سعيد حاجي هادي در گفتگو با خبرنگار اجتماعي خبرگزاري مهر ، در مورد تعداد راهنمايان آموزش ديده تورهاي گردشگري در كشور افزود: هر سال تعداد زيادي از راهنمايان تور با دوره هاي آموزشي كوتاه مدت و بلند مدت آشنا مي شوند اما به دليل كافي نبودن درآمد و همچنين عدم استفاده آژانسهاي مسافرتي از راهنمايان ، اكثر آنان به شغلهاي ديگري روي مي آورند.
وي خاطر نشان كرد: هم اكنون 1700 آژانس مسافرتي در كشور فعاليت مي كنند كه از اين تعداد 840 آژانس در تهران هستند اما متاسفانه اكثر اين دفاتر از راهنمايان تور بدون مجوز آموزش و بدون تخصص و اطلاعات استاندارد استفاده مي كنند و اين امر باعث ايجاد مشكلات بسياري براي مسافران و گردشگران در نوروز 85 شد.
مديرعامل جامعه راهنمايان ايرانگردي و جهانگردي تاكيد كرد: در كشورهاي ديگر كه به صنعت جهانگردي اهميت داده و با آن علمي برخورد مي كنند راهنمايان تور يكي از مهمترين حلقه هاي اين صنعت است. در صورتي كه در ايران به حضور راهنمايان تور در دفاتر خدمات مسافرتي و جهانگردي ، آموزش و همچنين حقوق آنان اصلا اهميت داده نمي شود. اين درحالي است كه راهنمايان نقش مهمي در بازاريابي و بازار سازي صنعت توريسم دارند.
حاجي هادي ، عدم نظارت و كنترل كافي سازمان ميراث فرهنگي وگردشگري بر آژانسها را مهمترين مشكل راهنمايان تور دانست و گفت: سازمان ميراث فرهنگي و گردشگري استفاده تمامي دفاتر مسافرتي از حضور راهنمايان آموزش ديده را الزامي ساخته اما چون سيستم نظارتي كافي در اين زمينه وجود ندارد ، آژانس داران به آن عمل نمي كنند.
وي با اشاره به اينكه 99 درصد آژانسها راهنماي تور ثابت ندارند ، افزود: راهنمايان تور روزمزد هستند و استخدام نمي شوند. به همين دليل دوره هاي كاري بسياري از آنان 10 تا 15 روز است.
نظر شما