به گزارش خبرنگار مهر، سید مصطفی هاشمی شامگاه چهارشنبه در نشست خبری با اصحاب رسانه بابیان اینکه استان همدان از ۱۰۷۱ روستا برخوردار است و جمعیتی افزون بر ۷۱۶ هزار نفر را دربرمی گیرد، گفت: نسبت جمعیت شهری استان همدان به جمعیت روستایی ۴۲ درصد است.
وی بابیان اینکه این درصد نسبت به میانگین کشوری که ۲۹ درصد را شامل میشود، بیشتر است، گفت: ۷۶۵ روستا در استان همدان زیرپوشش خدمات آبرسانی قرارگرفتهاند.
هاشمی بابیان اینکه تمامی امور روستا شامل توزیع و انجام فعالیتهای تعمیر و نگهداری صنایع آبی بر عهده مجموعه آبشار است، گفت: ۱۸۹ هزار مشترک از خدماترسانی این مجموعه بهرهمندند.
وی بابیان اینکه در ۶ شهرستان استان همدان نسبت جمعیت روستا به شهر مساوی است بدین معنا که کاملاً روستایی هستند، گفت: در استان همدان برای تأمین آب روستایی از آبهای سطحی بیبهره هستیم و تمام آبها از منابع زیرزمینی تأمین میشود.
هاشمی بابیان اینکه در حال حاضر ۸۹۰ منبع آب در استان همدان وجود دارد که ۴۹۰ منبع چاه عمیق، ۳۲۰چاه دستی، ۱۴۳ دهنه چشمه و ۳۰ قنات را دربرمی گیرد، اظهار داشت: در روستاهای استان همدان دو هزار خطوط انتقال آب وجود دارد.
وی بابیان اینکه بهطور متوسط برای تأمین آب روستاها باید ۲و نیم کیلومتر آب را انتقال دهیم و این در حالی است که هیچ روستایی قبل از انقلاب این امکان را نداشت، ادامه داد: متوسط مساحتی که باید روستاها برای انتقال آب طی کنند کم شده و تولید آب نیز گرانتر شده است.
هاشمی با اشاره به اینکه نگهداری حجم بزرگ تأسیسات خطوط انتقال آبکار دشواری است و نیاز به هزینههای هنگفت دارد، گفت: خشکسالی بر کشور سایه افکنده و برداشتهای بیرویه آب شدت گرفته است.
وی با تأکید بر اینکه برای غلبه بر مشکلات آبرسانی ۵۸ مجتمع آبرسانی تأسیس و ۴۳ روستا تحت پوشش قرار گرفتند، گفت: ۵۹ میلیارد اعتبار برای حل مشکلات آب روستایی لازم است.
نظر شما