خبرگزاری مهر، گروه استانها– کوثر کریمی: اردوهای جهادی معمولا به صورت خودجوش و توسط اقشار مختلف از جمله پزشکان، دانش آموزان، دانشجویان، بسیجیان و سپاهیان در مناطق روستایی و محروم برگزار می شود. این اردوها با توجه به شرکت کنندگان حاضر در اردو، برای مردم مناطق محروم خدمات مختلفی از قبیل پزشکی، عمرانی، آموزشی، کشاورزی و فرهنگی ارائه می دهند.
این بار اما جامعه بسیج پزشکی خوزستان برای ارائه خدمات پزشکی و درمانی به منطقه عین دو اهواز سفر کرده و در یک روز کامل کاری به خدمت رسانی برای مردم محروم این منطقه مشغول شدند. اما پزشکان حاضر در این اردو از قبل نزدیک به یک هفته در منطقه مستقر شده و اقدام به بیماریابی کرده بودند.
وقتی اسم منطقه عین دو را می شنوی باید منطقه ای محروم و در عین حال نیازمند و مظلوم را از نظر بگذرانی که مردمش در همه بخش های زندگی در اداره خود ناتوان هستند. این منطقه که تقریبا به کلانشهر اهواز چسبیده است از محرومیت های بی شماری رنج می برد که در این مدت نسبت به رفع محرومیت های این منطقه بی توجهی صورت گرفته است.
هنگام حضور پزشکان بسیجی در منطقه عین دو، مردم این منطقه که همیشه از نبود امکانات درمانی و بهداشتی در رنج بودند استقبال خوبی از این اردوی جهادی کردند و دردهای خود را با آنها در میان گذاشتند.
یکی از این بیماران که زن ۳۲ ساله ای بود در گفتگو با خبرنگار مهر حتی نمی توانست درد خود را تشریح کند اما با همان زبان عامیانه که نشان از مظلومیتی عمیق داشت، گفت: بیمارم و بیماری ام شبیه خمیری است که لحظه اول در تنور می گذارند.
او که صاحب سه فرزند است در ادامه عنوان کرد: هزینه های درمان زیاد است و تا الان هر چه به بیمارستان مراجعه کردم نتیجه نگرفته ام، چون هزینه اش را نمی توانم بپردازم.
بیماران به بیمارستان های دولتی اعزام می شوند
مدیر درمان تامین اجتماعی خوزستان در حاشیه این اردوی جهادی سلامت که از سوی بسیج جامعه پزشکی خوزستان و با همکاری دانشگاه علوم پزشکی، مدیریت درمان سازمان تامین اجتماعی استان و بنیاد نخبگان خوزستان در منطقه عین دو اهواز برگزار شد در گفتگو با خبرنگار مهر اظهار کرد: بسیج جامعه پزشکی استان خوزستان در برنامه های دوره ای خود به مناطق محروم استان، خدمات درمانی ارائه می دهد و پزشکان متخصص را به مناطق محروم اعزام می کند.
داریوش پناهی زاده با بیان این که تعداد ۷۰۰ بیمار قبلا توسط پزشکان مرکز بهداشت بیماریابی شده اند، افزود: ۲۵ نفر از پزشکان مدیریت درمان تامین اجتماعی و پزشکان جامعه پزشکی در رشته های مختلف داخلی، قلب، جراحی، مغز و اعصاب، روان پزشکی، چشم پزشکی، زنان و زایمان، رادیولوژی و سونوگرافی، با حضور در منطقه عین دو اهواز، بیماران را ویزیت می کنند. همچنین دارو، تزریقات و دستگاه تشخیصی نیز در این محل مهیا شده بود.
وی عنوان کرد: پس از ویزیت بیماران،در صورت لزوم برای انجام درمان های لازم و بیشتر ، به بیمارستان ها معرفی می شوند که اگر نیاز به عمل داشته باشند، اقدامات درمانی در مراکز درمانی و دانشگاهی انجام شود.
پناهی زاده با بیان این که به صورت ماهانه با بسیج جامعه پزشکی برای درمان های دوره ای و اعزام پزشکان به مناطق محروم همکاری داریم، گفت: مدیریت درمان تا به امروز، در حدود پنج برنامه در زمینه معرفی پزشک و یا ارسال تجهیزات، مشارکت کرده است.
وی به بیماری های شایع در منطقه عین دو اشاره کرد و افزود: انتظار این است که در بین بیماران حاشیه شهرها، بیماری ها و اختلالات مغز و اعصاب دیده شود و دلیل آن هم دیر مراجعه کردن بیماران و چکاب نکردن و مساعد نبودن شرایط خانواده هاست.
مدیر درمان تامین اجتماعی استان خوزستان تاکید کرد: آمار این قبیل بیماران که مورد غفلت واقع می شوند، به دلیل مشغله و فقر و مراجعه دیرهنگام به پزشک، در بخش مغز و اعصاب و روان افزایش می یابد که این اردوها برای رفع این مشکلات انجام می شود.
کارشناسان روان درمانی به مناطق محروم اعزام می شود
رئیس بهداشت غرب اهواز نیز در این اردوی جهادی سلامت به خبرنگار مهر گفت: خوشبختانه با نگاه مثبتی که در سازمان بسیج جامعه پزشکی وجود دارد هر هفته یا هر ۱۰ روز یک بار در مناطق محروم بر اساس نیاز سنجی و اولویت بندی صورت گرفته، تیم ها به مناطق محروم صورت می گیرد.
مهرداد شریفی با بیان این که منطقه عین دو دارای جمعیت بالای ۲۶ هزار نفر است، افزود: بر اساس نیاز سنجی های انجام شده، حدود ۷۰۰ بیمار که نیاز به ارجاع به سطوح بالاتر درمانی داشتند و به دلیل نداشتن استطاعت مالی و بعد مسافت توان مراجعه به مراکز درمانی دولتی و خصوصی را نداشتند، توسط پزشکان ویزیت شدند.
رئیس کارگروه بهداشت و درمان بسیج جامعه پزشکی سپاه حضرت ولی عصر ادامه داد: از آغاز دهه فجر در نشست با فرمانده بسیج جامعه پزشکی، تیم ۳۰ نفره پزشکان متخصص و فوق تخصصی از طریق سازمان بسیج جامعه پزشکی، سازمان تامین اجتماعی استان حوزه معاونت درمان و دانشگاه علوم پزشکی با همکاری بهداشت غرب اهواز به این منطقه اعزام شدند و بیماران مورد نیاز به خدمات درمانی مورد ویزیت و درمان رایگان قرار گرفتند، بیمارانی هم که نیاز به اعمال جراحی و درمان تخصصی تر داشتند با فرم ارجاع به بیمارستان های دولتی درمان خود را ادامه می دهند.
شریفی با اشاره به ارزشمند بودن این گونه حرکت ها، افزود: اردوهای جهادی سلامت برای رضایت مندی مردم برپا می شود و چون بیماران در این مکان غربالگری شده اند ۱۰۰ درصد به صورت رایگان به بیمارستان ها ارجاع داده می شوند.
وی گفت: اقدامی که در طرح تحول نظام سلامت صورت گرفته، اعزام کارشناسان سلامت روان است که در طرح تحول سلامت یک کارشناس روان درمانی به این مجموعه معرفی کنیم که کار مشاوره در مدارس و آموزش هایی در کنار این اردوها انجام خواهد شد و آموزش مهارت های زندگی که جزو لاینفک زندگی است در دستور کار قرار می گیرد.
رئیس کارگروه بهداشت و درمان بسیج جامعه پزشکی سپاه حضرت ولی عصر ادامه داد: با مداخلاتی که در حوزه بهداشت صورت می گیرد بار بیماری های روانی کاهش پیدا می کند و آن دسته از بیماران که نیاز به درمان تخصصی دارند با گروه روان پزشکی دانشگاه علوم پزشکی هماهنگی لازم انجام می شود و یا بر اساس نیاز، روان پزشکانی به منطقه اعزام می شوند.
رئیس بهداشت غرب اهواز با تاکید بر اینکه کار آموزشی بهداشتی هم در این میان انجام می شود، اظهار کرد: اقدامات آموزشی به این شکل انجام می شود که با اعزام کارشناسان بهداشت محیط، پکیج های آموزشی در راستای بررسی کیفیت آب آشامیدنی، وضعیت اماکن تهیه توزیع مواد غذایی و ایمن سازی واکسیناسیون به خصوص برای مدارس صورت می گیرد.
به گزارش خبرنگار مهر، چهل و سومین اردوی جهادی سلامت روز گذشته در منطقه عین ۲ اهواز برگزار شد و بیش از ۷۰۰ بیمار مورد درمان قرار گرفتند.
نظر شما