به گزارش خبرنگار مهر، امیر حمیدنیا شامگاه سه شنبه در گفتگو با خبرنگاران در محل شرکت آب منطقهای استان زنجان، به میزان مصرف آب در بخشهای مختلف استان اشاره کرد و افزود: ۸۹ درصد آب استان در بخش کشاورزی، سه درصد در صنعت و تنها ۶.۷۷ درصد آب به عنوان شرب و بهداشت خانگی مصرف میشود.
وی بابیان اینکه در حال حاضر پنج دشت ممنوعه در سطح استان زنجان وجود دارد، ادامه داد: تعداد دشتهای ممنوعه در استان زنجان پنج دشت بود که شامل زنجان رود، سجاسرود، ابهر، قیدار و گلتپه و زرینآباد هستند.
مدیرعامل شرکت آب منطقهای استان زنجان به میزان افت آبهای زیرزمینی در مناطق مختلف استان اشاره کرد و گفت: متوسط افت آب زیرزمینی در استان ۳.۷۷ متر در سال است و مجموع افت دشتهای استان در سال آبی ۹۲ و ۹۳ برابر ۵.۳۳ متر بوده است.
حمیدنیا تأکید کرد: از بین دشتهای استان زنجان، دشت ابهر با کاهش ۱.۸ متری در سال آبی ۹۲ و ۹۳ بیشترین افت آب زیرزمینی را دارد.
وی افت آب زیرزمینی در دشتهای زنجان را ۱.۱۸ متر، قیدار 0.۷۴ متر و زرینآباد 0.۹۱ متر بیان کرد.
مدیرعامل شرکت آب منطقهای استان زنجان تصریح کرد: استان زنجان دارای پتانسیل خوبی در حوزه آبهای زیرزمینی است بنابراین باید مردم در مصرف بهینه درست آب توجه بیشتری کنند.
حمیدنیا افزود: در حال حاضر بیش از ۷۰ درصد آبشرب و بهداشت شهرها و روستاها از دشتهای استان تأمین میشود.
وی تصریح کرد: در این میان آب موردنیاز صنایع و واحدهای تولیدی و نیز ۷۰ درصد آب کشاورزی استان از منابع آبی دشتهای استان شامل ابهر، زنجان، سجاس و بزینهرود تأمین میشود که این امر نشاندهنده این است که آب موجود در این سفرهها که در طول هزاران سال در اثر نفوذ آب باران و برف در دل زمین ذخیرهشده بزرگترین نعمت است.
نظر شما