۱۸ فروردین ۱۳۸۵، ۱۵:۲۰

چالش ها و فرصت هاي نظام در سال 85 / حاجي در گفت وگو با مهر:

حل موضوع هسته اي و انتظار مردم براي تحقق وعده هاي دولت مهمترين چالش مسئولان است

حل موضوع هسته اي و انتظار مردم براي تحقق وعده هاي دولت مهمترين چالش مسئولان است

رئيس "انجمن اصلاحات ايران"، مسايل مربوط به سياست خارجي به ويژه موضوع دستيابي و استفاده صلح آميز از انرژي هسته اي و انتظار جامعه از دولت نهم براي تحقق وعده هاي داده شده را مهم ترين چالش هاي پيش روي مسئولان جمهوري اسلامي در سال 1385 عنوان كرد.

مرتضي حاجي در گفت و گو با خبرنگار سياسي "مهر" گفت: امروز موقعيت كشورمان در دنيا، تامين كننده جايگاه و منزلت كشور بزرگ ايران كه مروج "اصلاحات و گفت وگو" شناخته شده، در عرصه سياست گذاري و تصميم گيري جهاني نيست و دشمنان از كشوري كه شعار "ائتلاف براي صلح" را در برابر شعار "ائتلاف براي جنگ" مطرح كرد، چهره ديگري ترسيم كرده اند.

وي افزود: برخي از اين مساله ناشي از ارايه نظرات و انجام رفتارهاي نسجنيده از جانب برخي مسئولان است كه بايد با اصلاح آنها، تلاش شود ايران به موقعيت اصلي خود در جهان بازگشته و به عنوان منادي اسلام صلح و دوستي و گفتمان معرفي شود، تا با خنثي شدن تبليغات دشمنان، زمينه تحركات شديد دشمنان عليه ملت ما كه امروز در جريان است، از بين رود.

حاجي كه سخنگويي انجمن اصلاحات را نيز عهده دار است، تلاش براي ارجاع پرونده هسته اي ايران به شوراي امنيت سازمان ملل متحد را از جمله اقدامات و تحركات دشمنان ايران عنوان كرد و ادامه داد: بدون ترديد دستيابي و استفاده صلح آميز از انرژي هاي جديد به ويژه انرژي هسته اي از حقوق مسلم ملت ماست.

وي اضافه كرد: اكنون كه دشمنان ما با آنكه بر اين امر واقف هستند كه فناوري هسته اي حق ماست، اما به دليل خصومت ديرينه آن را كتمان مي كنند، بايد با رفتار حكيمانه و منطقي و با پذيرش حداقل خسارت، زبان تهديد غرب را كه عليه ملت ايران گشوده شده، بست و به حقوق خود دست يافت.

اين فعال سياسي در ادامه گفتگو با "مهر" تاكيد كرد كه "چشم پوشي از حقوق ملت امكان پذير نيست، اما براي استيفاي اين حق بايد در زمان كوتاه باقيمانده افكار عمومي جهان را نسبت به صلح آميز بودن فعاليت هسته اي جمهوري اسلامي توجيه كرد و از اين طريق، آمريكا و اروپا را در عرصه بين الملل در انزوا قرار داد".

حاجي "انتظار تحقق وعده هاي داده شده از سوي دولت محمود احمدي نژاد به جامعه" را ديگر چالش پيش روي مسئولان در سال 85 عنوان كرد و گفت: دولت جديد در نيمه سال جاري در سال دوم فعاليت خود قرار مي گيرد و بايد شعارها و برنامه هاي خود را در زمينه افزايش حقوق كارمندان و فرهنگيان، تقويت قدرت خريد مردم و كاهش قيمت ها، ايجاد اشتغال و كاهش نرخ تورم و رونق اقتصادي محقق كند.

وي تصريح كرد: سال 85 فرصت مناسبي است تا دولت، به تدريج زبان پاسخگويي نسبت به ميزان تحقق وعده هاي داده شده به ملت را باز كند.

رئيس "انجمن اصلاحات ايران" در عين حال، به وجود فرصت هايي در كشور اشاره كرد كه با غنيمت شمردن و استفاده بهينه از آنها مي توان در رفع چالش ها نتيجه مطلوب تري حاصل كرد.

حاجي از انسجام و وحدت ملي به عنوان يكي از اين فرصت ها ياد كرد كه با ايجاد آن، مي توان در برابر تهديدات بيروني مقاومت و ايستادگي كرد و بر مشكلات دروني نيز فائق آمد.

وزير سابق آموزش و پرورش با تاكيد بر اين كه "انسجام و وحدت ملي" از طريق "توجه به همه نخبگان كشور" تحقق مي يابد، گفت: گاهي ديده شده برخي مسئولان دولت هاي گذشته به دلايل مختلف تخريب شده و حتي دستاوردهاي نظام و مردم در 27 سال گذشته انكار و به صورت غيرمستقيم كارآيي همه كساني كه در اين سال ها با زحمت و جان فشاني مشكلات را سامان داده و براي توسعه و ارتقاي كشور تلاش كرده اند، ناديده گرفته مي شود.

حاجي اضافه كرد: برخوردهايي كه در ادارات با مديران و كارشناسان مي شود و هر روز دايره نيروهاي خودي تنگ و نيروهاي غير خودي وسيع مي شود، رفتاري نيست كه به انسجام منتهي شود و برخورد تحقيير آميز با مديران فعال و خوش نام و كارآمد، در اين شرايط كه بيش از گذشته به همدلي نيازمنديم، مخل وحدت ملي است.

وي خاطرنشان كرد: شوراي عالي اداري كشور، براي ثبات مديريت قوانيني را در حوزه نحوه انتخاب و بركناري مديران وضع كرده است كه امروز ناديده گرفته مي شود و مديران خوب و كارآي نظام بدون رعايت ضوابط و ارزيابي عملكرد، به صرف اين كه در دولت هاي گذشته حضور داشته اند، حذف و با اين كار نيروي مديريت كشور هدر مي رود.

عضو كابينه سيدمحمد خاتمي در پايان اين گفت وگو يكي از علت هاي بروز اين مساله را كم اطلاعي برخي مسئولان دولت جديد از قوانين عنوان كرد و افزود: چنانچه منزلت مديران معتبر، مقبول و برجسته نظام حفظ و در استفاده از نيروهاي نخبه موجود در كشور در همه عرصه ها مقررات رعايت شود، سود آن نصيب همه آحاد مردم و كشور مي شود و از اين طريق مي توان به اجماع و همگرايي در سطح جامعه به ويژه در برخورد با مسايل مهم و چالش هايي كه كشور با آنها مواجه است، دست يافت.

کد خبر 308611

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha