به گزارش خبرنگار مهر، بعد از ظهر سه شنبه کارگروه مبادلات مرزی خراسان جنوبی با هدف ساماندهی مبادلات برگزار شد.
تنظیم ضوابط بین منطقه ویژه اقتصادی بیرجند، اداره کل پایانهها و بازارچه مرزی و ساماندهی خروجی کالا از مرز نخستین موضوع مطرحشده در این جلسه بود که رئیس سازمان منطقه ویژه اقتصادی بیرجند برای حل این موضوع خروج کالا از کانال سه ارگان منطقه ویژه اقتصادی بیرجند، اداره کل پایانهها و بازارچه مرزی به سمت یک خروجی و با نظارت گمرک را پیشنهاد داد که بعد از بررسی نظرات اعضا کارگروه کلیات این طرح به تصویب رسید اما مقرر شد در کارگروه دیگر ابهامات طرح بررسی و چالشهای قانونی پیش رو مدنظر قرارگرفته و رفع شود.
معاون سیاسی، اجتماعی و امنیتی استاندار خراسان جنوبی دراینارتباط با تأکید بر اینکه بخش اقتصادی باید سهلالوصول باشد، اظهار کرد: در کنار این موضوع باید توجه داشت که امنیت عمومی در همهجا لحاظ شود و امنیت مرز در این شرایط حساس موردتوجه ویژه قرار گیرد.
محمد حسینی اضافه کرد: هرچند سایه سنگین امنیتی به بخش اقتصادی قابلقبول نیست و بااینکه بخواهیم با امنیت، اقتصاد را محدود کنیم موافق نیستیم اما نباید تصمیماتی گرفت که بدون توجه به امنیت مرز باشد.
ساماندهی خدمات در بازارچههای مرزی
موضوع دیگر مطرحشده در جلسه ورودی برخی کالاها به کشور بود که دراینارتباط مقرر شد اگر کالایی با شرایط مرزنشینان واردشده و مشمول معافیت میشود چنانچه حد نیاز استان بالاتر بوده و قرار باشد بهصورت دیگری توزیع شود باید با رعایت ضوابط گمرکی و رعایت قوانین اقدام شود تا از این طریق امتیاز مرزنشینان هدر نرفته و حقوق آنها حفظ شود.
ساماندهی خدمات در بازارچههای مرزی و استقرار زیرساختها و امکانات برای سرمایهگذاران نیز موضوع دیگر مطرحشده در جلسه بود در همین راستا سازمان بازارچهها پیشنهاد داد که با یک فرجه ۱۰ ساله بخش خصوصی و متقاضیان در این زمینه سرمایهگذاری کنند.
بعد از بررسی پیشنهادها مصوب شد با رعایت قوانین و ضوابط استقرار و با نرخ مصوبی که مدنظر قانونگذار است خدمات به متقاضیان با مدت اجاره ۱۰ ساله واگذار شود.
محروم شدن نهبندان و زیرکوه از کارت مبادلات مرزی
تمدید اعتبار کارت مبادلات مرزنشینان و محروم شدن برخی از شهرستانهای مرزی از این کارتها از دیگر موضوعاتی بود که معاون توسعه تجارت خارجی صنعت، معدن و تجارت خراسان جنوبی آن را مطرح کرد و گفت: صدور کارت مبادلات مرزی برای مرزنشینان یکی از امتیازاتی بود که در سالهای گذشته در اختیار مرزنشینان قرار گرفت.
مهدی ماهگلی با بیان اینکه تا پایان سال ۹۳ این کارتها برای مرزنشینان استان صادر شد، بیان کرد: با توجه به اینکه مدت این کارتها سهساله بود امسال تاریخ اعتبار کارتها به پایان رسید و مرزنشینان تا پایان آذرماه سال جاری برای تمدید این کارتها فرصت داشتند.
وی ادامه داد: اما طبق قانون از ابتدای امسال بخشهای مرکزی شهرستانهای مرزی مشمول دریافت کارت مبادلات مرزی نمیشوند که همین امر سبب شده دو شهرستان مرزی استان ازجمله نهبندان و زیرکوه از دریافت این کارتها محروم شوند چراکه در این شهرستانها از نقطه صفر مرزی تا مرکز شهرستان جز بخش مرکزی محسوب میشوند.
معاون توسعه تجارت خارجی صنعت، معدن و تجارت خراسان جنوبی عنوان داشت: در همین راستا نیاز است که این موضوع از طریق استانداری پیگیری شده تا این دو شهرستان مرزی نیز همانند سنوات گذشته از کارت مبادلات مرزی بهرهمند شوند.
مصمم بودن وزارت کشور برای بازگشایی بازارچههای مرزی
مدیرکل امور اقتصادی استاندار خراسان جنوبی نیز در این جلسه به بسته بودن سه بازارچه مرزی استان اشاره کرد و گفت: برای بازگشایی این بازارچهها هیچ مشکلی از سوی کشور وجود ندارد و تنها مشکل در این زمینه از سوی طرف افغان است.
موهبتی ادامه داد: مجموعه وزارت کشور برای راهاندازی این بازارچهها مصمم است اما کشور مقابل پایکار نیست.
وی همچنین از سفر استاندار به افغانستان طی اسفندماه سال جاری خبر داد و افزود: استاندار ۱۱ اسفند برای شرکت در نمایشگاه به افغانستان سفر میکند که بهطور حتم در این سفر نیز موضوع بازگشایی بازارچهها پیگیری میشود.
مدیرکل امور اقتصادی استاندار خراسان جنوبی عنوان داشت: همچنین قرار بود که موضوع بازگشایی بازارچههای مرزی استان در گروه مشترک ایران و افغانستان بررسی شود که این گروه نیز از سوی کشور افغانستان به تأخیر افتاده است.
سوخت مرزنشینان نیز از دیگر موضوعات مطرحشده در جلسه کارگروه مبادلات مرزی استان بود که بررسی بیشتر آن به جلسات دیگری موکول شد.
نظر شما