حبيب الله كاسه ساز، تهيه كننده سينما در گفت وگو با خبرگزاري "مهر"، در پاسخ به اين سوال كه ديدگاه شهيد آويني درباره سينماي غرب وسينماي ملي چگونه بود، گفت: "شهيد آويني مطالعات بسياري در ارتباط با سينماي غرب انجام داده بوده و به شناخت خوبي رسيده بود. او معتقد بود كه سينماي غرب به لحاظ تكنيك بسيار بالا است و ما مي توانيم به سمت تكنيك سينماي غرب حركت كنيم، اما شهيد آويني با محتوا و نوع روابط انساني سينماي غرب مساله داشت. علاوه بر آن شهيد آويني تمام ژانرهاي سينما(اجتماعي، دفاع مقدس، درام و...) را مي شناخت، چرا كه در ارتباط با هر كدام از اين ژانرها تحقيقات مفصلي انجام داده بود و نگاه بسيار كارشناسانه اي داشت و ما مي توانيم اين نگاه را در آثار مستند شهيد آويني مشاهده كنيم."
وي در ادامه با اشاره به اينكه چرا كه شهيد آويني تعبير " آينه جادو " را براي سينما انتخاب كرده بود، گفت: " سينما تاثيرگذاري فراواني دارد و ارتباط زيادي مي تواند با مخاطبان برقرار كند، به همين دليل شهيد آويني اين تعبير را انتخاب كرده بود."
اين تهيه كننده در پاسخ به اين سوال كه هنر ديني از نگاه شهيد آويني چگونه تعريف مي شد، گفت : " سينماي شهيد آويني، سينماي معرفت و سينماي محتوا بود و هنر ديني را مي توان در آثار او مشاهده كرد."
وي در ادامه با اشاره به ويژگي هاي هنري و تكنيكي آثار مستند شهيد آويني گفت: " آثار مستند شهيد آويني خاص خودش بود و ما بعد از او كمتر اثري را ديده ايم كه به مشخصات كارهاي شهيد آويني نزديك باشد. در مجموع كارهاي به جا مانده از شهيد آويني منحصر به فرد بود و با اعتقادات و ريشه هاي مذهبي او عجين شده بود و ما مي توانيم هشت سال دفاع مقدس را در آثار او لمس كنيم."
وي در پاسخ به اين سوال كه شهيد آويني نسبت به هنرمندان و نويسندگاني كه در موضع مخالف با انقلاب اسلامي بود، چگونه برخورد مي كرد، گفت: "شهيد آويني كسي كه مخالف با نظام باشد، نمي شناخت، چرا كه مخالف با نظام و مخالف با اسلام هر كدام تعاريف خاص خودش را دارد. علاوه بر آن ما هنرمند ضد دين نداريم، شايد هم من نمي شناسم. البته كساني كه ضد دين بودند از اين مملكت رفته اند."
نظر شما