به گزارش خبرنگار مهر، محمود مظفر عصر سه شنبه در ادامه مراسم بیست و چهارمین اجلاس سراسری نماز که در دانشگاه بین المللی امام خمینی قزوین برگزار شده است اظهارداشت: با بررسی نقاط قوت و ضعف در اجلاس های گذشته بدنبال آن هستیم تا مشخص شود مسئولان به وظایف خود در خصوص نماز عمل کرده اند یا نه و مشکلات و موانع این کار چیست.
وی افزود: در دو پژوهش جامع انجام شده، علت بی توجهی گروههای مختلف به نماز مورد بررسی قرار گرفت و مشخص شد در مجموع با روند روبه رشدی در حوزه نماز روبرو هستیم اما باید موانع و نواقص را در بخشهای مختلف برطرف کنیم.
مظفر بیان کرد: یکی از خلاء ها این است که نماز صبح ما خوب برگزار نمی شود و بسیاری از مساجد در هنگام اذان صبح بسته است و نماز جماعت در آنها اقامه نمی شود و در این راستا باید همت کنیم تا این ایراد را برطرف کنیم.
وی اضافه کرد: در بررسی ها بهترین روشهای تاثیرگذار به ترتیب از سوی مادر، پدر و معلمان اعلام شده و آموزش در سنین کودکی بهترین زمان برای نهادینه کردن فریضه نماز در میان افراد است.
قائم مقام ستاد اقامه نماز کشور یادآورشد: چند عامل در نماز نخواندن برخی موثر شناخته شده که اولین دلیل این است که نتوانسته ایم آثار و برکات نماز را بخوبی تشریح و تبیین کنیم تا گرایش به نماز بیشتر شود.
وی بیان کرد: با رفتار تحکمی و تهدیدی و ترساندن نمی توان فرزندان را به نماز راغب کرد بلکه باید با روشی رفتار کنیم که شیرینی اقامه نماز برای همه احساس شود.
مدیران مسئولیت شناس باشند
وی گفت: اگر مدیران به اقامه نماز در ادارات توجه جدی کنند و برای ترویج آن عزم جدی داشته باشند و مسئولیت شناس باشند وضعیت نماز در دستگاههای اجرایی از جایگاه بهتری برخوردار خواهد شد.
مظفر تصریح کرد: دولت با ابلاغ دستورالعملی در ۱۲ ماده تکلیف ادارات را روشن کرده و از این نظر مشکلی نیست اما در اجرای آن همتی دیده نمی شود و باید جدی تر با موضوع برخورد شود.
وی افزود: مدیران باید خودشان نسبت به حضور در نمازهای جماعت جدی باشند تا دیگران هم الگو بگیرند و مشارکت بیشتر شود و در تعیین اعتبار هم لازم است سهم نماز را ادا کنند و به عنوان مسائل حاشیه ای نگاه نکنند.
قائم مقام ستاد اقامه نماز تصریح کرد: باید برنامه های اداری را به گونه ای هماهنگ کنیم تا در هنگام اذان همه آماده حضور در مراسم نماز جماعت شوند و این کار با عزم و اراده و علاقه صورت گیرد تا فریضه نماز نهادینه شود.
اقامه نماز جماعت صبح را در مساجد احیا کنیم
مظفر یادآورشد: نماز صبح در مساجد کم رنگ است و حلقه مفقوده این موضوع مهم است که باید با تدبیر و مدیریت صحیح این نقیصه را رفع کنیم.
وی گفت: توجه به اقامه نماز در مدارس، دانشگاهها، کارخانه ها و ادارات باید با روشهای نوین و کاربردی در اولویت برنامه ها قرار گیرد و با ابزارهای تشویقی در گروههای مختلف بتوانیم بستر گرایش مردم به نماز را فراهم کنیم.
مظفر ضمن انتقاد از بی توجهی درشبکه های حمل و نقل جاده ای، ریلی و هوایی اظهارداشت: هنوز هم در برخی مسیرها مسافران برای اقامه نماز مشکل دارند و گاهی نماز مردم قضا می شود که در این زمینه نیز باید نواقص را برطرف کنیم.
نظر شما