به گزارش خبرنگار مهر، وحید مرندی مقدم در نخستین کارگروه تخصصی استانداردسازی و ارتقا کیفیت خدمات و کالا که امروز چهارشنبه در کرمانشاه برگزار شد، اظهار داشت: صیانت از سلامت و حفاظت از ایمنی مردم مهمترین محور طرح «طاها» است و امسال ۸۴۰ میلیارد ریال بابت طرح طاها در کشور هزینه شد.
معاون نظارت بر اجرای استاندارد سازمان ملی استاندارد ایران پیرامون نحوه کنترل استاندارد کالاها گفت: رویه خوبی که در سازمان استاندارد در پیش گرفتیم انجام نمونه برداری از سطح بازار به جای واحدهای تولیدی است به این ترتیب ما نمونه واقعی کالایی که بدست مردم میرسد را مورد آزمایش قرار میدهیم.
وی با اشاره به تداوم و جدیت در اجرای طرح طاها در سال آینده بیان کرد: سعی داریم نقاط قوت این طرح را شدت بخشیده اما نقاظ ضعف را برطرف و در این راستا از تمام ظرفیتهای خود استفاده خواهیم کرد تا شاهد اثرگذاری کنترل کالاها در سلامت مردم باشیم.
مرندی مقدم با اشاره به سابقه ۲۷ ساله خدمت خود در سازمان ملی استاندارد ایران افزود: در بسیاری از کشورها نقش سازمان استاندارد تنها تدوین استاندارد است و در برخی دیگر صدور گواهی اما در ایران حوزههای کاری سازمان فراتر از این مقولهها است.
این مسئول در ادامه افزود: آنچه که برای استاندارد در کشور خرج میشود هزینه نیست بلکه در حقیقت سرمایه گذاری محسوب می شود و هدف ما در رویکرد نوین استاندرد ارائه مشوق به تولیدکنندگان در قالب برند است.
معاون نظارت بر اجرای استاندارد سازمان ملی استاندارد ایران تصریح کرد: امروز در کشورهای پیشرفته همچون آمریکا به تولیدکنندگان امتیازات خاصی نمیدهند اما در کشورهای توسعه نیافته و نیز در چین امکانات و مشوق در اختیار تولیدکنندگان قرار میدهند.
مرندی مقدم دولت را بزرگترین مشتری و خریدار محصولات تولیدی در کشور دانست و گفت: در حال حاضر باقیمانده سموم در محصولات کشاورزی تهدیدی جدی برای سلامت مردم محسوب میشود و باید به طور ویژه سروسامانی به این معضل داد.
وی ایجاد امنیت فضای کسب و کار را بهترین مشوق برای تولیدکنندگان در ایران عنوان کرد و افزود: متاسفانه بارسنگینی بر دوش سازمان ملی استاندارد است و با این توان محدود نمیتوان انتظار کار فوق العاده داشت لذا ما با تغییر رویکرد نوین استانداردسازی در کشور نیازمندیم و نمایندگان نیز باید مصوبات مورد نیاز در این راستا را در دستور کار داشته باشند.
مرندی مقدم کمک و همکاری سایر نهادها را سب تسریع در انجام رسالت تعریف شده در راستای بحث استاندارد دانست و گفت: در بازرسی به عمل آمده از ۲ هزار و ۳۳۳ آسانسور متاسفانه نقص عمده و جزئی در این تعداد مشاهده شد و تنها ۱۱ آسانسور مورد تایید ما بود که این آمار خوبی نیست.
وی با اعلام اینکه ۳۰ درصد آرد نانواییها تخصصی نیست، گفت: این نقیصهها از کیفیت خدمات و جلب رضایت عموم میکاهد و بحث برخورد با متخلفان نیز در بسیاری از موارد از توان استاندارد خارج است و دیگر نهادها باید به کمک بیایند.
معاون نظارت بر اجرای استاندارد سازمان ملی استاندارد ایران با انتقاد از عدم استانداردسازی برخی قطعات خودرو در کشور گفت: شهرداری ها باید قانون معاینه فنی را راه اندازی و به طور جد پیگیر باشند.
مرندی مقدم از تشکیل دفاتر استاندارد در تمام وزارتخانههای کشور خبر داد و گفت: این مهم اخیرا در قالب مصوبه ابلاغ شد و بحث دیگر مورد تاکید ما افزایش مجازات برای متخلفان است.
وی با بیان اینکه مجازات تقلب در ایران بازدارنده نیست، گفت: اگر قانون افزایش جریمه تخلف تصویب شود شاهد بهبود وضعیت خواهیم بود و نرخ کیفیت در کشور بالا میرود.
معاون نظارت بر اجرای استاندارد سازمان ملی استاندارد ایران احداث پژوهشکده استاندارد را گامی در راستای بهود کیفیت خدمات دانست و گفت: اعمال مجازاتهای سنگین برای متخلفان از بسیاری از مشکلات میکاهد.
نظر شما