اعظم كيان افراز ، مدير نشر افراز ، در گفتگو با خبرنگار كتاب مهر ضمن بيان اين مطلب تصريح كرد : تصور جهاني شدن نشر ايران در وضعيت فعلي غير ممكن است . متاسفانه در كشور ما قانون كپي رايت رعايت نمي شود و تا زماني كه اين مشكل رفع نشود نشر ما در سطح جهاني به رسميت شناخته نخواهد شد .
وي تاكيد كرد : در كشور ما بدون هيچ تعهدي نسبت به پرداخت حق تاليف نويسندگان خارجي كتابهاي مختلف به ترجمه و چاپ هاي متعدد مي رسد . در عين حال كتابهاي باارزش ما از سوي ناشران ايراني به زبان هاي دنيا ترجمه نمي شود تا زماني كه نشر و كتاب در كشور ما جدي گرفته نشود نمي توانيم به آينده اين حوزه در سطح بين الملل اميدوار باشيم .
اين ناشر ادامه داد : ناشران ما كه تنها از راه كتاب به عنوان يك كالاي غير اقتصادي به فعاليت مي پردازند جز حمايت دولت به هيچ نهادي وابسته نيستند و چنانچه مورد توجه و ياري مسئولان قرار نگيرند به تدريج يكي پس از ديگري جاي خود را به ناشران سودجو و بازاري خواهند داد .
وي تصريح كرد : اگر حمايت وارايه تسهيل دولتي بر اساس ارزش كتاب هاي ناشران در عرصه فرهنگي جامعه انجام بگيرد در آن صورت ناشران سودجويي كه تنها براي استفاده ازيارانه كاغذ و وام بانكي به اين حرفه وارد شده اند عرصه را خالي مي كنند . رعايت قانون كپي رايت و نظم جهاني خود مي تواند به عاملي در جهت افزايش انگيزه و تلاش ناشران كشور در ترجمه و تاليف كتابهاي باارزش تبديل شود .
اين ناشر در پايان گفتگو با مهر اظهار داشت : كتابهاي كمك آموزشي و تخصصي نمي تواند جزو كارنامه فرهنگي ناشران فعال باشد و ارزش كتاب زماني مشخص مي شود كه دريچه اي به سوي فرهنگ و انديشه بگشايد . تاخير در اعلام وصول بسياري از كتابها از سوي وزارت ارشاد نيز ناشران را ناچار به سرمايه گذاري بر كتابهاي بي ارزش كرده است .
نظر شما