به گزارش خبرنگار مهر، طاهر موهبتی عصر سه شنبه در جلسه شورای اداری استان خوزستان اظهار کرد: موضوع تأمین سلامت به عنوان یكی از اولویتهای جوامع بشری همواره مطرح بوده و در آموزه های دین اسلام نیز بسیار نسبت به آن تأكید شده است.
وی افزود: انسان سالم محور توسعه پایدار است و در افق سند چشم انداز نیز برخورداری از سلامت، رفاه و به ویژه تأمین اجتماعی به عنوان ویژگیهای اصلی جامعه ایرانی نام برده شده است. همچنین مقام معظم رهبری در سیاستهای برنامه پنجم و ششم بر تدوین پیوست سلامت برای طرحهای كلان توسعه ای و تدوین قوانین و مقررات بسیار تأكید کردهاند.
معاون برنامه ریزی، هماهنگی و حقوقی وزارت بهداشت تصریح کرد: حوزه سلامت سیاسی نیست و دولت یازدهم توجه بسیار ویژه ای نسبت به این حوزه دارد. در بخش درمان تا به حال ٩ بسته عملیاتی شده و پوشش بیمه پایه همگانی در حال حاضر به ٩٦ درصد رسیده است.
موهبتی با اشاره به اینکه یازده میلیون نفر تحت پوشش بیمه پایه بستری و سرپایی قرار گرفتند، گفت: كاهش هزینه از جیب مردم یکی از دستاوردهای بسیار خوب طرح تحول نظام سلامت است. خوشبختانه با توجه به نظرسنجی های انجام شده ٧٦ درصد مردم رضایت خود را از این طرح اعلام کرده اند.
وی بیان کرد: ارتقای كیفیت هتلینگ بیمارستانها و حضور پزشک مقیم شبانه روزی در بیمارستان نیز دو مورد از دستاوردهای بسیار مهم این طرح است. در گذشته کشور ایران مقام دوم جهان را در حوزه انجام سزارین داشت ولی طی مدت اجرایی شدن طرح تحول نظام سلامت كاهش ۵.۵ درصدی سزارین را شاهد بودیم و قطعا در آینده ای نزدیک هم شاهد روند نزولی در این زمینه خواهیم بود.
معاون برنامه ریزی، هماهنگی و حقوقی وزارت بهداشت عنوان کرد: اجرای طرح ماندگاری چهار هزار و ۸۰۰ پزشک در ٣٣١ شهر و گسترش دی کلینیک ها از دیگر دستاوردهای اجرای طرح تحول نظام سلامت است. در حال حاضر ١٨ پایگاه خدمات اورژانس هوایی داریم كه دو مورد از آنها در استان خوزستان هستند.
موهبتی یادآور شد: دو هزار خانه بهداشت احداث شده كه خاستگاه پیشگیری هستند. البته ١٢٠ پایگاه سلامت و ٧٢ مركز جامع خدمات سلامت نیز در استان ها راه اندازی شده است.
وی ابراز امیدواری کرد: خوشبختانه حفاظت از بیماران صعب العلاج نیز از دیگر نتایج طرح تحول سلامت در کشور است.
نظر شما