به گزارش خبرگزاري مهر به نقل از خبرگزاري فرانسه، خوشيد قصوري معتقد است كه در پي توافق هسته اي هند و آمريكا معاهده ان پي تي فروخواهد پاشيد.
قصوري در گفتگو با روزنامه انگليسي فايننشال تايمز اظهار داشت : پاكستان خواهان رفتاري برابر است و اسلام آباد گزينه خود را در نيروي هسته اي دنبال خواهد كرد.
قصوري همچنين اعلام كرد كه همكاري آمريكا و هند مي تواند معاهده ان پي تي را به كلي نابود كند.
به گزارش مهر، اعتراض پاكستان به توافقي است كه اخيراً "جرج بوش" رئيس جمهور آمريكا در سفر خود به هند با "مانموهان سينگ" نخست وزير اين كشور به امضا رساند و بر اساس اين توافق كه اساس آن در ماه مارس سال گذشته در هنگام سفر سينگ به واشنگتن ريخته شد آمريكا توافق كرد تا در زمينه تكنولوژي هسته اي صلح آميز به هند كمك كند.
گرچه هنوز عملياتي شدن اين توافق نياز به تصويب كنگره و "گروه فراهم كنندگان هسته اي" دارد،اما اين مسئله از سوي پاكستان كه رقيب اصلي هند در منطقه به شمار مي رود، با بدبيني دنبال مي شود.
قصوري همچنين متذكر شد كه تسليحات هسته اي عاملي براي قدرت به شمار مي روند و بسياري از كشورها تمايل به استفاده از آن را دارند و يكباره اين مسئله سبب به پايان رسيدن معاهده منع تكثير خواهد شد.
برخي از منابع خبر دادند كه پاكستان ممكن است براي جبران اين مسئله براي تهيه راكتورهاي هسته اي به چين روي آورد و تحليلگران بر اين عقيده هستند همكاري بسيار نزديك اسلام آباد و پكن در راستاي محدود كردن نفوذ هند درمنطقه خواهد بود.
قصوري هشدار داد كه" آمريكا بايد از حساسيت هاي اسلام آباد مطلع باشد".
به گفته وي" افكار عمومي همه چيز را سياه و سفيد مي بينند؛آنها آمريكا را با چين مقايسه مي كنند و احساس مي كنند كه آمريكا مانند چين همپيماني ثابت قدم براي پاكستان نبوده است".
به گزارش مهر، گرچه بوش در هنگام سفر خود به هند به پاكستان نيز سر زد، اما اين مسئله نتوانست وضعيت همكاري را روشن كند.
كاندوليزا رايس وزير امور خارجه آمريكا هرگونه توافق هسته اي با پاكستان مانند آنچه كه آمريكا با هند دارد را رد و اعلام كرد كه پاكستان سابقه خوبي در ممانعت از تكثير سلاح هاي هسته اي ندارد و برخي از كشورها از اين كشور مواد هسته اي خريداري كرده اند.
گرچه پاكستان به عنوان متحد اصلي واشنگتن در مبارزه با به اصطلاح تروريسم است و بر اين باور بود كه از كمك هاي آمريكا در زمينه هسته اي ممكن است، بهره مند شود، اما گفته مي شود كه وضعيت پرويز مشرف و موقعيت وي در قبال ارتش يكي از دلايلي است كه آمريكا از اعتماد عميق تر به وي ترديد دارد و همچنان مسائل كشمير و عدم برخورد جدي مشرف با ژنرال هايي كه تحركات در كشمير را هدايت مي كنند، از عواملي است كه آمريكا با آن چالش دارد.
در همين رابطه و از سوي ديگر گفته مي شود كه مشرف نيز با چنين سياستي و عدم اطمينان از حمايت آمريكا در صدد است تا برخي از طيف هاي ارتش را كه تكيه گاه اصلي وي به شمار مي روند، خشنود نگهدارد.
نظر شما