۲۸ اسفند ۱۳۸۴، ۱۳:۰۳

گزارش خبري تحليلي"مهر" از نخستين روزاجلاس تعامل سازنده اديان در اصفهان ؛ تأكيد بر نقش اديان در حفظ صلح و امنيت بين المللي و ضرورت تصويب قانوني براي احترام به مقدسات اديان

گزارش خبري تحليلي"مهر" از نخستين روزاجلاس تعامل سازنده اديان در اصفهان ؛ تأكيد بر نقش اديان در حفظ صلح و امنيت بين المللي و  ضرورت تصويب قانوني براي احترام به مقدسات اديان

خبرگزاري مهر- گروه دين و انديشه: اجلاس بين المللي "تعامل سازنده اديان؛ چهارچوبي براي نظم جهاني"در اصفهان، پايتخت فرهنگي جهان اسلام آغاز و طي آن شخصيتهاي ديني ايران و جهان در سخناني با تأكيد بر اينكه اسلام دين صلح است، ضرورت احترام به اديان الهي را يادآور شده و خواستار تصويب قانوني براي رعايت اين امر شدند .

به گزارش خبرنگار مهر گفتگوي بين الادياني بر اساس باورهاي اخلاقي و حقوقي در جهت حفظ حريم قدسي انبياء الهي و اماكن مقدسه، مقابله فكري و فرهنگي با سياستهاي تفرقه افكن منجر به تنش هاي اجتماعي، تقويت باورهاي ايماني براي ايجاد صلحي پايدار و زمينه سازي براي ساخت جامعه اي منجي گرا همراه با توسعه انساني و معنوي از جمله اهداف اعلام شده براي اجلاس بين المللي " تعامل سازنده اديان الهي، چهارچوبي براي نظم جهاني" است .

بيش از 20 مقاله از كشورهاي خارجي به دبيرخانه اجلاس رسيده است . اديان الهي و عالم متعالي، پيامبران اسلامي از سوي اديان الهي، انسان كامل از ديدگاه اديان، اهانت انبيا و اماكن مقدس از ديدگاه حقوق بشر و حقوق مدني و پيامدهاي تربيتي اديان و عدالت و آزادي از جمله عناوين و محورهاي مقالات ارائه شده است .

آيت الله جوادي آملي در اجلاس بين المللي تعامل سازنده اديان الهي با اشاره به اينكه دين اسلام بر مودت، رحمت و عطوفت تأكيد بسياري دارد و در اين دين الهي انسانها به همزيستي مسالمت آميز به دور از هر گونه دشمني دعوت شده اند، افزود: در هر عصري افرادي بوده اند كه به ساحت انبياء توهين كرده اند، دنياي امروز نيز از اين امر مستثني نيست، بلكه كج فهم ها و آنهايي كه فكر مي كنند مي توانند با دين خدا دشمني كنند، فعاليتهاي دارند كه البته سخت در اشتباه و گمراهي قرار دارند .

آيت الله جوادي آملي با اشاره به هوشياري مردم در مقابله با توطئه هاي دشمنان، گفت: اجلاس تعامل سازنده اديان فرصتي براي اعلام و تأكيد بر وحدت مسلمانان است، در اين اجلاس بايد همدلي و همگرايي بين اديان را مورد تأكيد قرار داده و آنرا تقويت كنيم .
 

حجت الاسلام محمود محمدي عراقي رئيس سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامي در اين اجلاس با اشاره به اينكه رسيدن به وفاق عمومي، همراه با همبستگي و همفكري رهبران الهي از جمله اهداف اجلاس فوق است، بر ضرورت احترام به مقدسات اديان الهي تأكيد كرد و گفت: بايد با جديت براي دستيابي به يك توافقنامه بين المللي در همين راستا تلاش كنيم .

رئيس سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامي تصريح كرد: اين اجلاس با هدف همبستگي رهبران و پيروان اديان آسماني در برابر مقدسات الهي و نشان دادن اين همبستگي به دنيا برگزار مي شود .

حجت الاسلام عراقي با اشاره به اينكه به اعتقاد ما يكي از اهداف دستهاي پليدي كه اهانتهاي اخير را مرتكب شده اند، ايجاد اختلاف بين اديان آسماني و مذاهب اين اديان است ، گفت: براي اين اجلاس از بيش از 50 كشور جهان پاسخ مثبت براي شركت به دست ما رسيده است كه متأسفانه به دليل كمبود وقت و مشكلات نتوانستيم از حضور تمامي رهبران ديني در اين اجلاس برخوردار شويم .

آيت الله محمد علي تسخيري دبير كل مجمع جهاني تقريب مذاهب اسلامي نيز در سخناني اهانت به مقدسات، ضربه به كرامات انسان است و بدتر از آن توجيه اهانت به مقدسات با عنوان آزادي است، آزادي تا وقتي مفيد است كه اهانتي در قالب آن صورت نگيرد .

وي با تأكيد بر نقش برجسته علماي ديني در حفظ و صيانت از اسلام و ترويج مباني آن، افزود: علماي ديني مي توانند جهان را از ماديات رها كنند، كه البته اين وظيفه سنگيني است و به هوشياري اين قشر نياز دارد .

آيت الله تسخيري تعامل بين اديان را حركت مثبتي توصيف كرد و گفت : اين حركت مي بايست تا رسيدن به نتيجه مطلوب ادامه يافته و به صورت منطقي پيش رود .

دبير كل مجمع جهاني تقريب مذاهب اسلامي با تأكيد بر اينكه اهانت به مقدسات، ضربه به كرامات انسان است و بدتر از آن توجيه اهانت به مقدسات با عنوان آزادي است، گفت: بايد متذكر شد كه آزادي تا وقتي مفيد است كه اهانتي در قالب آن صورت نگيرد .

پروفسور حميد مولانا استاد و محقق ارتباطات  در اجلاس تعامل سازنده اديان الهي يادآور شد: فرهنگ نماينده و نشانه آزادي و تمدن نيز بيانگر توسعه فيزيكي و رويارويي انسان با طبيعت است .

وي افزود: همگرايي بين قلم و تفكر و انديشه از وظايف دين است و علم غرب فعلي با تفكر و انديشه كاري ندارد.

پروفسور مولانا با اعلام اينكه آزادي با تفكر و انديشه همراه است و مقدسات الهي با تفكر، هنر و انديشه در تعامل هستند گفت: در دنيا دو نوع انقلاب داريم يكي اينكه تمدنها دچار تغيير و تحول شوند و ديگر اينكه تفكر و آموزش مد نظر قرار گيرد، و انقلاب اسلامي نيز از نوع تفكر و آموزش بوده است .

به گزارش خبرنگار مهر در اصفهان استاد محمود فرشچيان نگارگر، در پيام تلفني خود به اجلاس بين المللي تعامل سازنده الهي، به آيه اي ازسوره آل عمران اشاره كرد و گفت: قرآن مجيد به اين امر تأكيد دارد كه فقط و فقط خداي يكتا را پرستش كنيد و براي او هيچ شريكي قرار ندهيد تا رستگار شويد .

فرشچيان به ضرورت همسو بودن اديان الهي تأكيد كرد و گفت:  بر اين باور هستيم كه هدف همه اديان الهي همسويي با هم و در تعامل با يكديگر است، يعني هر كدام از اديان با توجه به اعتقادات خود براي رستگار شدن و رسيدن به خداي يكتا برنامه و ايدئولوژيهاي مخصوص به خود را داند .

خاخام فريدمن رئيس جامعه يهوديان ضد صهيونيست از اتريش در اجلاس بين المللي تعامل سازنده اديان گفت: بديهي است كه در اين جهان اعتقاد به خداوند مبنا است و دين نقش مهمي در آن ايفا مي كند .

وي افزود: يهوديها در سراسر دنيا سعي مي كنند با ايمان به خدا مذهب خود را دنيبال كنند اما در اين ميان حركتهايي مانند صهيونيست فجاياي جهاني را به وجود مي آورد .

خاخام فريدمن با اشاره به اينكه در جريان اين حركتهاي ضد انساني يهوديان مؤمن نيز قرباني شده اند، گفت: صهيونيست نظامي سلكولار است و نبايد ارتباطي ميان آن و دين يهود قائل شد.

وي گفت: ما به شجاعت ايران به خاطر تظاهرات و مقابله با توهينها احترام مي گذاريم، ايرانيان به دليل ايمان به خدا تظاهرات كردند .

وي تصويب قانوني براي احترام به مقدسات را در اتحاديه اروپا ضروري اعلام كرد .

دكتر محمد لگنهاوزن استاد مؤسسه آموزشي - پژوهشي امام خميني (ره) نيز در سخناني با اشاره به اينكه برخي براي رسيدن به اهداف خود از زور استفاده مي كنند، يادآور شد:  گفتگوي ديني دليلي براي پذيرش اعتقاد طرف مقابل نيست، بلكه بايد در اين گفتگوها درباره تفاوتها به گفتگو بنشينيم، گاهي تعصب ميان طرفين گفتگو، پيشداوريهايي را موجب مي شود كه مانعي براي تحقق اهداف سازنده گفتگوي اديان است .

دكتر مغيث الدين شيخ رئيس دانشكده ارتباطات دانشگاه لاهور پاكستان گفت: پاسخ سردبيرها به توهينهاي روزنامه ها به پيامبر اسلام(ص) نشان مي دهد كه تعمدي در كار بوده است،  اين كاريكاتورها نه تنها جامعه اسلامي را قرباني كرد بلكه شهرت دانمارك را از بين برد و باعث شد كه ميليونها دلار ضرر كند.

وي با تأكيد بر اينكه آزادي بيان نبايد هيچ ملت يا عقيده اي را تحقير كند، افزود: آزادي بيان به معناي حقوق مذاهب و ارزشهاي اسلامي است آزادي بيان عدم جريحه دار كردن احساسات مردم است و روزنامه نگاران بايد به اين امر احترام بگذارند آزادي بيان بايد از صلح دفاع كند و منجر به خشونت نشود.

اجلاس بين المللي تعامل سازنده اديان الهي؛ چهارچوبي براي نظم جهاني، از سوي سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامي برگزار مي شود .

در حاشيه اجلاس "تعامل سازنده اديان" نمايشگاهي از كتابها و نشريات اسلامي برگزار شده است .

اين اجلاس ديروز در اصفهان آغاز و عصر امروز با تأكيد شركت كنندگان بر ضرورت احترام به مقدسات اديان و تصويب قانوني براي اين امر، به پايان خواهد رسيد .

کد خبر 304658

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha