۱۹ فروردین ۱۳۸۵، ۱۶:۰۲

/ گزارش خبري مهر از تحولات اخير اين كشور /

"نپال" كشور كوچك هيماليا در آتش هرج ومرج

"نپال" كشور كوچك هيماليا در آتش هرج ومرج

خبرگزاري مهر - گروه بين الملل: اعتصاب عمومي چهار روزه، تظاهرات، درگيري ها با نيروهاي امنيتي و دستگيري هاي جمعي پليس؛ "نپال" كشور كوچك هيماليا در آتش هرج ومرج مي سوزد.

به گزارش خبرگزاري "مهر"، كشور كوچك منطقه هيماليا در معرض يك جنگ داخلي خونين قرار دارد. اعتصاب هاي عمومي كه ازسوي مخالفان در اعتراض به كودتاي پادشاه "گيانندرا" صورت گرفته، اين كشور را به يك كشور آكنده از هرج ومرج بدل كرده است.

شاهدان و روزنامه نگاران از كاتماندو به عنوان پايتختي خالي و مرده كه اعتصاب در آن از روز پنجشنبه آغاز شده و همچنان ادامه دارد، سخن به ميان مي آورند.

نپال

مغازه هاي محله هاي گردشگري همگي تعطيل هستند، خودروهاي كمي در خيابان ها مشاهده مي شود، اين درحاليست كه هزاران نيروي پليس و ارتش در خيابان هاي كاتماندو استقرار يافته اند.

پليس در اقداماتي پيشگيرانه دست به دستگيري صدها تن از مخالفان در پيش از برگزاري تظاهرات و اعتصاب زد. تظاهركنندگان خواستار برقراري دموكراسي شدند. در همين حال، دستكم يك مقر پليس و همچنين تعدادي از خودروهاي دولتي به آتش كشيده شدند.

"سووا ساپتوكا" (Sova Saptoka) يكي از مسئولان احزاب كمونيست مخالف پادشاه مي گويد: روزهاي سلطنت شاه به شمارش افتاده است.

پادشاه نپال در برابر اين شورش ها موضع سختي گرفت. برقراري ساعات منع رفت وآمد، دستگيري بسياري از شخصيت هاي مخالفان و حتي بازداشت روزنامه نگاران از جمله اقدامات صورت گرفته بود.

كاتماندو كه بسياري از جمعيت نپال در اين كشور 30 ميليون نفري گردهم آمده اند، سكوت عجيبي برقرار شده است.

نپال يكي از فقيرترين كشورهاي جهان به شمار مي رود.

به گزارش "مهر"، تظاهركنندگان شعارهايي همچون "سلطنت مطلقه از ميان بايد برود"، "تروريسم دولتي را پايان دهيد"، "آزادي رسانه‌ ها احيا بايد گردد"، "حقوق دموكراتيك را پس دهيد" و "دموكراسي كامل را احيا كنيد"، سر مي دهند.

حكومت سلطنتي نپال از مدت ‌ها پيش هرگونه تظاهرات اعتراض آميز عليه حكومت را ممنوع اعلام كرده است.

هرج ومرج در خيابان هاي كاتماندو

اين درحاليست كه شاه نپال سال گذشته فرماني را صادر كرد كه به موجب آن قوانين سختگيرانه ‏اي براي كنترل رسانه‏ هاي اين كشور اعمال شد. برهمين اساس هرگونه افترا و تهمت به مقامات دولتي و شاه اين كشور جريمه ‏اي تا صد هزار روپيه به دنبال خواهد داشت. اين در حالي است كه ميزان پيشين اين جريمه تنها 10 هزار روپيه بوده است.

در جنگ داخلي مائوئيست ها با نيروهاي دولتي كه در چند سال اخير جريان دارد، بيش از 13 هزار نفر جان خود را از دست دادند. آنان از اعتصاب و تظاهرات عليه دولت و به ويژه پادشاه حمايت مي كنند.

اين بحران خصوصا از فوريه سال 2005 ميلادي پس از اينكه شاه به بهانه وجود اختلاف در مجلس و تهديد مائوئيست ها تمامي قدرت را به دست گرفت، آغاز شد.

احزاب سياسي نپال با اين اقدام گيانندرا، مخالفت و كشورهاي مختلف ازجمله هند نيز از آن انتقاد كرده و خواستار برقراري مردم سالاري در نپال شدند.

کد خبر 309029

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha