به گزارش خبرنگار مهر، دكتر "فريد ابوالحسني" صبح امروز در نشست خبري به مناسبت آغاز هفته سلامت، با اشاره به برنامه ها و وظايف و اقدامات دانشگاه علوم پزشكي تهران در اين هفته افزود: بر اساس برنامه ريزي ها، دانشگاه علوم پزشكي تهران بايد 140 پايگاه را در محدوده شهري اين دانشگاه ايجاد كند كه تا پيش از سال 83، 49 پايگاه ايجاد شده بود و بر اساس تمركز فعاليت هاي دانشگاه بر اين موضوع طي سال هاي 83 و 84 نيز 20 پايگاه جديد به تعداد پايگاه هاي بهداشتي دانشگاه علوم پزشكي تهران اضافه شد.
وي تأكيد كرد: طبق برنامه سوم توسعه گسترش مراكز خدمات اوليه بهداشتي در قالب مراكز دولتي ممنوع اعلام شده و با توجه اينكه شهرهاي بزرگ با نقص عمده مركز مراقبت هاي اوليه بهداشتي مواجه هستند و تعداد پايگاه كافي نبوده است، پايگاه هاي بهداشتي مشاركتي و با همكاري بخش خصوصي گسترش مي يابد.
معاون سلامت دانشگاه علوم پزشكي تهران ابراز اميدواري كرد در سال 85 نيز 50 پايگاه جديد به مجموعه پايگاه هاي بهداشتي دانشگاه علوم پزشكي تهران افزوده شود.
وي تصريح كرد: مراقبت و ارائه خدمات بهداشتي در اين پايگاه ها به صورت رايگان انجام مي گيرد و با توجه به مشاركت بخش خصوصي ارائه خدمات مانند بخش دولتي است اما پرسنل آن در استخدام دانشگاه نيستند.
دكتر ابوالحسني ياد آور شد: شهر تهران به دليل گستردگي و دانشگاه علوم پزشكي تهران به دليل عهده دار بودن بخش هاي مركزي و جنوبي تهران در گسترش اين پايگاه ها از اهميت بسياري برخوردار هستند و به دليل بافت جمعيتي و سطح توسعه اقتصادي اجتماعي اين مناطق وجود آنها ضروري است.
وي اورژانس را يكي از معضلات دائمي مردم در برخورد با بخش ارائه خدمات اوليه بيمارستان ها دانست و اظهار داشت: بايد پذيرفت كه اورژانس ها نسبت به گذشته تفاوت ماهوي پيدا كرده اند اما اين به معني نبود مشكلات نيست اما ايجاد رشته طب اورژانس و حضور تمام وقت هيئت علمي مقيم و دستياران در اعتلاي اورژانس از اهميت بسياري برخوردار است و موجب بهتر شدن خدمات شده است.
معاون سلامت دانشگاه علوم پزشكي تهران گفت: بهبود وضعيت معيشتي و مادي پرسنل پرستاري شاغل در اورژانس نيز در بهبود كيفيت ارائه خدمات موثر است. كيفيت تجهيزات نيز به مراتب از گذشته بهتر شده اما بحث مهم در اين زمينه نگهداري و مديريت صحيح تجهيزات است.
وي از برقراري نظام نظرسنجي در نيمه دوم سال 85 در بيمارستان ها و اورژانس ها خبر داد و افزود: اين نظام در نيمه اول سال برنامه ريزي مي شود و براي بهتر شدن كيفيت خدمات از نيمه دوم سال اجرا مي شود.
دكتر ابوالحسني با تأكيد بر نقش رسانه ها در انعكاس خدمات بهداشتي و درماني گفت: بسياري از تحولات به طور ناگهاني رخ نمي دهند و بايد از همه ظرفيت ها بهره بگيريم.
وي با اشاره به شيوع و افزايش بيماري هاي ناشي از حوادث ترافيكي، قلب و عروقي، رواني و اسكلتي و حركتي در كشور و بخصوص شهر تهران خاطرنشان كرد: برخي از عوامل پيشگيرانه براي اين بيماري ها در اختيار دانشگاه نيست اما در بخش خدمات بيشتري خدمات را اين دانشگاه در مراكز پيشرفته ارائه مي دهد و در بخش پيشگيري نيز اصلاح روش زندگي و فرهنگ تغذيه اي در بخش دانش آموزان مدنظر قرار دارد.
عضو هيئت علمي دانشگاه علوم پزشكي تهران در خصوص اقدامات موثر دانشگاه علوم پزشكي تهران براي بهبود وضعيت بيماران رواني و بهداشت روان جامعه اظهار داشت: تحقيقات بسياري در اين زمينه در دانشگاه آغاز شده و و خدمات بهداشت روان با تجربه موفق در دنيا مورد بررسي قرار گرفته و در ارائه خدمات از آن استفاده شده است.
وي از اقداماتي از جمله مراقبت در منزل و ايجاد بخش هايي در واحدهاي پايگاه خدمات بهداشتي از ديگر فعاليت هاي بخش بهداشت روان در اين دانشگاه نام برد و افزود: همچنين در بخش مراقبت دربيماري ديابت به عنوان بخش پيشگيرانه در بيماري هاي قلبي و عروقي، گسترش مراكز مراقبت از بيماري ديابت و ارزيابي نحوه ارائه اين خدمات در دست اجرا قرار دارد.
نظر شما