به گزارش خبرنگار مهر، رضا امینی ظهر چهارشنبه در بازدید از سازمان پسماند شهرداری و کارخانه کود آلی شهرداری اصفهان اظهار داشت: روزانه حدود یکهزار و ۳۵۰ تن زباله در شهر اصفهان جمعآوری میشود و با توجه به این موضوع سرانه زباله برای هر شهروند حدود ۶۰۰ تا ۷۰۰ گرم است.
وی با تاکید بر اینکه بیش از دو دهه از عمر سازمان پسماند شهرداری میگذرد، تصریح کرد: این سازمان دچار تحولاتی شده اما در دهه گذشته کمتر پیشرفتی را در این سازمان داشتهایم که به دلیل فناوریهای روز و نیاز زندگی مردم به حفاظت از محیط پیرامونی آنها و تلاش برای احیای محیط زیست باید تلاش کنیم که عوارض ناشی از حمل، دفن و استحصال زبالههای روزانه مردم را به حداقل ممکن برسانیم.
رئیس شورای اسلامی شهر اصفهان تصریح کرد: بخشهای مختلفی از این زباله قابل بازیافت است که در اثر عدم دسترسی به فناوریهای روز دنیا تاکنون، تمام آنچه قابل استحصال است، فرآوری نشده و به مواد قابل بازگشت به چرخه طبیعت تبدیل نشده است.
حمایت بودجه ای از شهرداری برای بازیافت زباله با تکنولوژی روز دنیا
وی اضافه کرد: تلاش میکنیم که در بودجه سال آینده شهرداری حمایتهایی را در مورد بازیافت زباله با فناوری های روز دنیا انجام دهیم که هم به شرایط محیط زیست شهر کمک کند و هم در کیفیت تولید کود کمپوست برای مصارف کشاورزی و مصارف در پارکها و باغها و اماکن عمومی تاثیرگذار باشد.
امینی بیان کرد: هر چه رو به جلو پیش میرویم باید با دسترسی به فناوریهای روز بتوانیم ضایعات ناشی از زبالهها و شیرابههای تولیدی در شهر و مواد متصاعد از این زبالهها را به حداقل برسانیم و موادی که قابل بازگشت به چرخه طبیعت نیست را به صورتی امحاء کنیم که ضرری برای شهر و شهروندان نداشته باشد.
وی تاکید کرد: تمام آنچه که به عنوان مواد اولیه از شهر به کارخانه کود آلی شهرداری منتقل میشود، موادی است که در نهایت کیفیت مورد استفاده مردم قرار گرفته و ضایعات آن به عنوان زباله خانگی، زباله بیمارستانی و زباله شهری جمعآوری میشود.
امینی با تاکید بر اینکه اگر حمایتهای تفکیک از مبدأ، استحصال و بهروز بودن فناوریها در کنار مدیریت سازمان پسماند شهرداری باشد، به طور قطع محصول آن فرآوری این مواد است که میتواند با کیفیتهای پایینتر در چرخه طبیعت قرار بگیرد، افزود: کود کمپوست تولیدی ناشی از زبالهها در این کارخانه در باغات، فضای سبز و بخشهای دیگر استفاده میشود و این کود به صورت شهری و استانی به فروش میرسد.
مواد غیر بازگشت به چرخه طبیعت باید امحاء شود
امینی با بیان اینکه موادی که به عنوان مواد غیرقابل بازگشت به چرخه طبیعت وجود دارد باید امحاء شود تا عارضهای برای شهر و شهروندان نداشته باشد، گفت: مجموعه اقدامات صورت گرفته در این کارخانه و فرآیندهایی که در حد تئوری مطالعات و پژوهشهای آن انجام شده، رویکرد مثبت و خوبی است.
وی اظهار کرد: امیدواریم با حمایتهایی که در فصل بودجه سال آتی شهرداری و برنامه اصفهان ۱۴۰۰ از این مجموعه هم در بخش ریجکتسوز و هاضم و بخش نخالههای ساختمانی و تفکیک زبالههای عفونی از زبالههای معمول بیمارستانی خواهیم داشت، اقدامات موثری در تدوین قوانین داشته باشیم تا مسئولان این مجموعه در اجرا نیز بتوانند با تفکیک این مبادی ورودی بهترین راندمان و بازدهی را برای این کارخانه پیشبینی کنند.
لزوم توجه به وضعیت شغلی و معیشیتی کارگران کارخانه کودآلی شهرداری
رئیس شورای اسلامی شهر اصفهان با اشاره به اینکه امیدواریم مجموعه این عوامل سبب شود که هم در فرهنگ مصرف ملاحظه بیشتری داشته باشیم، ادامه داد: اگر مردم از این کارخه بازدید کنند و میزان ضایعات ناشی از زبالههای تولید شده در شهر که آثار نامناسبی روی محیط زیست شهر و سلامت کارگران و نیروهای زحمتکش این کارخانه دارد را مشاهده کنند، قطعا تلاش میکنند تا زباله کمتری در شهر تولید شود و ملاحظه بیشتری در مصرف بیرویه منابع میکنند تا دورریز منابع و ضایعات طبیعی و زیست محیطی کمتری در شهر و کشور داشته باشیم.
وی با تاکید بر اینکه با بازدید از این کارخانه و مشاهده وضعیت شغلی کارگران این کارخانه بر ضرورت توجه بیشتر به وضعیت این افراد و حمایت از آنها منجر میشود، تصریح کرد: بازدید و مشاهده وضعیت این افراد با اطلاعات تئوری و مکتوب بر روی کاغذ متفاوت بوده و وظیفه انسانی ما است که از این کارگران حمایت بیشتری را انجام بدهیم.
امینی اضافه کرد: اگر چه این کارگران زحمتکش زیرمجموعه پیمانکار هستند و وظیفه پیمانکار بخش خصوصی است که به منافع و شئون این افراد رسیدگی کند اما به عنوان قوه بخش نظارتی از شهرداری درخواست میکنیم که شهرداری، معاونت خدمات شهری و سازمان پسماند شهرداری از نیروها و کارگران این مجموعه حمایتهای بیشتری را انجام بدهند تا حقوق این افراد ادا شود.
نظر شما