۳۰ فروردین ۱۳۸۵، ۱۱:۱۵

يك محقق و استاد ادبيات در گفتگو با مهر :

آثار شاخص ادبي بايد به شيوه جديد به جوانان منتقل شود

آثار شاخص ادبي بايد به شيوه جديد به جوانان منتقل شود

دكتر رضا اشرف زاده - محقق ادبيات فارسي گفت : جذابيت هاي مفاهيم عرضه شده در اشعار بزرگاني چون سنايي ، عطار و نظامي و ديگران بايد به شيوه جديد به جوانان منتقل شود .

اين محقق ادبي  در گفتگو با خبرنگار كتاب مهر ، ضمن بيان اين مطلب تصريح كرد : متاسفانه در حالي كه دانشجويان مقاطع تحصيلات تكميلي بايد بيش از ساير دانشجويان به تحقيق و پژوهش بپردازند و بيشتر وقت خود را در شبانه روز به مطالعه اختصاص دهند ، اين گروه به دليل مشكلات اقتصادي و هزينه هاي بالاي تحصيل دردانشگاه هاي غير دولتي فرصتي براي تحقيق و انديشه كارآمد و دقيق ندارند .

وي ادامه داد : حمايت مسئولان از دانشجويان در رفع دغدغه هاي اقتصادي آنها بهترين  سرمايه گذاري فرهنگي و زيربنايي محسوب مي شود . جاي تحقيق هاي گسترده در بسياري از زمينه هاي ادبيات سنتي و جديد خالي است كه تنها از ذهن آماده وپرتحرك نسل جديد اهالي ادب بر مي آيد .

اشرف زاده خاطرنشان كرد : در سال هاي اخير بيشتر اساتيد و محققان ادبيات از تاليف دست كشيده اند و به ترجمه و تصحيح متون مي پردازند . اين امرزنگ خطر را براي ادبيات و فرهنگ ما به صدا درمي آورد كه اگر فرصت انديشه براي ايرانيان وجود نداشته باشد فكر و ادبيات ما كاملا وارداتي مي شود .

استاد ادبيات دانشگاه آزاد مشهد تاكيد كرد : يكي از آسيب هاي حوزه ادبيات دور شدن جوانان از آثار بزرگ و شاخص ادبي مربوط مي شود . جذابيت هاي مفاهيم عرضه شده در اشعار بزرگاني چون سنايي ، عطار و نظامي و ديگران بايد  به شيوه جديد به جوانان منتقل شود .

وي تصريح كرد : براي جوانان فرصت و رغبت انديشيدن براي كشف و فهم دشواري هاي شعر صائب و نظامي و خاقاني وجود ندارد . در صورتي كه محققان به بازخواني متون نظم و نثر كهن فارسي بپردازند و در تحليل و ارايه آنها به زبان ساده اقدام كنند شوق و علاقه به فرهنگ و ادبيات ايران در نسل آينده قوت مي گيرد .

به گزارش مهر ، دكتر رضا اشرف زاده   در حال حاضر عضو هيات علمي دانشگاه آزاد مشهد است . از اين محقق تا به حال 60 مقاله و 42 كتاب به چاپ رسيده كه از جمله آنها مي توان به "تجلي رمز و روايت در شعر عطار نيشابوري "، " فرهنگ نوادر لغات و تركيبات عطار "، " فرهنگ كاربرد آيات و روايات در شعر عطار" ، "قصه طوطي جان "، " عطار و ديگران " ( مجموعه مقالات در مورد عطار ) ، " گزيده اي از رباعيات عطار نيشابوري " ، " آب آتش افروز" ( گزيده حديقه الحقيقه ) ، " تصحيح خزان و بهار "، و " المستخلص في ترجمان القرآن " اشاره كرد .

کد خبر 313865

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha