۲۵ مهر ۱۳۸۲، ۱۷:۴۸

رئيس جمهوري در حاشيه نشست سران سازمان كنفرانس اسلامي در مالزي:(2)

آمريكا جو خشونت و تروريسم را بر دنيا حاكم كرده است

سيد محمد خاتمي رئيس جمهوري در ادامه نشست مطبوعاتي در مالزي گفت: آمريكا به جاى مبارزه ريشه اى با تروريسم ، جو خشونت را كه از جنس تروريسم است ، بر دنيا حاكم كرده است.

به گزارش خبرنگار سياسي مهر، رئيس جمهوري در ادامه نشست مطبوعاتي با خبرنگاران رسانه هاي داخلي و خارجي در حاشيه دهمين نشست سران سازمان كنفرانس اسلامي در پاسخ به سوال خبرنگاري  مبني بر گفتگوي تمدنها و جنگ ميان تمدنها با ابراز تاسف از حادثه 11 سپتامبر گفت: بسيار جاي تاسف دارد كه در سالي كه بنام گفتگوي تمدنها نام گذاري شده گسترده ترين و نگران كننده ترين جريان تروريستي اتفاق بيفتد.
وى با تاكيد بر انتظارات جامعه جهاني پس از حوادث يازدهم سپتامبر براى مبارزه ريشه اى با تروريسم ازاينكه برخي قدرتها و به طور خاص آمريكا به جاى مبارزه ريشه اى با تروريسم ، جو خشونت و تروريسم را بر دنيا حاكم كردند، ابراز تاسف كرد .

خاتمي تروريست ها و  جنگ طلبان  را  دو دسته اى  خواند كه با طرح و ايده گفت وگوى تمدنها مخالف هستند و گفت : به رغم اين مخالفت ها امروز دردنيا بويژه درمراكز دانشگاهي و تحقيقاتي، دانشمندان و حتي سياستمداران در زمينه اصل گفتگوى بين تمدنها فعال هستند.
وى همچنين در خصوص گفت وگوى ميان اسلام وغرب تصريح كرد:  متاسفانه چون وجهه خارجي غرب در دنياى اسلام و جهان شرق ، وجهه استعمارى بوده است ، يك نوع بدبيني در كشورهاى شرق نسبت به غرب وجود دارد ، در حاليكه اين بدبيني
نسبت به سياست هاى استعمارى و نه تفكر و تمدن غرب است ضمن اينكه از سوي ديگر بعد از جنگ هاى صليبي يك نوع بدبيني در ذهن عمومي غرب نسبت به اسلام پيدا شده است. 
وي تاكيد كرد كه بايد ذهنيت منفي مسلمانان را نسبت به غرب و از سوى ديگر ذهنيت غرب را نسبت به آثار منفي جنگ هاى صليبي از بين ببريم كه اين كار يك امر فرهنگي است .
وى همچنين ادامه داد كه اگر گفتگوي ميان اسلام وغرب به اين  منظور باشد كه غربي ها بايد اسلام را بپذيرند و يا مسلمانان بايد صددرصد غربي بشوند ، باعث تقابل خواهد شد در حاليكه  مسلمان ، مي تواند مسلمان باشد ولي از دستاوردها و مزاياى تمدن وزندگي غرب برخوردار شود و غربي ها مي توانند ، غربي باشند ولي از منابع سرشار معنوى و اخلاقي و عرفاني اسلام و تمدن اسلامي بهره مند شوند.
خاتمي با ابراز اميدوارى از اينكه جهان اسلام وغرب در اثر گفتگو و تفاهم همديگر را كاملتر و لطيف تر كنند گفت : با اين روند  به سوى يك وحدت واقعي در دنيا كه براساس مصالح بشريت بيشتر كار مي كند مي توان  گام برداشت. 
رئيس جمهوري با اشاره به اينكه ابزار روابط در دنياى كنوني خشونت است گفت : براى جايگزين كردن منطق به جاى خشونت در روابط بايد همه از غرب و شرق ، باجنگ ، خشونت و ترور مخالفت كنند.
وى با تاكيد بر اينكه بايد  ميدان را به هنرمندان و انديشمندان سپرد  گفت : اگر سياستمداران ما پيروان متفكران ، انديشمندان و فيلسوفان شوند ، جهان ، جهان خوبي خواهد شد و تا وقتي كه سياستمداران دين ، علم ، قدرت ، فرهنگ و هنر را در مسير قدرت بكار بگيرند ، در جهان جنگ و ترور وجود خواهد داشت .
خاتمي گفت : جنگ تمدنها نه تنها غيرقابل اجتناب نيست ، بلكه جلوگيرى از جنگ ميان تمدنها ضرورت و نياز حتمي بشر امروز است و اكنون به رغم خشونت هايي كه وجود دارد، در سطح متفكران و انديشمندان گرايش به گفت وگوى تمدنها بيشتر از جنگ ميان تمدنها است.
رئيس جمهور در پاسخ به سوال خبرنگارى  مبني بر ديدگاه  وي  در خصوص پول واحد اسلامي  گفت: ايده پول مشترك اسلامي بسيار خوب و ارزنده است ، اما به لحاظ فني و علمي هنوز كشورهاى اسلامي به درجه اى نرسيده اند كه پول واحد اسلامي داشته باشند.
وي افزود: حركت كشورهاى اسلامي در جهت دستيابي به اتحاد اقتصادى وپولي  حائز اهميت است و در اين راستا، ايجاد بازار مشترك اسلامي موثر است ضمن اينكه كارشناسان اقتصادي ايران تلاشهايي دراين خصوص انجام داده اند كه بحث پول مشترك اسلامي ، نياز به بررسي هاى بيشترى دارد وبايد زمينه آن فراهم شود.
ادامه مصاحبه مطبوعاتي متعاقبا ارسال خواهد شد...

کد خبر 31306

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha