به گزارش خبرگزاري مهر به نقل از خبرگزاري فرانسه، اسرائيلي ها سه شنبه آينده براي انتخاب اعضاي كنيست(پارلمان) هفدهم به پاي صندوقهاي راي مي روند و ممكن است بحث تصميم گيري نهايي درمسئله جداسازي با فلسطيني ها در اين انتخابات مطرح شود.
انتخابات پيشترقرار بود نوامبر 2006 برگزار شود، اما به سبب خروج آريل شارون نخست وزير اسرائيل( كه البته بيش از دو ماه است همچنان در حالت كما به سرمي برد) از حزب ليكود و تشكيل حزب كاديما، كنيست (پارلمان) در 21 نوامبر 2005 (30آبان84) منحل شد.
5 ميليون و 14 هزار و 622 اسرائيلي روز سه شنبه آينده به 8 هزار و 280 مركز راي گيري در تمام مناطق فلسطين اشغالي خواهند رفت.
شارون كه از اوايل ژانويه گذشته(دي ماه 84) در پي سكته مغزي به حالت كما رفته است، جاي خود را به ايهود اولمرت داده است تا وي به نيابت از وي، كابينه اسرائيل را اداره كند؛ شارون به هنگام خروج از ليكود، حزب جديدي به نام "كاديما"( رو به جلو) را تشكيل داد كه براساس نظرسنجي ها شانس موفقيت آن از حزب كار، ليكود و ديگر احزاب اسرائيلي بيشتر است.
تشكيل حزب كاديما، تغيير بزرگي در سيستم سنتي سياسي اين رژيم كه بر اساس دو حزب قرار گرفته است، ايجاد كرد تا اين سيستم دو حزبي به سيستم سه حزبي شامل سه فراكسيون شامل كاديما(راستگرايان مياني)، ليكود(راستگرايان ملي) و كار(چپگرايان ميانه) تبديل شود.
با وجود تغييرات سياسي در رژيم راسرائيل و غيبت شارون از اين صحنه، تبليغات احزاب سياسي اين رژيم نتوانسته است، 20 تا 25 درصد راي دهندگان را كه براي شركت در انتخابات دچار ترديد هستند، به شركت در انتخابات متقاعد كند.
حزب كاديما اصل جداسازي يكجانبه با فلسطيني ها را به عنوان شعار انتخاباتي خود برگزيده است، همان اصلي كه شارون مجبور به عقب نشيني از نوار غزه در سپتامبر سال گذشته(شهريور 84) شد.اولمرت كفيل نخست وزيري رژيم صهيونيستي هم تمايل دارد همان راه شارون را درپيش بگيرد، وي برنامه سياسي خود را كه برعقب نشيني از بخش اعظم كرانه باختري و ترسيم مرزهاي شرقي دائمي براي اسرائيل تاكيد مي كند، اعلام كرده، اين طرح مخالفت گسترده فلسطيني ها واعتراض برخي كشورهاي عربي را به دنبال داشته است.
بر اساس طرح اولمرت 60 ساله، اسرائيل هرگز از شهركهاي صهيونيست نشين بزرگ در اطراف قدس عقب نشيني نخواهد كرد و آنها را در اشغال دائمي خود نگه خواهد داشت و با ديوار نژادپرستانه حائل آنها را براي هميشه از فلسطيني ها جدا خواهد كرد.
درصورت درست از آب درآمدن پيش بيني ها به اينكه كاديما درانتخابات آتي پيروزخواهد شد، اولمرت تعهد داده است تا مرزهاي دائمي اسرائيل را طي 4 سال آينده ترسيم كند و بخشهايي از كرانه باختري را براي هميشه در اشغال اسرائيل قرار دهد و زمينه جدايي دائمي ميان بخشهاي فلسطيني نشين و يهودي نشين را فراهم آورد.
اگرچه اولمرت ازتعيين دقيق مرزها كه قصد اجراي آن را دارد، خودداري كرده ، اما گفته است كه اين مرزها بايد شامل كرانه باختري در بيت المقدس و شهركهاي گوش عتصيون، آرئيل، معاليه آدوميم و منطقه امنيتي در دشت اردن شود.
نگاه فلسطيني ها به انتخابات پارلماني اسرائيل
اما فلسطيني ها با ديده اي از شك و نگراني، انتخابات اسرائيل را دنبال مي كنند، آنها از اين بيم دارند كه اين انتخابات منجر به عمليات جداسازي شود كه به زيان فلسطيني ها باشد.
پيروزي قاطع جنبش حماس در انتخابات پارلماني فلسطين در 25 ژانويه (5 بهمن 84) و قرار گرفتن اكثريت پارلماني دراختيار اين جنبش، اوضاع را پيچيده كرده است و ضربه اي به فرصتهاي گفتگو ميان اسرائيلي ها و تشكيلات خودگردان به رياست ابومازن تلقي شده است، هرچند همان فرصتها هم ضعيف قلمداد شده است.
كدام حزب در انتخابات آتي اسرائيل پيروز مي شود
آخرين نظرسنجي ها به پيش گرفتن كاديما ازديگر احزاب سياسي اسرائيل خبر داده است، پيش بيني شده كه اين حزب نوظهور 40 كرسي به دست آورد.
با توجه به حاكم بودن گرايش افراطي گري و حمايت صهيونيستها از سياستهاي خصمانه و ظالمانه بر ضد فلسطيني ها، پس از حملات اخير نظامي ارتش اسرائيل به كرانه باختري و به ويژه زندان اريحا كه با حمايت آمريكا صورت گرفت، كاديما با اقبال بيشتر جامعه نظامي اسرائيل روبرو شد.
اما حزب كار به رهبري عمير پرتز 54 ساله بر اساس نظرسنجي ها انتظار مي رود حدود 20 كرسي و حزب ليكود به رهبري بنيامين نتانياهو 57 ساله تنها 15 كرسي به دست آورد.
در كنار سه حزب بزرگ (كاديما، كار و ليكود)، چند گروه كوچك و متوسط كه تعداد آنها به 28 گروه مي رسد، در انتخابات آتي شركت مي كنند.براساس نظرسنجي ها، پس ازكاديما، كار و ليكود، حزب مذهبي تندرو در رده چهارم قراردارد و احتمال دستيابي آن به 11 كرسي وجود دارد، پس از آن حزب " اسرائيل بيتينا" كه به اعضا و طرفداران آن به روسي تكلم مي كنند، پيش بيني مي شود به 10 كرسي دست پيدا كند.
حزب ملي ديني، يهوديه تورات، حزب ميرتس به رهبري يوسي بيلين( از طراحان طرح ژنو كه دسامبر 2003 ارائه شد) و ديگر ليست هاي عربي و كمونيستي از ديگر گروههاي شركت كننده در انتخابات 28 مارس اسرائيل اعلام شده اند.
اين در حالي است كه برخي تشكلات و گروهها هيچ فرصتي براي پيروزي در انتخابات آتي ندارند، مانند جنبش "الحشيشه"(حزب برگ سبز) يا "پوشش اجتماعي بهتر براي ناجيان از يهودي سوزي"(حزب صهيونيستي جديد) و "كمك به فقرا"(حزب قدرت براي فقراء) .
نظر شما