج‌هایی که لنج آن در این اسکله پهلوگیری می‌کنند به خبرنگار مهر گفت: باوجوداینکه کار و شغل مردم سیریک دریانوردی است و از طرفی وجود تعداد زیاد لنج در این منطقه اما از یک اسکله‌ای خوب بی‌بهره مانده است و هیچ‌گونه برنامه‌ای برای فعالیت‌های تجاری در این شهرستان دیده نمی‌شود.

وی نبود اسکله در سیریک را علت عدم صادرات دام زنده در این شهرستان عنوان کرد و تصریح کرد: امکان صادرات دام زنده در این اسکله وجود ندارد چون نیاز به دکتر دامپزشک هست در حالیکه اسکله به تأسیسات وادارات دیگری هم مجهز نیست.

طاهری گفت: لنج هایی که در موج‌شکن سیریک پهلوگرفته‌اند در زمان موج و طوفان خسارات زیادی به لنجهای آن‌ها متحمل می‌شود.

وی وجود اسکله در این شهرستان نعمتی بزرگ به مردم سیریک عنوان کرد و افزود: تمام چشم و امید مردم بخصوص دریانوردان و لنج داران سیریک به بهره‌برداری از اسکله سیریک است.

اینها همه در حالی است که با احداث پروژه اسکله، سیریک می‌تواند به‌عنوان یک مسیر ارتباط تجاری و انتقال کالا نقش مهمی در جهت دسترسی به دیگر کشورها به‌ویژه کشورهای عربی ایفا کند بنابراین پیش‌بینی می‌شود نقش اسکله سیریک در حوزه تجارت و صید و صیادی و باراندازی ترانزیت کالا و ورود و خروج جریان سرمایه خصوصی به سیریک بسیار حائز اهمیت باشد.

اسکله سیریک نقطه استراتژیکی قرار دارد و ازلحاظ نظامی هم مهم است

از سوی دیگر با بهره‌برداری از این پروژه نه‌تنها می‌توان روند ورود کالا از ایران به دیگر کشورها را تسریع بخشید بلکه می‌توان درزمینهٔ نظامی به دلیل تلاقی دو دریای عمان و خلیج‌فارس و تنگه استراتژیکی هرمز در این نقطه نقش مهمی در منطقه بر عهده اش گذاشت.

از مزایای دیگر این طرح اشتغال بخش بومی خواهد بود و همچنین با افزایش درآمد ملی ایجاد یک تحول تاریخی و بزرگ در منطقه سیریک را شاهد بود.

فرماندار سیریک در گفتگو با خبرنگار مهر درباره آخرین وضعیت این اسکله گفت: لایروبی از اسکله چندمنظوره سیریک شروع‌شده بود و پیشرفتی ۹۰درصدی داشت اما در این وضعیت مانده است.امیدواریم در سال آینده بحث لایروبی و تأسیسات اسکله به پایان برسد.

سعید الله مبارکی بابیان اینکه کار ساخت اسکله به بخش خصوصی واگذار می‌شود اظهار داشت: به دنبال این هستیم که در جهت تحقق‌بخشیدن به تسریع در تکمیل این فرایند ادامه کار را به دست بخش خصوصی بسپریم.

مبارکی بابیان اینکه سیریک در بسیاری از زمینه‌ها دارای شرایط بسیار مساعد برای سرمایه‌گذاری است و در آینده‌ای نزدیک یکی از شهرستانهای اقتصادی استان هرمزگان خواهد شد افزود: نزدیکی بندر سیریک به کشورهای حاشیه جنوبی خلیج‌فارس ازجمله، کشور عمان و بندر خصب یکی از مزیت‌های این شهرستان است که با احداث این اسکله تحقق پیدا می‌کند.

وی تصریح کرد: اسکله چندمنظوره سیریک  این شهرستان را به دومین بندر تجاری استان هرمزگان تبدیل می‌کند.

وی همچنین یادآور شد که احداث چندین اسکله و موج‌شکن کوچک دیگر جهت پهلوگیری شناورهای سبک و سنگین صیادی در روستاهای مختلف در دست احداث است که این شهرستان را بیشتر به منطقه تجاری نزدیک می‌کند.

وی اضافه کرد: در حال آماده سازی موج‌شکن، استحصال اراضی دیوارکشی و ایجاد زیرساخت‌های بندری بندر سیریک زیرساخت‌های بندری با پهلوگیری برای لنجهای تجاری ، صیادی و نظامی نیز هستیم.

فرماندار سیریک وعده اسکله شناور را به لنج داران سیریکی داد و گفت: تا زمان بهره‌برداری کامل از این اسکله چندمنظوره سیریک اسکله شناوری جهت آسان پهلوگیری لنجها به این اسکله آورده می‌شود.
رئیس اداره صنعت،معدن و تجارت سیریک در گفتگو با خبرنگار مهر گفت: تمام دستگاه‌های متولی امر صادرات به کمک بخش تجارت منطقه بیایند و در تسهیل رفع موانع تجارت تجار به این اداره کمک کنند.

حسین احمدی با گلایه‌مندی از گمرک سیریک گفت: گمرک سیریک در کار صادرات و واردات تک‌روی می‌کند به صورتی که حاضر به همکاری با تجار و دیگر دستگاه‌های متولی امر صادرات و واردات این شهرستان نیست.

احمدی نبود اسکله در سیریک عامل بازدارنده در امر تجارت دانست و افزود : بهره‌برداری از اسکله چندمنظوره در سیریک می‌تواند دری بر روی تجارت جهانی باشد که با عدم بهره‌برداری از آن روزبه‌روز تأخیری در این کار ایجاد می‌شود.

کد خبر 3033362

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha