۲۵ بهمن ۱۳۹۴، ۱۴:۱۵

عبدالملکی در نشست خبری مطرح کرد؛

«برجام۳»راهبرد اقتصادی مجلس دهم/تقویت تولید ملی راه حل تورم ورکود

«برجام۳»راهبرد اقتصادی مجلس دهم/تقویت تولید ملی راه حل تورم ورکود

کاندیدای انتخابات مجلس با طرح پیشنهاد شکل‌گیری برجام۳ ( برنامه جامع اقتصاد مقاومتی) گفت: باید برنامه جامع اقتصاد مقاومتی شکل گیرد و در مجلس دهم به دنبال اجرای عملی اقتصاد مقاومتی خواهیم بود.

به گزارش خبرنگار مهر، حجت‌الله عبدالملکی، نامزد لیست ائتلاف اصولگرایان در نشستی خبری که ظهر امروز در خبرگزاری مهر برگزار شد، با بیان اینکه این دوره از انتخابات بسیار اهمیت دارد و از همه ادوار گذشته مهمتر است، اظهار کرد: ما امروز در شرف تاسیس تمدن نوین اسلامی هستیم و الگوی انقلاب اسلامی میتواند جوامع بشری را به خوبی اداره کند.

وی افزود: تحولات منطقه نشان دهنده این است که این الگو در حال پیشرفت است و ما در شرایطی به مسئله توافق هسته ای رسیدیم که در سال های ۲۰۱۲ تا ۲۰۱۴ همه پذیرفتند که غرب با تحریم نتوانست اقتصاد ما را فلج کند.

عبدالملکی تاکید کرد: غرب پس از آنکه به این نتیجه رسید پای میز مذاکره حاضر شد بنابراین ما می توانیم قدرت اقتصادی خود را مانند قدرت سیاسی برای دنیا ثابت کنیم.

کاندیدای انتخابات مجلس دهم با بیان اینکه مجلس دهم می تواند یک موتور محرکه قوی برای چهار سال آینده کشور باشد، گفت: امروز عده ای تلاش می کنند که وکیل‌الدوله ها را وارد مجلس کنند. اگر این افراد وارد مجلس شوند، بسیار خطرناک است.

وی تصریح کرد: باید مجلس دهم پیگیر مطالبات مردمی باشد که این موضوع با وجود تحرکات عده ای مبنی بر ورود وکیل الدوله‌ها اهمیت بیشتری پیدا می کند، بنابراین باید پای صندوق های رأی حاضر شد و انتخاب اصلح را  انجام داد تا نمایندگانی وارد مجلس شوند که خود را سپر مشکلات مردم کنند.

عبدالملکی افزود: نمایندگان مردم باید مطالبات ملت را با جدیت پیگیری کنند و قدرت انقلاب اسلامی را در پیشبرد اهدافش درک کرده باشند، بنابراین حضور پای صندوق های رای از این جنبه بسیار حائز اهمیت است.

حجت‌الله عبدالملکی ادامه داد: مشکل اول توده مردم، بحث بیکاری و تورم است.

وی با انتقاد از عدم برنامه‌ریزی سال‌های اخیر برای حل مشکلات اقتصادی، گفت: ریشه همه مشکلات، تولید ملی است. باید تولید ملی را تقویت کنیم تا مشکل بیکاری و تورم حل شود.

نامزد انتخابات مجلس با اشاره به شعارهای دولت یازدهم برای حل مشکلات اقتصادی، گفت: دولت یازدهم شعارهای زیادی برای حل مشکلات اقتصادی، تورم و تولید داشت، اما این شعار تا امروز اجرایی نشده است.

عبدالملکی با بیان اینکه اولویت دولت یازدهم، برقراری رابطه با کشورهای غربی و سیاست خارجی بوده است، گفت: کشورهای غربی از شرکای اقتصادی مهم ایران نیستند؛ بنابراین برقراری رابطه با این کشورها، مشکلات اقتصادی ما را حل نمی‌کند.

برجام ۱ شکست خورد، برجام ۳ برای برنامه جامع اقتصاد مقاومتی شکل بگیرد

وی ادامه داد: زمانی که برجام به نتیجه رسید، آقای روحانی دیرهنگام اعلام کرد که ۶۰ درصد مشکلات کشور به تحریم‌ها برنمی‌گردد.

عبدالملکی تصریح کرد: طرح برجام ۲ از سوی رئیس جمهور برای حل مشکلات اقتصادی به این معناست که برجام ۱ در حوزه حل مشکلات اقتصادی شکست خورده است.

وی ادامه داد: با برجام ۱، واردات کالاها افزایش یافت و حدود ۲.۵ سال طول کشید که دولتمردان ما به این نتیجه برسند که تنها ۴۰ درصد مشکلات ما مربوط به تحریم‌هاست.

این نامزد انتخابات مجلس خاطرنشان کرد: پیش از این دولتمردان ما کیفیت آموزش و پرورش، محیط‌ زیست، آب آشامیدنی و ازدواج را به تحریم‌ها ربط می‌دادند اما امروز متوجه شدند که این موضوع به تحریم‌ها ربط ندارد که دیرهنگام است.

عبدالملکی با طرح پیشنهاد شکل‌گیری برجام ۳ ( برنامه جامع اقتصاد مقاومتی) گفت: باید برنامه جامع اقتصاد مقاومتی شکل گیرد و در مجلس دهم به دنبال اجرای عملی اقتصاد مقاومتی خواهیم بود.

وی با بیان اینکه دولت در اجرای سیاست‌های اقتصاد مقاومتی از شعار فراتر نرفته است، گفت: هیچ مدل برنامه‌ریزی در هدف‌گذاری‌های دولت در این خصوص وجود ندارد.

این نامزد انتخابات مجلس افزود: دولت معتقد بود با حل مشکل سیاست خارجی، تمام مشکلات اقتصادی کشور به طور اتوماتیک خلق خواهد شد اما این‌گونه نبود و رئیس‌جمهور ناچار به اعتراف شد.

عبدالملکی در پاسخ به سؤالی در خصوص نسبت رکود و تورم و عملکرد دولت در این حوزه، اظهار کرد: اصولاً دوگانه رکود و تورم به صورت یک امر معنادار وجود ندارد و حدود ۳۰ یا ۴۰ سال پیش این نظریه مطرح شد اما امروز در علم اقتصاد در مورد آن بحث نمی‌شود.

وی افزود: آقای فیلیپس حدود ۳۰ سال پیش در آمریکا گفت که هر چند درصد تورم می‌تواند یک مقدار از بیکاری را کم کند و در واقع رکود را کاهش دهد. در واقع نظریه فیلیپس این‌گونه طرح شد که یک ارتباطی بین رکود و تورم وجود دارد، اما کمتر از چند سال بعد این نظریه باطل شد و امروز در علم اقتصاد دنیا چنین بحثی مطرح نیست.

کاندیدای انتخابات مجلس دهم گفت: کسانی که امروز بحث دوگانه رکود و تورم را مطرح می‌کنند، علم‌شان برای ۳۰ سال قبل است زیرا در علم جدید اقتصاد تاکید می‌شود که در شرایط رکود، تورم تشدید می‌شود و در شرایط تورم هم رکود افزایش می‌یابد.

وی ادامه داد: اصولاً سیاستی که هم تورم را کنترل می‌کند و قیمت‌ها را ثابت نگه می‌دارد و هم رکود را برطرف می‌سازد و نرخ اشتغال را بالا می‌برد، واحد است و یک برنامه محسوب می‌شود و آن تقویت تولید ملی است.

عبدالملکی با اشاره به مسئله تولید ملی گفت: عموم کشورهایی که تورم یک رقمی دارند و تاکنون موفق بودند و نرخ بیکاری آنها هم کاملاً معقول است، در مسیر پیشرفت هستند و در اشتغال کامل به سر می‌برند، سیاست تقویت تولید ملی را دنبال می‌کنند.

کاندیدای انتخابات مجلس دهم تصریح کرد: آنچه که امروز در برنامه‌های دولت مغفول است و به آن توجه نمی‌شود، تقویت تولید ملی است. وقتی تولید ملی را تقویت می‌کنید، اشتغال افزایش می‌یابد و افزایش تولید باعث خروج از رکود خواهد شد. از طرف دیگر با افزایش تولید و فراوانی کالا، قیمت‌ها نیز تثبیت می‌شود زیرا یکی از عوامل تورم این است که تقاضا بیشتر از تولید است.

وی با بیان اینکه یا باید رکود را بپذیریم یا تورم را، سخن غلطی است گفت: تورم کنترل شده به عنوان موفقیت دولت یازدهم محسوب نمی‌شود، چرا که این مسئله عکس‌العمل طبیعی اقتصاد بوده است.

عبدالملکی گفت: افزایش قیمت‌ها مثل فنر است و این فنر را تا یک حدی می‌توانید بکشید و از آن به بعد توان کشندگی آن کاهش پیدا می‌کند.

کاندیدای انتخابات مجلس دهم تصریح کرد: ما در سال‌های ۹۰، ۹۱ و ۹۲ فنر قیمت‌ها را کشیدیم. بخشی از این مسئله مربوط به تحریم‌ها و بخشی از آن، عدم مدیریت صحیح اقتصاد بود. زمانی دولت یازدهم این فنر قیمت‌ها را تحویل گرفت که تا حد زیادی کشیده شده بود و بیشتر از آن افزایش پیدا نمی‌کرد. بنابراین قیمت‌ها بیشتر از این نمی‌توانست بالا برود.

وی ادامه داد: آنچه که باعث شد نرخ تورم بیشتر از این نشود، این بود که قدرت خرید مردم محدود بود و توان مردم بیشتر از آن را جواب نمی‌داد. درواقع عموم مردم پس‌اندازی نداشتند که بتوانند تقاضای بالایی را وارد بازار کنند و باعث افزایش قیمت‌ها شوند؛ یعنی تولیدکننده مایل به افزایش قیمت است اما مصرف‌کننده قادر به پرداخت قیمت‌های بالاتر نیست.

عبدالملکی گفت: در چنین شرایطی فنر قیمت‌ها آنقدر کشیده شده است که بیشتر از آن قابل کشش نیست. در این شرایط دولت نمی‌توانست تورم بیشتری را به اقتصاد وارد کند، چرا که اقتصاد توان تورم بالاتری را نداشت.

کاندیدای انتخابات مجلس دهم خاطرنشان کرد: سیاست باید سیاست تقویت تولید باشد. این سیاست هم مشکل تورم و هم مشکل رکود را حل می‌کند. در این سیاست تولید باید محور قرار بگیرد و همه عوامل باید به نحوی چیده شود که به این عامل محوری کمک کند؛ یعنی در این شرایط شما تولید را محور قرار می‌دهید و به عنوان مثال نظام بانکی را متناسب با تولید تقویت می‌کنید.

عبدالملکی با بیان اینکه اقتصاد و فرهنگ کاملاً با یکدیگر در ارتباط هستند، گفت: عملکرد فرهنگی دولت در ۲.۵ سال گذشته ضعیف بوده و این مسئله اثر منفی خود را بر اقتصاد گذاشته است.

وی افزود: بخشی از این فرهنگ، سبک زندگی مسئولین است. متاسفانه مسئولینی که افتخارشان مصرف کالاهای خارجی است، بیشترین لطمه را به فرهنگ تولید در کشور می‌زنند و این اتفاق امروز رخ داده است یعنی مدیران ارشد دولتی افتخار می‌کنند که کت و شلوارهای چند میلیونی خارجی می‌پوشند و خودروهای ساخت خارج را سوار می‌شوند.

کاندیدای انتخابات مجلس دهم گفت: این اقدام فرهنگی می‌تواند یک اثر فرهنگی را در جامعه منتشر کند و سبک زندگی مردم را تغییر دهد. همچنین در این شرایط تولیدکننده داخلی متعاقب چنین فرهنگی در جامعه دلسرد می‌شود.

وی با اشاره به ضرورت تعامل بین قوا گفت: بدون تعامل قوا کاری انجام نمی‌شود، اگر مجلس بخواهد لجبازی کند و یا دولت در قبال مجلس از خود لجبازی نشان دهد، آسیب‌های بسیاری برای کشور بوجود خواهد آمد.

عبدالملکی با بیان اینکه همدلی مهم است و این همدلی بین قوا از اهمیت بیشتری برخوردار بوده و اساسی به شمار می‌رود، افزود: اگر در نقدها رعایت احترام و اخلاق شود و نیز التزام به قانون مبنا قرار گیرد، تعامل بین قوا شکل خواهد گرفت، اگر مجلس بنای خود را بر تعامل نگذارد، کشور لطمه خواهد دید.

این کاندیدای دهمین دوره انتخابات مجلس گفت: مجلس باید نظارت داشته باشد و در عین حال بین اعضای کمیسیون‌های تخصصی و دولتی آن تعامل سازنده شکل گیرد، اعضای کمیسیون‌های تخصصی با افراد هم‌رده خود در دولت تعامل داشته باشند که در این صورت عنصر اساسی تعامل سازنده بین قوای مجریه و مقننه بوجود خواهد آمد.

کد خبر 3052009

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha