ناصر پارسا مدیر موسسه خیریه سرطان بروجرد و فوق تخصص سرطان شناسی در گفتگو با خبرنگار مهر با بیان اینکه حدود ۳۷ سال در کشور آمریکا مشغول به فعالیت بوده ام اظهار داشت: بعد از بازنشستگی بیشتر وقت خود را در ایران می گذرانم و به طور رایگان به حوزه آموزشی دانشگاهای ایران و همچنین به بیماران سرطانی که اکثر آنها خانواده های دارای فقر اقتصادی هستند کمک می کنم.
بیماران سرطانی که از پزشکان متخصص برای درمان دور هستند
وی با بیان اینکه «ان جی او» های مختلفی در سطح کشور فعالیت دارند گفت: بر اساس آمار وزارت کشور ۱۷ هزار سازمان مردم نهاد در کشور وجود دارد که متاسفانه اکثر آنها فعال نیستند و تعداد «ان جی او»هایی که به بیماران سرطانی کمک می کنند شاید به کمتر از ۲۰ مورد در سطح کشور برسد.
این متخصص ژنتیک در ادامه سخنان خود با بیان اینکه تمام بیماران سرطانی ایران سعی می کنند به نزدیک ترین درمانگاهها برای معاینه و معالجه مراجعه کنند گفت: این در حالیست که بیشتر متخصصان سرطان کشور در کلان شهرهایی مانند تهران، شیراز، اصفهان، مشهد و تبریز فعالیت دارند.
پارسا با بیان اینکه شهرهای کوچکتر و دور دست از تهران متاسفانه از پزشکان فوق تخصص سرطان شناسی بهره مند نیستند گفت: در این راستا این بیماران باید به شهرهای بزرگ برای درمان مهاجرت کنند که این امر نیز مشکلات فراونی مانند وقت گرفتن از متخصصان شهرهای بزرگ، اسکان در هتل، مخارج بالا و ... را به دنبال دارد.
خیرانی که به کمک بیماران سرطانی آمدند
وی با بیان اینکه در این راستا احساس کردم که باید خدمتی به بیماران سرطانی در شهرستان بروجرد که زادگاه من بوده و حدود ۴۳ سال پیش در این شهرستان دیپلم گرفته ام داشته باشم گفت: تعداد این بیماران حدود ۸۰۰ نفر هستند.
مدیر موسسه خیریه سرطان مهیار با بیان اینکه در این راستا با همکاری تعدادی از خیرین شهر بروجرد این مرکز در شهرستان فعال شد گفت: این مرکز را برای انجام اقدامات خود و همچنین کمک به بیماران سرطانی راه اندازی کرده ایم.
پارسا با بیان اینکه ساختمان این مرکز از سوی یکی از خیران بروجردی اختصاص پیدا کرد و گفت: این مرکز به صورت مادام العمر به صورت رایگان در اختیار ما برای خدمت رسانی به بیماران سرطانی قرار داده شده است.
وی با بیان اینکه حدود ۱۲۰ روز بوده که فعالیت خود را در شهرستان بروجرد آغاز کرده ایم گفت: تا کنون به ۸۵ بیمار سرطانی را در شهرستان بروجرد خدمات رسانی کرده ایم.
درمان رایگان بیماران سرطانی
این دکترای ژنتیک با اشاره به ارائه مشاوره های درمانی به بیماران سرطانی شهرستان بروجرد از سوی این مرکز عنوان کرد: همچنین کمک های اقتصادی برای خرید دارو، رایزنی با پزشکان برای انجام جراحی رایگان بیماران در بیمارستانهای اراک و تهران، اسکان رایگان بیماران در این استانها طی طول درمان از دیگر اقدامات صورت گرفته بوده است.
پارسا با بیان اینکه این امر کمک موثری برای بیماران سرگردان در شهرهای مختلف بوده است ادامه داد: متاسفانه نیمی از بیماران سرطانی شهرستان بروجرد زیر خط فقر هستند و حتی هزینه اتوبوس برای رفتن به تهران و انجام کارهای معالجه خود را ندارند.
وی با بیان اینکه حامیان موسسه خیریه سرطان مهیار شهرستان بروجرد از خیران این شهرستان هستند عنوان کرد: ما کمک های مالی خیران را در اختیار بیماران قرار می دهیم تا بتوانند درمان کامل خود را انجام دهند.
مدیر این موسسه خیریه سرطان تاکید کرد: کمک های خیرین و این موسسه تا پایان معالجه ۸۰۰ بیمار سرطانی بروجرد ادامه خواهد داشت.
سونامی سرطان در کشور
پارسا به کمک های خیران این موسسه به زنان سرپرست خانوار که از سرطان سینه رنج می برند و وضعیت اقتصادی مطلوبی ندارند اشاره کرد و گفت: سال آینده امیدواریم بتوانیم نمایندگی های این موسسه خیریه را در شهرهای مجاور بروجرد ایجاد کنیم.
وی با بیان اینکه امیدواریم روزی برسد که هیچ بیماری در استان لرستان نگرانی و دغدغه درمان خود را نداشته باشد گفت: همچنین اقدام دیگر این موسسه در کنار درمان بیماران سرطانی برگزاری همایش های علمی است.
مدیر موسسه خیریه سرطان بروجرد با بیان اینکه برگزاری این همایش ها برای پیشگیری از بیماری سرطان برای افرادی بوده که به این بیماری مبتلا نیستند است عنوان کرد: جمعیت این افراد حدود ۷۶ میلیون نفر در کشور بوده که باید آنها را باید در حوزه پیشگیری راهنمایی کنیم.
پارسا با بیان اینکه در رسانه ها همواره موضوع سونامی سرطان مطرح می شود گفت: طی سه تا چهار سال اخیر و به گفته وزارت بهداشت میزان سرطان در ایران چند برابر شده است.
وی با بیان اینکه در برخی استانها تعداد بیماران سرطانی که اعلام می کنند خیلی بیشتر از نرم جهانی است گفت: این در حالیست میزان خدمات درمانی که دریافت می کنند نیز از نرم جهانی پایین تر است.
سرطان مساوی با مرگ نیست
مدیر این موسسه خیریه با بیان اینکه بیماران سرطانی ما دغدغه بزرگی با این بیماری دارند گفت: امیدواریم هر استان بتواند این بیماران را با مراکز درمانی آشنا کند تا دغدغه های اقتصادی آنها رفع شوند.
پارسا با تاکید بر اینکه متاسفانه بیماری سرطان با رنج و مشقت و مشکلات اقتصادی فراوانی همراه است ادامه داد: آگاهی مردم نیز در رابطه با بیماری سرطان کامل نیست و شنیدن لغت سرطان برای آنها مساوی با مرگ تعبیر می شود.
وی با تاکید بر اینکه بیماری سرطان مساوی با مرگ نیست عنوان کرد: امکان درمان ۵۰ درصد بیماران سرطانی به طور کامل وجود دارد.
مدیر موسسه خیریه سرطان بروجرد با بیان اینکه همچنین با انجام اقدامات درمانی می توان مرگ ۳۰ تا ۴۰ درصد بیماران سرطانی را تا ۱۰ سال به تعویق انداخت گفت: حدود ۱۵ تا ۲۰ درصد از بیمارن هستند که به علت دیر آگاه شدن به مراکز درمانی و متخصصان مراجعه می کنند و این امر موجب می شود که سلول های سرطانی رشد کنند و به نقاط و بافت های مختلف بدن انتشار یابد و درمان را مشکل و هزینه های درمان را نیز بالا ببرد.
وی با بیان اینکه بیماری سرطان در همه کشورها وجود دارد و مسیر درمانی برای بیمار سرطانی در کشورهای پیشرفته فراهم است گفت: شرکت های بیمه در این کشورها تا ۹۰ درصد هزنیه های درمان را پرداخت می کنند.
مدیر موسسه خیریه سرطان بروجرد با بیان اینکه در کشورهای پیشرفته بیماران تنها دغدغه بیماری خود را دارند گفت: همچنین اسکان بیماران در بیمارستانها به صورت رایگان بوده که ما نیز با برخی بیمارستان اراک و تهران برای اسکان و درمان رایگان بیماران سرطانی تفاهم نامه همکاری منعقد کرده ایم.
نظر شما