به گزارش خبرگزاري مهر، متن گزارش رييس جمهور به مجلس شوراي اسلامي به شرح زير است:
براي من حضور در برابر نمايندگان ارجمند ملت به هر بهانه اي مغتنم است، اما الزام قانوني دولت به پاسخگويي به مجلس براي چگونگي اجراي برنامه سوم توسعه، ضرورتي معنا دارتراست. ما براي رهايي از ذهنيت هاي استبداد زده و طي راه دشوار رسيدن به جامعه اي دين مدار ومردم سالاري نياز به تمرين و تن دادن به قواعد مردم سالارانه ورعايت ادب واخلاق اسلامي داريم. در اين راه جايگاه مجلس كه درراس اموراست جايگاهي والاست. ضرورت گزارش ساليانه دولت به مجلس، به اين سبب اهميت دارد و بهتر است از همين منظر به آن نگاه شود.
در گزارش سال دوم برنامه سوم درمهرماه سال گذشته گفتم كه " مسئوليت حكومت در برابر مردم يك اصل بنيادين مردم سالاري است كه بدون آن امكان تحقق مردم سالاري نيست" و در همان جا تصريح كردم "مردم نشان داده اند كه استقرار مردم سالاري ديني را يك حق ستاندني مي دانند و نه امتيازي كه از سر لطف از طرف حاكمان به آنان هديه شود و نيز آن را فراشدي به حساب مي آورند كه بايد در طول زمان محقق شود، نه يك طرح و يا برنامه كه بدون حضورمردم و در زمان كوتاه اجرا مي گردد در عين حال همه مردم به خصوص ما حاكمان بايد هوشيار باشيم كه اين حق بزرگ و زمينه ممتازي را كه براي استقرار آن فراهم آمده است و در معرض آسيب هاي دروني و بيروني نيز هست، مغتنم بشماريم وبراي نهادينه شدن آن از هيچ كوششي فرو گذار نكنيم."
امروزهم برهمان واقعيت اصرار مي روزم كه "مساله تاريخي و اصلي كشورما استقرار مردم سالاري، فرهنگي و سياسي است. با ساده كردن مساله يا پاك كردن صورت آن، گره از هيچ كار فروبسته ما باز نمي شود. غفلت از اين اصل به همان ميزان مخل اقتصاد و صنعت شكوفاست كه مانع گشودگي عرصه فرهنگ و سياست است. نظام مردم سالاري دراقتصاد ، به اشتغال مولد مي رسد و در سياست به توزيع قدرت وتسهيل مشاركت مردم مي انجامد، در اجتماع فرصت هاي برابر به وجود مي آورد و در فرهنگ ، تكثر وتنوع را عمل ارج مي نهد توفيق وعدم توفيق هر بخشي از برنامه هاي توسعه كشور را مي توان و بايد با همين معيار سنجيد.
درمقام رييس جمهوركه بايد مسئول اجراي قانون اساسي باشد با هم همان هشدارها اصرارمي ورزم و براصولي كه بارها تكرار كرده ام پاي مي فشارم. سالي كه گذشت در مقياس تحولات اجتماعي ما و دگرگونيهاي منطقه اي و بين المللي به وسعت يك دوره تاريخي است. هيچ چيز به اندازه از دست دادن فرصت هاي تاريخي و موقعيت هاي ممتاز ملي و جهاني براي يك كشور خسارت بار نيست.
خداوند بزرگ را سپاس مي گزارم كه امروزباب بحث و بررسي حقوق اساسي ملت و حساسيت عمومي نسبت به منافع و مصالح كشورازهرسو باز و به اين اعتبار امكان فهم بيشتر و عميق تر توانايي ها و ضعف ها هم در نظام اجرايي و هم در سطوح اجرايي فراهم شده است. به اين سبب مردم خوب مي توانند بفهمند كه ما دركجا نخواسته ايم ودركجا نتوانسته ايم پيش رويم. من در پيشگاه شما نمايندگان ملت همچنان مي گويم كه راه پيشرفت همه جانبه كشور به رسميت شناختن همه حقوق ملت و پيش بردن آنهاست. نبايد با بي اعتنايي به اين حقوق ، اميد و اعتماد مردم تخريب شود.
با صراحت مي گويم كه براي سربلندي كشور، استواري نظام و توفيق دولت يك راه وجود دارد و آن رعايت همه حقوقي است كه قانون اساسي براي مردم به رسميت شناخته است : در اين راه ضروري است كه همه دستگاهها به روشني در چارچوب قانون اساسي حركت كنند و هر گونه قضاوت در باب حقوق و اختيارات ملت ودولت به عهده قانون اساسي باشد، هرگونه رابطه حكومت ومردم فراتر از چارچوب قانون اساسي مجاز نباشد و هر كس بتواند با هرنظر و سليقه اي در چار چوب موازين قانوني حركت و حتي مخالفت كند ودر اين راه از آزادي و امنيت كامل- به حكم قانون - برخوردار باشد.
در چنين چشم اندازي است كه علاوه بر توفيق دستگاهها در پيشبرد برنامه توسعه ، احساس آزادي و گشايش درجامعه و امكان مشاهده پيشرفت هم به وجود مي آيد و فضاي كشوردرجهت اميدواري، اعتماد و احساس تاثير گذاري بيشتر تغيير مي يابد.
من باهدف اينكه بتوانم گامي دربرآوردن نياز ديرين و نوين كشور به مردم سالاري و اجراي مقام وتمام قانون اساسي بردارم. اين مسئوليت دشوار را پذيرفتم وتصورمي كنم در جهان امروز راهي جز پذيرش قواعد و لوازم مردم سالاري براي بقا وترفيع جايگاه نظام جمهوري اسلامي كه بر آمده از انقلابي بزرگ و مردمي است ، نيست. اگر كساني جز اين مي انديشند وهنوز بر آزمودن شيوه هاي آزموده تاكيد دارند اين بنده كوچك خداوند به حسب درك وتجربه اي كه دارد آنان را به توجه به مصالح عام اين ملت و اين كشور و اين نظام دراين جهان پيچيده و پرشتاب دعوت مي كند. ناكامي در بر آوردن خواست به حق اين مردم پاسخگويي مرا به خداوند و مسئوليتم را در برابر جامعه امروز و نسل فردا دشوار مي نمايد.
من بضاعتي بيش از آبروي خويش نداشته ام كه براي خدمت به مردم، بي هيچ چشمداشتي تقديم كرده ام، و اكنون با تاكيد براين ضرورت و با اتكاي بر پيشبرد اصل مهم مردم سالاري ، به حكم قانون، گزارش عملكرد سال سوم برنامه توسعه كشور را در يكي از خطير ترين گذرگاههاي تاريخي و حساس ترين موقعيت هاي جهاني ودر حالي كه تهديد هاي فراوان از سوي قدرتهاي سلطه گر براي منطقه حساس و از جمله كشور ما وجود دارد و در آستانه انتخابات سرنوشت سازمجلس شوراي اسلامي و با آرزوي همبستگي بيشترملت و دولت به مجلس محترم تقديم مي دارم.
گزارش عملكرد برنامه سوم توسعه كشور شامل دو سطح كلان و خرد است. در سطح كلان بايد به مهمترين روند مشهود و مهم برنامه اشاره كنم:
1- درعرصه كلان اقتصادي كشور، چهارروند اساسي يعني " اصلاح ساختار مديريت اقتصادي كشورونوسازي ابزارهاي آن"، " تحقق اهداف رشد بالاي اقتصادي" ،" سياست هاي توزيعي مناسب تر" و "ايجاد ظرفيت هاي صنعتي و فني" كه مباني رشد بالاي اقتصادي آينده را تضمين مي كند همزمان پيگيري و به نتايج مطلوبي منجر شده است.
2- درعرصه توسعه علمي وصنعتي كه مهمترين حوزه عملكردهاي هر نظام جديدي را در برمي گيرد، پيشرفتهاي قابل ملاحظه اي داشته ايم.همچنين دستيابي به فناوريهاي نوين، برتر و آينده ساز و تحول شاخص هاي آموزشي و پروهشي از جمله افتخارات بزرگ ملي در سالهاي اخير است.
3- در عرصه توسعه اجتماعي، تاكيد بر پيشبرد عدالت اجتماعي، تامين مالي يارانه هاي مولد در جهت حمايت از بخش هاي آسيب پذير جامعه و ايجاد زير ساخت هاي آموزشي وبهداشتي فراگيرازاولويت هاي دولت و دستاوردهاي مهم برنامه بوده است.
4- در زمينه دفاعي تعقيب سياست هاي بازدارنده مثبت با تكيه برموازين اسلامي وحقوق بين المللي درفضايي متناسب با همكاري هاي منطقه اي با موقعيت چشمگير در برنامه همراه بوده است.
5- درزمينه سياست داخلي اصرار بر پيشبرد حركت قانونمند همه بخشهاي دولت وتقويت نهادهاي مدني و نيز تاكيد بر موازين مردم سالارانه موجب شده است تلاش هاي برنامه اي دولت دراين جهت بروز و ظهور بيشتري در سطوح داخلي و خارجي داشته باشد.
6- سرانجام درسطح سياست خارجي به رغم تحولات پرشتاب منطقه اي و بين املللي و پيدايش تنش ها و عدم قطعيت هاي بين المللي، دولت توانست بحران هاي بزرگي را پشت سر بگذارد و با تاكيد برراهبردها و روشهاي صلح طلبانه وتنش زدايانه درعين پافشاري بر اصول و مصالح و منافع ملت از نتابج برنامه هاي توسعه ملي و جلب مشاركت موثر بين المللي براي اجراي مطمئن و اقتصادي طرحهاي بزرگ زيربنايي برخوردارشود.
شكل گيري قطب هاي توسعه ايران فردا كه درسطح جهاني نيزبه رسميت شناخته شده و جايگاه ايران را درآينده جهان به خوبي نشان مي دهد، حاصل يك سياست خارجي تنش زدا و اعتماد ساز موفق درسالهاي اخير بوده است. ايجاد قطب توسعه اي "عسلويه" نمونه بارز چنين موفقيتي است كه حاصل ارتباط دو سويه و فعال دولت وتعامل با اقتصاد جهاني است . در زمينه هايي نظير كشاورزي، صنايع پتروشيمي، فولاد و خودرو و ارايه خدمات زير بنايي مولد نيز مي توان از نمونه هاي برجسته و مشابه ياد كرد...
رييس جمهور صبح امروز به همراه اعضاي هيات دولت با حضور درمجلس شوراي اسلامي سومين گزارش اجراي برنامه سوم توسعه را به مجلس ارايه كرد.
کد خبر 30549
نظر شما