۸ بهمن ۱۳۹۴، ۱۵:۴۲

معاون سازمان همیاری شهرداری‌های کشور:

مدیریت محیط زیست شهری باید به شهرداری‌ها واگذار شود

مدیریت محیط زیست شهری باید به شهرداری‌ها واگذار شود

اراک- معاون امورشهرداری‌های سازمان همیاری شهرداری‌ها ودهیاری‌های کشور گفت: طبق تجربیات دو دهه گذشته، دولت مدیراجرایی خوبی در حوزه محیط زیست شهری نیست واین حوزه باید به شهرداری ها واگذار شود.

به گزارش خبرنگار مهر، علی نوذرپور پیش از ظهر پنجشنبه در همایش مدیران عامل سازمان همیاری شهرداری های سراسر کشور که در اراک برگزار شد، اظهار داشت: لایحه مدیریت شهری وزارت کشور در انتظار تصویب دولت و مجلس است و این لایحه با هدف جهت گیری و تمرکز زدایی و واگذاری امور به مدیریت های محلی و منطقه ای تدوین شده است.

وی با اشاره به اینکه با تصویب این لایحه گام اساسی در تحقق بخشی از مفاد قانون اساسی در حوزه شهری برداشته می شود افزود: در این لایحه پیشنهاد شده امور زیربنایی اعم از مسائل مربوط به توزیع آب، برق و فراورده های نفتی به شهرداری ها واگذار شود.

نوذرپور ادامه داد: در این لایحه همچنین پیشنهاد شده حوزه امور فرهنگی و مسائل مرتبط با میراث فرهنگی و گردشگری توسط مدیریت محلی ساماندهی شود.

معاون امور شهرداری های سازمان همیاری شهرداری ها و دهیاری های کشور با اشاره به مسائل مربوط به محیط زیست شهری اظهار داشت: در دو دهه گذشته نشان داده شده که دولت مدیر اجرایی خوبی در حوزه زیست محیطی شهری نیست و جا دارد که این حوزه نیز به شهرداری ها واگذار شود.

وی خاطرنشان کرد: تا زمان تصویب لایحه مدیریت شهری ناهماهنگی بین شهرداری ها و واحدهای شهرستانی دستگاه های دولتی که وظیفه ارائه خدمات شهری را دارند وجود دارد، بنابراین تا زمان تصویب لایحه، دولت برای برقراری هماهنگی اقدامات لازم را انجام داده است که شکل گیری کمیسیون خاص کلانشهر تهران و دیگر کلانشهرهای کشور در همین راستا است.

معاون امور شهرداری‌های سازمان همیاری شهرداری‌ها و دهیاری‌های کشور اظهار داشت: وزارت کشور چند سند مهم و اساسی تحت عنوان سندهای آسیب شناسی مدیریت شهری تدوین و ارائه راه حل های غلبه بر آسیب ها را در آن ترسیم و به دولت ارائه کرده است.

نوذرپور ادامه داد: این اسناد در هفت محور تهیه و به دولت ارائه شده که چهار محور آن تاکنون به تصویب رسیده است.

معاون امور شهرداری‌های سازمان همیاری شهرداری‌ها و دهیاری‌های کشور سند آسیب شناسی در حوزه آتش نشانی و خدمات ایمنی، مدیریت پسماند شهری، مدیریت فضای سبز و حمل و نقل شهری را از جمله سندهای تصویب شده اعلام کرد.

نوذرپور با اشاره به اینکه مفاد قانون اساسی در برخی موارد در چارچوب شهرداری ها به کار گرفته نشده است افزود: ضرورت دارد که نگاهمان به مدیریت شهری یک بار دیگر مورد بازنگری قرار گیرد.

وی ادامه داد: در قانون اساسی پذیرفته شده که شوراها یکی از ارکان تصمیم گیری شهری هستند و در این راستا امور اداره محل توسط مردم از طریق نمایندگان آنها در شوراها باید صورت گیرد.

معاون امور شهرداری‌های سازمان همیاری شهرداری‌ها و دهیاری‌های کشور خاطرنشان کرد: نگاه قانون اساسی به مدیریت محلی یک نگاه تمرکز گرا نیست و کاملا قانون و نظام اداری کشور را به گونه ای در نظر گرفته که امور محلی توسط شهرداری ها حتی فراتر از فرمانداری ها و استانداری ها در سطح منطقه ای انجام پذیر باشد.

سازمان همیاری با هدف کمک به خودکفایی شهرداری ها تشکیل شده است

عزیز فیلی، معاون امور عمرانی استاندار مرکزی نیز در این همایش گفت: سازمان همیاری شهرداری های استان مرکزی با هدف کمک به تامین خودکفایی شهرداری ها از طریق تجمیع امکانات و سرمایه های کوچک و پراکنده و اهتمام در کاهش اتکای اعضا به عوارض برای اداره اومر شهرداری ها و افزایش توان مالی آنها تاسیس شده است.

وی اظهار داشت: این منبع مالی از طریق ایجاد درآمدهای ناشی از تولید فعالیت های اقتصادی خدماتی بر طبق اصول بازرگانی و شخصیت حقوقی مستقل، تاسیس و برابر مفاد اساسنامه اداره می شود.

فیلی خاطرنشان کرد: این روند می تواند تمامی عملیات و معاملات مالی و تجاری و بازرگانی اعم از واردات و صادرات و قبول نمایندگی شرکت ها و موسسات تولیدی و خدمات داخلی و خارجی و قبول پیمانکاری اعم از آن که به طور مستقیم یا غیرمستقیم با هر یک موضوعات اساسنامه سازمان مربوط باشد را راسا یا به نمابندگی از طرف شهرداری های پیگیری کند.

معاون عمرانی استاندار مرکزی تصریح کرد: استان مرکزی دارای ۳۳ شهر و ۷۵۲ دهیاری است و امید است برگزاری اینگونه همایش ها امور شهری را نتسهیل کند.

در ادامه همایش، علی عالیخانی، رئیس سازمان همیاری شهرداری های استان مرکزی هم گفت: سازمان همیاری شهرداری های استان مرکزی در سال ۱۳۷۰ و با توجه به اساسنامه مورخ  یکم خردادماه سال ۱۳۷۰ مصوب وزارت کشور تاسیس و فعالیت خود را آغاز کرده است.

وی اظهار داشت: سازمان همیاری شهرداری های استان مرکزی در حال حاضر در راستای تقویت و حمایت شهرداری های استان و از سوی دیگر هم افزایی تجربیات و امکانات آنها با بیش از ۸۰ نفر پرسنل متخصص فعالیت می کند.

وی افزود: هم اکنون بیش از ۳۵ دستگاه ماشبن آلات سنگین و نیمه سنگین عمرانی و راه سازی، چندین شرکت و موسسه تابعه از جمله شرکت نمایشگاه های بین المللی استان مرکزی، شرکت دانه بندی همیاری شهرداری های شهرستان شازند، شرکت همیار بنیان به عنوان بازوی شهرداری های استان مرکزی فعالیت دارند.

عالیخانی کشف و بهره برداری و احداث کارگاه سنگ شکن، تامین ماشین آلات سبک و سنگین عمرانی مورد نیاز شهرداری ها از طریق ایجاد و تاسیس بانک ماشین آلات عمرانی برای پشتیبانی عملیات عمرانی را از فعالیت های این سازمان عنوان کرد.

کد خبر 3036085

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha